po podłączeniu VCDS :
01400-REGULACJA POZIOMU ZAWIESZENIA
002-dolna wartość skrajna przekroczona
priorytet błędu: 2
co to moze być amor? jeśli tak to który ? kompresor ? pomocy koledzy

![]() |
![]() |
![]() |
Amor... i być może kompresor.... trzeba sprawdzić.Bogus88 pisze:co to moze być amor? jeśli tak to który ? kompresor ? pomocy koledzy![]()
Co ma piernik do wiatraka, nie napisał czy wstaje po odpaleniu, jak masz miecha nie szczelnego to kompresor pompuje do czasu aż go wyłączy termik po wyłączeniu auto znowu opada podczas jazdy 😀JanekS13 pisze:przecież napisał że miał ciężki powrót na glebie do domuMarcin2013 pisze:Jak odpalisz to wstaje ?
A ma piernikMarcin2013 pisze:Co ma piernik do wiatraka, nie napisał czy wstaje po odpaleniu, jak masz miecha nie szczelnego to kompresor pompuje do czasu aż go wyłączy termik po wyłączeniu auto znowu opada podczas jazdy 😀JanekS13 pisze:przecież napisał że miał ciężki powrót na glebie do domuMarcin2013 pisze:Jak odpalisz to wstaje ?
Dokładnie pisałem w innych postach, obdzwoniłem trzy firmy regenerujące miechy i zadając "trudne" pytania okazało się że wszystko jest z Allie..... nie ma innej opcji zakupić części zamiennej do miecha, to jest tak samo jak z zakupem ślizgów do nastawnika, do mnie już płyną dwa zestawy regenerujące tak na wszelki wypadek, kupiłem je za 800,- nie będę płacił firmą "regenerującym" za odkręcenie dwóch nakrętek 1500,- od 1szt (to nie jest żadna regeneracja tylko przełożenie amortyzatora do miecha) na wyjętym miechu operacja zajmuje kilka minutmichalwruszak pisze:Chiński miech = regeneracja w PL , to jedno i to samo