Czyli na sam zapłon wystarczy kliknąć a stacyjka wraca do pierwotnej pozycji a zapłon cały czas pozostaje włączony ?
Napisałem do faceta od którego kupiłem kolumnę , ale nie posiada on modułu kessy i chyba pozostanie mi każdy element kupić z innej D3. Jest jeszcze jedna osoba która sprawdzi mi na szrocie czy by mieli przynajmniej zestaw kessy + stacyjka z kluczykiem
Co do kluczyka to myślę że mógłbym zmodyfikować blokadę wewnątrz stacyjki bo z tego co widzę jest rozbieralna
Ściągnij z mojego chomika "SSP287_Audi_A8-Podzespoły_elektryczne" i myślę, że sporo tam znajdziesz
Informacja Transpondera jest wysyłana jako
zakodowana przez 3-przewodową magistralę
danych do komputerasterującego układem
zezwolenia na wejście i uruchomienie i przez
niego oceniana.
Jeśli dobrze rozumiem to informacja ze stacyjki jest przekazywana magistralą danych więc może być ciężko odpalić auto za jej pomocą.
Tektronik pisze:Jest jeszcze jedna osoba która sprawdzi mi na szrocie czy by mieli przynajmniej zestaw kessy + stacyjka z kluczykiem
Tak właściwie to samą stacyjkę to możesz olać ale kessy i kluczyk do pary na pewno ułatwi
* FOSS motorsport *(PL-Warszawa) inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
W jaki sposób moduły J519 oraz J393 są uruchamiane ?
Czy działają w oparciu o kessy i taki moduł z podpiętym zasilaniem i resztą po prostu się bez kessy nie uruchomi ?
Chciałbym się dowiedzieć czy taki układ:
Moduł kolumny kierownicy + Moduł instalacji J519 + np podpięty oryg moduł lampy, lub silnik wycieraczek wystartuje w takim układzie bez ingerencji kessy , jeśli wszystkie wymaganie złącza będą odpowiednio obsadzone i oprzewodowane wg schamatu ?
Jeśli kessy nie zarządza pracą modułów (włączając , usypiając je) to blokada byłaby najmniejszym problemem i zrobiłbym własne jej sterowanie.
Zależy mi by przed włożeniem do auta odpalić wszystko na stole, głównie światła i kierunkowskazy i sterowanie kolumny kierowniczej z jej automatyka pod odpaleniu silnika. Po jakiej informacji moduł wie, że trzeba wysunąć kolumnę ? , sprawdza napięcie i gdy ono wzrośnie po odpaleniu , wysuwa kolumnę ?
Moduł J519 jak i jego skrzynka już u mnie
A tu małe przymiarki ramki wyświetlacza dla kam cofania