![]() |
![]() |
stoper na skrzyzowaniu
stoper na skrzyzowaniu
witam ostatnio jeżdziłem po olsztynie i zauważyłem na kilku skrzyżowaniach obok swiateł zegary odliczające czas do zmiany swiateł czy w innych miastach też cos takiego stosóją ? moim zdaniem bardzo trafny wynalazek z daleka widac kiedy bedzie zmieniac sie swiatło no i skończyłoby sie wpadanie na skrzyżowanie na pomarańczowym i zastanawianie sie czy nie jadą za nami wlepic nam mandat a wiadomo ze każdemu z nas to sie zdarzało i nie szło tedgo uniknąc więc co otym myslicie?
-
- Super Klubowicz
W gdańsku też się spotkałem z tym ale to są zegary dla tramwaju jak na razie , ale powinni to wprowadzić wszędzie , gdyż jest to bardzo przydatne 

Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

W Rzeszowie też na kilkunastu większych skrzyżowania są takie stopery.
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Ostatnio zmieniony 21 lis 2010, 16:51 przez raper1987, łącznie zmieniany 1 raz.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
W Czechach owszem (jadąc z obowiązującym ograniczeniem prędkości trafisz na nią), w Polsce nie spotkałem (aczkolwiek w niektórych miejscach działa jadąc powyżej dopuszczalnej, jadąc przepisowo - stoisz)colln pisze:a widział ktoś u nas zieloną falę (tzn żeby przejechać np 10 skrzyżowań i wszystkie zsynchronizowane)
Black Cars Matters
We Włoszech dla przykładu nie pamiętam w jakim mieście jest tak, że jak wpadniesz na jedne światła z nadmierną prędkością to na następnych na pewno złapie cię czerwone. Jest tam ponoć montowany tak jakby radar prędkości. Co skutkuje wymuszeniem jazdy z dopuszczalną prędkością prędkością.
Dążenie do doskonałości.
Coś w tym stylu eksperymentalnie zamontowano we Wrocławiu na Ślężnej - jeśli jedziesz z dozwoloną prędkością utrzymuje się "zielone".daro72 pisze:We Włoszech dla przykładu nie pamiętam w jakim mieście jest tak, że jak wpadniesz na jedne światła z nadmierną prędkością to na następnych na pewno złapie cię czerwone. Jest tam ponoć montowany tak jakby radar prędkości. Co skutkuje wymuszeniem jazdy z dopuszczalną prędkością prędkością.
- club-iguana
- Forum Audi A8
Stopery są także w Krakowie.
Zielona fala? Hmm, trafiłem na nią w Berlinie. W Polsce jest za to czerwona fala, musisz zaliczyć wszystkie czerwone :-)
I jak koledzy wspomnieli wyżej, jak zapiepszasz po mieście to uda się kilka zielonych złapać - przynajmniej w W-wie.
Zielona fala? Hmm, trafiłem na nią w Berlinie. W Polsce jest za to czerwona fala, musisz zaliczyć wszystkie czerwone :-)
I jak koledzy wspomnieli wyżej, jak zapiepszasz po mieście to uda się kilka zielonych złapać - przynajmniej w W-wie.
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
Dokładnie... w Warszawie jest kilka takich ulic że jak przelecisz 90-100km/h to masz zieloną falę... ale jak jedziesz przepisowe 50km/h to masz czerwoną falęclub-iguana pisze:Zielona fala? Hmm, trafiłem na nią w Berlinie. W Polsce jest za to czerwona fala, musisz zaliczyć wszystkie czerwone :-)

Tak jest np. na Puławskiej... jadąc od skrzyżowania z Rakowiecką w stronę Wyścigów możesz na zielonym dojechać nawet do Wilanowskiej ale trzeba popędzać konie więc jest to wykonalne praktycznie tylko późnym wieczorem albo w środku długiego weekendu :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
tak samo w 3-mieście masz kilka miejsc , np: w Gdańsku od opery po Gdańsk Głównego łapiesz się na zieloną fale , co prawda jest tam ograniczenie do 70km/h ale jak jedziecie z prędkością 50km/h lub 100km/h to się zdąży a jak jedzie się przepisowe 70km/h to złapią światła .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps: