![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] Pasek rozrządu
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Przyzwoicie zrobiona jest blokada wałków Asta (przykładowa aukcja: http://allegro.pl/asta-blokada-paska-ro ... ule_id=201 ). Blokadę wału kupowałem w ASO za 32zł (T40237).
No moim zdaniem przy minimum wiedzy to jest potrzebne wszystko + papierowa instrukcja w rękę i robienie wszystkiego punkt po punkcie i najlepiej jeszcze z jakimś filmem z YT po ręką jak robił to ktoś kto ma wiedzy więcej niż owe minimumpepi pisze:... a reszta jest nie potrzebna przy minimum wiedzy![]()

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
No tak ostatnio mi znajomy opowiadał jak mu w serwisie auto naprawiali vw więc blisko .
Siedział i patrzył bez okno a tu pan popatrzył i poszedł i po chwili z powrotem i jakieś kartki
ze sobą miał .
To penie miał gotowce jak to etapami zrobić
Normalnie ręce opadają .
Podobno polak potrafi wszystko ?
A na poważnie jeśli ktoś nie ma tego czegoś to niech lepiej oda komu innemu do naprawy
bo nawet z naprowadzaniem krok po kroku popsuje
Siedział i patrzył bez okno a tu pan popatrzył i poszedł i po chwili z powrotem i jakieś kartki
ze sobą miał .
To penie miał gotowce jak to etapami zrobić

Normalnie ręce opadają .
Podobno polak potrafi wszystko ?
A na poważnie jeśli ktoś nie ma tego czegoś to niech lepiej oda komu innemu do naprawy
bo nawet z naprowadzaniem krok po kroku popsuje

A co do zepsucia to wole sam zepsuć niż potem pluć sobie w brodę że mi druciarz połamał jakieś z zatrzaski z osłon albo śruby pogubił i zastąpił jakimiś syfiastymi niepasującymi wkręconymi na maksa aż gwinty pozrywa.
Jeżeli niema się znajomego zaufanego mechanika, to pamiętajmy że oni nam to robią jak najszybciej (tak jak pan wiesio) bo czeka następny klient a czas to pieniądz . A przyjąć auto to bardzo chętnie, będzie pan zadowolony, a potem paaanie to już tak było.
Chyba jestem zbyt pedantyczny

-
- Super Klubowicz
3.7 czy 4.2 w D2 i D3 to z zamkniętymi oczami można robić ale w 3.3tdi do wymiany wałków rozrządu i całej hydrauliki przyznaję się, czytałem ELSEszeryfisch pisze:FOSS, nie gadaj ze rozrząd w D2 robisz z instrukcją w ręce?

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
2.5TDI silnika nie robiłem chyba nigdy i jakoś nie mnie nie ciągnieszeryfisch pisze:3.3tdi to tak jak 2.5tdi tylko ciasniej![]()

Wolę 3.7/4.2 5.2V10 5.0V10BiT i tym podobne jednostki

3.3TDI wcisnął mi klient na siłę... zostawił na placu i uciekł... to stwierdziłem że może naprawię... to może go sobie zabierze bo mi miejsce parkingowe blokuje

Ale jak to?... wyjąłeś cały motor?...szeryfisch pisze:Własnie robie rorzad w 4.0tdi i w zasadzie wyjąłem silnik ze skrzynią, wszystko z pamięci![]()
a szpece mówią że ten rozrząd to można na samochodzie robić bez problemu

Miłej zabawy

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Ja zawsze targam motor ze skrzynią. Mam na wierzchu to potem nie ma problemu z wyciekami, złym ustawieniem rozrządu itp. Szczerze mówiąc jak to zrobic na aucie to ja sobie nie wyobrazam, dzieci internetu wymieniaja rorządy przez rure wydechową 

Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia