[A8 D2] Dlaczego navigacja nie dziala
Panowie odgrzewam.
Galaxy S7 zamontowany na wysokości nawiewu i sygnał trzyma bardzo słabo. Zero zakłócaczy, uchylę szyby to sygnał wraca.
Wszystkie oryginalne podwójne + przód tył Thermo Control
Ktoś próbował może z navi TomTom? A może są jakieś właśnie anteny pomocnicze na BT do telefonów? Zakup stacji z Navi to koszty kilku tysięcy (starsze używki mają nieaktualne mapy) i nie ukrywam że zamiast navi za 5000zł wolę dorzucić drugie tyle i zrobić skrzynię.
Z góry dzieki za jakiekolwiek odpowiedzi.
Galaxy S7 zamontowany na wysokości nawiewu i sygnał trzyma bardzo słabo. Zero zakłócaczy, uchylę szyby to sygnał wraca.
Wszystkie oryginalne podwójne + przód tył Thermo Control
Ktoś próbował może z navi TomTom? A może są jakieś właśnie anteny pomocnicze na BT do telefonów? Zakup stacji z Navi to koszty kilku tysięcy (starsze używki mają nieaktualne mapy) i nie ukrywam że zamiast navi za 5000zł wolę dorzucić drugie tyle i zrobić skrzynię.
Z góry dzieki za jakiekolwiek odpowiedzi.
Są takie anteny pomocnicze.Marcos pisze:A może są jakieś właśnie anteny pomocnicze na BT do telefonów?
Ja kilka ładnych lat temu, jeszcze za czasów swojej pierwszej D2 miałem taką antenę.
Kładłem ją na tylnej półce i śmigała z telefonem właśnie po BT.
Tylko to wtedy to jeszcze nie był nawet smartfon bo smartfonów nie było - miałem wtedy jakiś wysoki model palmofona HP i w nim navi AutoMapa.
Śmigało jak ta lala a bez tej dodatkowej anteny fon ciągle gubił zasięg mimo tego, że był bezpośrednio przy szybie czołowej.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
eee na to nie ma mocnych spróbuj się na zlocie w kilku autach z net i gps monitoremdanishow pisze:Wszystko zależy od telefonu, jeden działa drugi nie ...mój LG G4 hula jak ta lala. Także testować i zmieniać fony
to sie okaże (najlepiej tam gdzie podwójne i przednia grzana)
podpytam też czy G4ka się wyróżniała czułością i sam sobie zmierzę jaki jest spadek
w moim
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Za 35-60zł można kupić odbiornik GPS bluetooth i rzucić go na tylną półkę (sam tak mam). Problem w tym, że na androidzie trzeba korzystać z pozorowania lokalizacji, co nie podoba się np. yanosikowi. Da się to obejść, ale potrzebny jest root i xposed. Na aliexpress z kolei widziałem repeatery gps za 20$. Jedną antenę można dać na zewnątrz lub na półce tylnej, a nadawczą gdziekolwiek. Niestety nie znalazłem żadnych testów tego ustrojstwa. Wersja z BT ma tę zaletę, że telefon zużywa znacznie mniej energii przy nawigowaniu. Zaletą repeatera jest uniwersalność.
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
sciagasz jakis net monitor/gps monitor co pokazuje siłę sygnału dokładniedanishow pisze:Że jak ?maciu pisze:zrób test z gps testem o ile spada po zamknięciu się w aucieOczywiście ...a w sobotę będzie nówka z ASO bo z odprysku zrobiła się rysamaciu pisze:PS szyba na pewno grzeje?
sprawdzasz ile jest na zewnątrz a ile po zamknięciu w aucie
PS ile szybka bo może też wymienię, mam wypiaskowaną
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Jak nie zapomnę to się tym pobawięmaciu pisze:sciagasz jakis net monitor/gps monitor co pokazuje siłę sygnału dokładnie
sprawdzasz ile jest na zewnątrz a ile po zamknięciu w aucie
Jakaś tam foto czy z solarem i podgrzewaniem (najdroższa do D2) po rabacie 630 Euro ...ale za szybkę i wymianę płaci ubezpieczenie więc brałem najlepsze co byłomaciu pisze:PS ile szybka bo może też wymienię, mam wypiaskowaną