Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 ALL ] Blad silnika klimatrinika zimę powietrze.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 13 gru 2016, 22:26

gwiktor02 pisze:Foss bardzo sobie cenię jak ktoś jest słowny w życiu. Tzn. przez telefon na żywo i na forum.

Twoje słowa gdy kiedys rozmawialiśmy: "To mnie nawet nie dziwi, że leci Ci zimne powietrze że środkowych nawiewów. To dosyć powszechny problem w a8"

No chyba że przez 2 tygodnie zmieniłeś zdanie więc oddaje honor:)
Oj kolego... zdanie to jest wyrwane z kontekstu i tyle.
Ja nawet nie wiem czy dokładnie takich słów użyłem i nie pamiętam kiedy o tym rozmawialiśmy a ty cytujesz mnie wskazując że to jest "słowo w słowo" i właśnie w takim brzmieniu i rozumieniu a nie innym.

No chyba, że masz nagraną całą rozmowę i możemy dokonać jakiegoś odsłuchu dłuższego fragmentu :D

Jeżeli chcesz generalizować to podtrzymuję to co pisałem powyżej:
Problemy z klimatyzacją/ogrzewaniem to moim zdaniem nie jest jakiś powszechny problem w tych autach.
Jednakże w autach które mają problem z ogrzewaniem dosyć często przyczyną są właśnie nagrzewnice.

Jeżeli patrzysz przez pryzmat swojego auta i kilku innych osób które mają podobny problem i tu się wypowiadają to może wydaje się to być wręcz wadą fabryczną, bublem... ja jednak widuję codziennie po kilka sztuk D3 i wydaje mi się, że dzięki temu mam jednak szersze spektrum do oceny tegoż problemu.

Warto również zauważyć, że rozmawiamy o samochodzie z rocznika 2003 i kilku innych kolegów mających podobny problem mają auta w podobnym wieku.
Ty przedstawiasz to w randze jakiegoś mega problemu i jakiejś bardzo częstej usterkowości tego elementu wyposażenia a wg. mnie nie zdarza się to wcale tak patologicznie często i do tego jeszcze wyrażam zrozumienie, że auto mające lat 13 może jednak czasem się zepsuć :D
W młodszych D3 jakoś nie zdarza się to zbyt często więc... moim zdaniem mówimy tu o normalnym procesie starzenia się auta i usterek które wraz z tym starzeniem się ujawniają a nie o jakiejś nadmiernej usterkowości tego elementu wyposażenia auta :)

Spójrz na zagadnienie szerzej to może zrozumiesz różnicę <faktycznie>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

gwiktor02
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gwiktor02 » 13 gru 2016, 23:36

Foss zakończmy temat bo nie prowadzi ta rozmowa do niczego.

Mam takie nastawienie przez sposób Twojego odniesienia do tematu i tyle. Jeśli masz jakiś problem to Ty nie ja. Może i wierz bardzo dużo o a8 d3 ale nie daje Ci to powodu do pokazywania swojej wyższości

Zadałem pytanie grzecznie widzę że kilku kolego chce pomóc pisze o centralnym ogrzewaniu itp. Po czym przychodzisz Ty i piszesz ze się szerzy herezje.

Co więcej udowadniają mi co oznacza błąd który opisałem, ale chyba nie czytałeś dokładnie co napisałem. Nie pytałem o jego tłumaczenie a gdzie silnik ten się znajduje i czy może odpowiadać za te nawiewy z przodu.

Może zamiast udowadniać coś mi przeczytaj do końca post od początku.

A co do herezji o nagrzenjcsch mi to Ryba mówiłeś nie mówiłeś, jest to mało istotne. Skoro twierdzisz że wyrwane z kontekstu itd. Może też tak byc nie mam zamiaru się o to kłócić.

U mnie problem jest i tyle jak wyeliminuje to napisze co było i mam właśnie nadzieję że to tylko nagrzewnice.

KYLOmC
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: KYLOmC » 14 gru 2016, 11:26

u mnie tez leci po bokach gorące powietrze a środkowe zimne( przy ustawieniu na Manual góra, środek i nogi ) ,ale jak ustawie na Auto to z środkowych nawiewów daje gorące ... Czyli raczej to nie nagrzewnice ! Zawór ogrzewania też raczej odpada bo jak mam wyłączone nawiewy to zawór jest zamknięty i gorący płyn nie idzie do nagrzewnic a jak odpalę nawiewy to zawór puszcza płyn . Jeśli chodzi o błędy to mam tylko te elektryczne nagrzewnice przy nogach z tyłu . Coś ze sterowaniem jest pojebane bo gdy mam ustawione 20st i dam nagle HI to nic sie nie dzieje wentylator milknie ...

gwiktor02
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gwiktor02 » 14 gru 2016, 13:16

To u CB jest jeszcze inaczej masakra.

U mnie nawet na auto sytuacja się nie zmienia. Też myślałem o sterowniku, tylko nie miałem błędów poza tymi grzankami jak u CB.

A jak zrobisz test klimateonika pojawisz się w Basic to też błędów nie masz ??

KYLOmC
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: KYLOmC » 14 gru 2016, 14:08

Jak zrobie test i basic to wszystko ok

dmlody11
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: Blad silnika klimatrinika zimę powietrze.

Post autor: dmlody11 » 11 lut 2017, 09:14

FOSS pisze:
gwiktor02 pisze:Tak jak większość a8 d3 w mojej także leci letnie powietrze z nawiwow obok mmi i gorące na zewnętrznych nawiewach.
Szerzycie jakieś naciągane opinie - nieprawdą jest, że większość D3 ma z tym problem.
Gdyby tak było to po nadejściu zimy wszystkie one stałyby już w serwisach bo z tym się nie da normalnie jeździć :)

[ Dodano: 2017-02-11, 09:14 ]
Co Ty opowiadas <bezradny>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl