Moderatorzy usunęli z przyczyny "było już na forum, poszukaj". Poszukałem i nie ma. Znalazłem tylko jak zdemontować boczne kratki nawiewów, a w jednym z tematów, którego dotyczyła informacja jak zdemontować deskę rozdzielczą - wszystkie pdf itp stały się niedostępne. W dodatku tamte tematy dotyczyły przed liftowych modeli, a ja mam D2 z 2002. Cytuję poprzedni post:
Potrzebuję wymienić przednią środkową kratkę nawiewu. Jak się do tego zabrać? Jakie będą potrzebne narzędzia?
Druga sprawa to jak zdemontować deskę rozdzielczą (bo pewnie będzie to wymagane by wymienić środkowe kratki nawiewów). Prosiłbym też o instrukcję jak zdemontować obudowę słupków A.
Pozdrawiam
[D2 FL ALL ] Demontaż środkowej kratki nawiewu i deski roz
-
- Forum Audi A8
[D2 FL ALL ] Demontaż środkowej kratki nawiewu i deski roz
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez artur200222, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba zmajstrować sobie 2 sztuki takiego "narzędzia" z drutu 3mm. Rozmiar x = 6mm.
Potem wsadzamy je przez kratki w otwory "D" zgodnie z rysunkiem poniżej i ciągniemy.
ale też, wystarczy sprawnie w rogu podważyć śrubokrętem płaskim i pociągnąć. One są na wcisk.
Potem wsadzamy je przez kratki w otwory "D" zgodnie z rysunkiem poniżej i ciągniemy.
ale też, wystarczy sprawnie w rogu podważyć śrubokrętem płaskim i pociągnąć. One są na wcisk.
Nie jest to wymagane do demontazu żadnych kratekDruga sprawa to jak zdemontować deskę rozdzielczą (bo pewnie będzie to wymagane by wymienić środkowe kratki nawiewów)
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze spojrzałem na wnętrze, obudowy słupków A dość daleko lecą w dół i są trochę osłonięte deską rozdzielczą. Ostatnio mechanik próbował naprawić ogrzewanie i wygląda na to, że demontował deskę rozdzielczą i słupki A. Niestety tak to zmontował, że słupki A trochę zwisają, po prostu nie spasował części. Chciałbym sam to naprawić, dlatego własnie pytam się o instrukcję demontażu tych części.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz