shaqal pisze:D3 nie odpalisz tak łatwo, A4 A6 Q7 tak, ale nie A8 D3.
eeeee tam

dla dobrego złodzieja z jeszcze lepszym sprzętem to chwila moment.
Oglądałem, kiedyś reportaż w DE na temat chyba BMW M5 (2010r.) z jakąś najnowszą technologią antywłamaniową itp.... Anonimowy gostek zgłosił się do nich że zwinie to auto w niej niż 10 min, a właściciel się nawet nie zorientuje.
Wiec po obserwacji dokładnej auta "kupił" drugie tak samo wyglądające tylko w podstawowej wersji, podszedł z lapkiem do auta (w momencie gdy właściciel wylegiwał się na plaży) i w dosłownie 1-1,5 otworzył auto nawet go nie dotykając. (kosmiczna technologia bluetooth

). Jak już otworzył auto podpiął się pod interface i wiadomo co było dalej. Jak już uruchomił auto to zrobił zdjęcia całego wnętrza i wszystkich tam znajdujących się elementów aby przenieść je do wcześniej kupionego auta i ułożyć w identyczny sposób. Tak właściciel nie zorientował się że to nie jego auto, tylko się zdziwił czemu nie może odpalić

wezwał lawete i dopiero w aso się okazało że to nie jego auto...
a chłopaczek pracuje ponoc w bmw teraz (wtedy)
o co mi chodzi, to że ktoś z odpowiednia wiedzą i sprzętem da rade w kilka chwil nawet i D4 zwinąć.
Prosty przykład.... ECU ze zdjętym elektronicznie immo. Robisz włam, przekładasz komputery, wsiadasz ... zwarcie na kablach stacyjki i jedziesz

...
proszę nie brać tego jako przykład w wiadomych celach