części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Kradzieże części z naszych A8 - kratki, lusterka itp.

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 14 kwie 2017, 12:21

AMSTAFF pisze:Jeśli auto jest wyposażone w systemy bezkluczykowe start-stop to nie ma znaczenia czy to D3 czy d4. Sprzęt na takie samochody jest jeden. Bez względu na markę czy to Japończyk czy Niemiec itd. Tak się to odbywa :

Dlatego osoby mieszkające w domkach jednorodzinnych powinny zabezpieczać odpowiednio swoje kluczyki. Dla złodzieja problem jest jeden jak zgasi auto to już go nie zapali ponownie.
Dokładnie tak. Ukraść z pod domu dla złodzieja to pestka jeśli masz system bezkluczykowy. Kluczyki trzymać zdala od okien i, np jak ja, szafeczkę na klucze mam przy wejściu wyściełaną folią aluminiową :)

Jeśli o D3 chodzi to już pisałem tu kiedyś. Przy otwartym aucie koleś w warsztacie mi pokazał jak w trochę ponad minutę odpalił auto bez kluczyka :) Miał do tego coś na kształt małego komputerka diagnostycznego. Z tym, że miał otwarte auto już :P
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 14 kwie 2017, 12:28

drago_o pisze:Z tym, że miał otwarte auto już
to akurat jest najmniejszy problem dla złodzieja :D

moim zdaniem jest tak, że jak wychodzi nowy system anty..... to trafia on w dwóch egzemplarzach na rynek:

1. dla odpowiedniej firmy do testów / oceny
2. na czarny rynek odpowiednimi kanałami do testów.

to jest kręcąca się machina $ z której wiele osób i firm czerpie profity... <cicho>
to nie jest zwykły napęd...to

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 14 kwie 2017, 16:52

Dokładnie tak. Ukraść z pod domu dla złodzieja to pestka jeśli masz system bezkluczykowy. Kluczyki trzymać zdala od okien i, np jak ja, szafeczkę na klucze mam przy wejściu wyściełaną folią aluminiową
Tak, folia aluminiowa jest sprawdzona. Można też zaopatrzyć się w specjalne etui na taki kluczyk- w necie widziałem.
Ja miałem przyjemność być w domu u pana któremu w ten sam sposób co A6 na filmie próbowali wyprowadzić nowego Mieczysława GL za jedyne 400tyś zł. Uratowało go to że kluczyk leżał na I piętrze w kuchennej szafce pod grubym marmurowym blatem który pewnie był droższy od mojej D3... Goście nagrali się na Monitoringu, mieli przy sobie taki kijek jak do robienia selfie telefonem, na tym laptopik mały i szukali sygnału przy każdym oknie. Nie udało się... Najlepiej będąc właścicielem takiego wozu mieszkać w blokowiskach. ;)

[ Dodano: 2017-04-14, 16:52 ]
Przy otwartym aucie koleś w warsztacie mi pokazał jak w trochę ponad minutę odpalił auto bez kluczyka Miał do tego coś na kształt małego komputerka diagnostycznego. Z tym, że miał otwarte auto już

Ale ty stałeś obok i miałeś kluczyk dlatego odpalił przy pomocy dekodera kluczyków wygląda to jak te mini vagi pod OBD. Swoją drogą fajny warsztat jak mają coś takiego... Ale to przecież służy do celów naprawczych jedynie pewnie... <hmm>

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 16 kwie 2017, 11:45

Ale ty stałeś obok i miałeś kluczyk dlatego odpalił przy pomocy dekodera kluczyków wygląda to jak te mini vagi pod OBD. Swoją drogą fajny warsztat jak mają coś takiego... Ale to przecież służy do celów naprawczych jedynie pewnie...
Nie moje auto odpalał :) ale też D3.

Etui upośledza taki system. Wydaje mi się że większość takich kradzieży odbywa się spod domu bo gdzie Cię na mieście będą szukać aby sygnał złapać. W domu miejsce do odkładania kluczy sobie zrobić i spokój. A system dalej będzie działać jak podejdzie aż do auta itp :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

peter5on
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: peter5on » 22 kwie 2017, 16:04

Można sobie pomyśleć że Polska to złodziejski kraj ale myślę że za granicą nie jest lepiej. W takim UK kradną tak samo jak w Polsce albo gorzej. Albo w Holandii sprawa kradzieży lamp z Porsche do uprawnia marihuany.

Chociaż ostatnio w Lublinie ktoś upodobał sobie również przednie lampy Audi. Brak słów, strach gdziekolwiek auto zostawić.
http://www.lublin112.pl/uwaga-wlascicie ... p-zdjecia/

Tutaj kradzież lusterek s4 jak widać wystarczy kilkanaście sekund.

Nie tylko Polacy są pomysłowi, oto sposób zabezpieczenia chromowanych lusterek w s3, jednak obawiam się że złodziej po złości wziął by sobie coś innego i dokonał większych szkód.

Czyli lusterka na druta, kratki halogenów na wkręty, dekielki felg na silikon, samochód do bunkra i można spać spokojnie. :] Albo po prostu wykupić jakieś dobre AC i skłaniam się bardziej w tym kierunku.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 22 kwie 2017, 21:57

W Niemczech też się zdarza <hihi>, to ujrzałem przyjeżdżając we wtorek rano do firmy:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl