części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

A8 D3 4.2 Supercharged by Jordan233

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 20 lut 2017, 19:29

Lampy były używki ale się sprzedały....... nowe to nowe i takie będą wstawione ale kiedy.... co chwile coś nowego w głowie więc zobaczymy :)

Po 8 godzinach walki z samymi kierunkami temat jest zakończony :D
Kierunkowskazy w lusterkach

Teraz kolejny etap ,adaptacja czujników Side Assist do zderzaka oraz ACC, na wrześniowy zlot powinno być gotowe ;)

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 20 lut 2017, 21:08

W weekend przejechałem kilkaset kilometrów A6 4G z ACC i tym Lane Assist i powiem szczerze, że mnie to nieźle wkurzało. Przy spokojnej jeździe w sumie fajna sprawa ale jak chcesz trochę poszaleć to może być nawet niebezpiecznie.
Przy prędkości ponad 200, wjeżdżając w zakręt zdarzy się że go lekko zetniemy, asystent poprawia tor jazdy ruchem kierownicy ...my stawiamy opór ale gdy asystent odpuszcza wychodzi z tego niezłe machnięcie furą co może się źle skończyć.
Dziwne jest, że nie mogłem wyłączyć tego cholerstwa a jedynie ograniczyć do minimum działanie.

Zdecydowanie WOLĘ swoje D2 <okok>

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 20 lut 2017, 21:20

danishow pisze:W weekend przejechałem kilkaset kilometrów A6 4G z ACC i tym Lane Assist i powiem szczerze, że mnie to nieźle wkurzało. Przy spokojnej jeździe w sumie fajna sprawa ale jak chcesz trochę poszaleć to może być nawet niebezpiecznie.
Przy prędkości ponad 200, wjeżdżając w zakręt zdarzy się że go lekko zetniemy, asystent poprawia tor jazdy ruchem kierownicy ...my stawiamy opór ale gdy asystent odpuszcza wychodzi z tego niezłe machnięcie furą co może się źle skończyć.
Dziwne jest, że nie mogłem wyłączyć tego cholerstwa a jedynie ograniczyć do minimum działanie.

Zdecydowanie WOLĘ swoje D2 <okok>

Spoko ,ale w Lane Assist D3 system nie koryguje sam toru jazdy tylko informuje wibracjami przy kierownicy, Lane Assist doposażę jak zamówię szybę czołową pod kamerę.
Na razie idzie doposażenie w aktywny radar ACC oraz Side Assist - łatwiejsza sprawa.

Deni ja stawiam na elektronikę , z drugiej strony zanudziłbym samym się autem gdybym czegoś się nie podjął :)

trzeba wyznaczać nowe szlaki ;) ,w Pre FL nie widziałem aby ktoś miał tak rozbudowany system,a ja będę mieć :)

Robię to co fabryka dała w późniejszych wypustach ,czy będę korzystał z systemów czy też nie ,to niema znaczenia :) ważne że auto to będzie posiadać :)

Lubię wyzwania

ONLY D3 :)

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 20 lut 2017, 21:24

jordan233 pisze:Lubię wyzwania
I tak trzymać, absolutnie nie miałem zamiaru odciągać Cię od marzeń ;) ...musiałem gdzieś wylać swoje wkurzenie i padło na Twój temat :D

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 20 lut 2017, 21:26

danishow pisze:
jordan233 pisze:Lubię wyzwania
I tak trzymać, absolutnie nie miałem zamiaru odciągać Cię od marzeń ;) ...musiałem gdzieś wylać swoje wkurzenie i padło na Twój temat :D
hehe :DDD
spoko

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 20 lut 2017, 21:27

Ja widziałem jedna taka prefl już raz na fullu z ostatniego lifta ;) moim zdaniem auto idealne jako że ten grill jest dla mnie najpiękniejszy :D

Miał to co ty + lane, b&o, rse, 3g, podstopnice, lusterka z tyłu, lodówkę i 4 fotele full elektryki :) a w miejscu faxu miał Xboxa :D
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 20 lut 2017, 21:33

drago_o pisze:Ja widziałem jedna taka prefl już raz na fullu z ostatniego lifta ;) moim zdaniem auto idealne jako że ten grill jest dla mnie najpiękniejszy :D

Miał to co ty + lane, b&o, rse, 3g, podstopnice, lusterka z tyłu, lodówkę i 4 fotele full elektryki :) a w miejscu faxu miał Xboxa :D
w PL ?????
Dawaj namiar :)

Lodówka była ale SHIT :) więc szkoda miejsca w bagażniku :)

Co do reszty hmmmm Mam inna koncepcję na doposażenie ale to już w późniejszym czasie się pochwalę ;)

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 20 lut 2017, 21:41

Nawet był kiedyś tu na forum tak z pół roku temu ale się nie udzielał i chyba tu nie zagląda już :D nicka nie pamiętam :P

Ja mam plan rozbudowy ale bardzo długoterminowy ;)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 20 lut 2017, 21:53

drago_o pisze:Nawet był kiedyś tu na forum tak z pół roku temu ale się nie udzielał i chyba tu nie zagląda już :D nicka nie pamiętam :P

Ja mam plan rozbudowy ale bardzo długoterminowy ;)
muszę przejrzeć forum :)

Ja mówiłem że nie będę nic robił,ale z każdym nowym elementem micha się bardziej cieszy :)

Zobaczymy co czas pokaże,zapewne bym już miał prawie wszystko w aucie,ale ruszyłem z budową więc fundusze już nie te :) ,ale działam jak mogę- nie poddaję się :)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 20 lut 2017, 23:11

drago_o pisze:Nawet był kiedyś tu na forum tak z pół roku temu ale się nie udzielał i chyba tu nie zagląda już :D nicka nie pamiętam :P
A ja chyba znam tego kolegę... ale nicka też nie pamiętam <faktycznie>
Jakiś czas temu było u mnie takie preFL bo kolega chciał podpytać o jakieś tematy elektroniczne ale powiem szczerze, że jak zobaczyłem co ma tam w tym preFL napchane to zacząłem się zastanawiać kto od kogo ma się tutaj uczyć i kto kogo o drogę pytać :D
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 21 lut 2017, 07:13

FOSS pisze:
A ja chyba znam tego kolegę... ale nicka też nie pamiętam <faktycznie>
Jakiś czas temu było u mnie takie preFL bo kolega chciał podpytać o jakieś tematy elektroniczne ale powiem szczerze, że jak zobaczyłem co ma tam w tym preFL napchane to zacząłem się zastanawiać kto od kogo ma się tutaj uczyć i kto kogo o drogę pytać :D

Taki rodzyneczek :D mi się takie tematy podobają :)
Chcialbym również zobaczyć takiego przedlifta.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 03 mar 2017, 20:35

Więc kolejny etap został rozpoczęty, kierownica z 2009 roku z manetkami F1,podgrzewaniem oraz wibracją pod Lane Assist jest już u mnie, udało mi się dostać w oryginale wraz z manetkami pod ACC i Lane Assist,taśma i moduł również był w komplecie.

Znaleźć taką kierownicę to naprawdę nie łatwe zadanie.
Kilka w necie "wisiało" ale sprzedane.... ale miałem farta :)

Tak czy siak kierownica leci do profesjonalnego obszycia.

Wiązki pod ACC oraz Side Assit w przygotowaniu ,wszystko robione na nowych wtyczkach oraz przewodach.

W drodze jest również winda MMI z ekranem,będę miał czym się bawić w wolnym czasie aby zorganizować jakiś dotyk do tego :)

JanekS13
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: JanekS13 » 03 mar 2017, 21:10

Pozytywny Wariat :)

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 03 mar 2017, 21:11

JanekS13 pisze:Pozytywny Wariat :)

Sam najlepiej wiesz jak to jest :)

Jak powiesz A to musisz powiedzieć B i tak ........ bez końca :DDDD