[D2 01 4.2PB ] Świeci ABS i kontrolka hamulców na FIS
-
- Forum Audi A8
Witam. U mnie podobny problem. Przy gwałtownym przyspieszaniu zapala się na wyświetlaczu gł. wykrzyknik w kółku na czerwono i dodatkowo kontrolka hamulca ręcznego czyli zwykła kontrolka wykrzyknik w kółku. Po 15 sekundach znikają. Brak błędów w ABS. Jakieś pomysły? Od czego zacząć sprawdzanie. Płyn już sprawdziłem. Jest ok
A8 2004
Hmm to nie koniecznie uwalony sterownik, w moim prefl uwalony był przekaźnik przy kierownicy co skutkowało błędem ABS i ESP. Do tego były dokładnie takie same błędy na fis. Dlatego podpiąć kompa w przypadku braku komunikacji że sterownikiem zacząć od spradzenia bezpiecznikow potem sprawdzić czy sterownik dostaje napięcie. Schematy są na forum i spokojnie idzie to ogarnąć.
już obszedłem na zegarach latem bede naprawiał tu odciąłem tam podłączyłem i śmiga zero błędów na fis a latem sprawdzenie elektryki i wymiana tej pompy abs
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez badzia123, łącznie zmieniany 1 raz.
badzio
Panowie dziwna sprawa... Wyrzuca mi błąd ABS na desce tzn czerwony na głównym wyświetlaczu i kontrolka ABS po przekręceniu zapłonu, dopadłem pompę okazało się że styki zasilające uleciały bo byłą woda we wtyczce, chciałem wymienić pompę ale się nie udało jej zdemontować więc znajomy elektryk zorganizował mi osobne zasilanie. Teraz po przekręceniu zapłonu odpalam auto wszystko ładnie gaśnie ruszam i gdzieś po kilku metrach błąd znowu, myślę może czujnik podpinam komp i wyrzuca błąd 301 (błąd pompy) tyle że ona pracuje bo na ostro ją uruchamiałem mierzyłem i wszystko hula... uderzać jeszcze w wymianę sterownika ABS pod kierownicą czy macie jakieś inne pomysły?