części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

System monitoringu

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
igor.ostrowski
Super Klubowicz
Super Klubowicz

System monitoringu

Post autor: igor.ostrowski » 07 cze 2017, 16:46

Panowie potrzebuje rady, na pewno ktoś miał do czynienia. Potrzebuje kamer na bazę 4 sztuki by wystarczyły, bez przewodowe, z rejestratorem, tak żeby chociaż 2 tyg do tyłu dane były, a najlepiej miesiąc. Kamery będą porozwieszane w granicy maksymalnie 60 m od biura gdzie będzie wszystko co miało by łapać z nich sygnał, najdalsza w hali, reszta na dworzu. Jaki zestaw byście polecili, jak z zasilaniem, podłączeniem.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 07 cze 2017, 17:23

Zależy na jak profesjonalnym użytku Ci zależy? Ja mam kamery bezprzewodowe WiFi w domu. Za rejestrator robi PC. W zależności od posiadanego miejsca na dysku i jakości jaką chcesz mieć można zapisać wstecz(tylko testowałem, nagrania ważą dość sporo), ale ja nie używam zapisu w nich na codzień(tylko monitoring).
Dokładnie takie http://allegro.pl/1mpx-kamera-wifi-obro ... 84682.html
Wymagają jedynie zasięgu WiFi i zasilania z gniazdka. Można nimi sterować w dość szerokim zakresie :)

W firmie znowu mam rejestrator taki http://allegro.pl/rejestrator-hikvision ... 69404.html i do tego różne kamery ale zasilane wszystko jest z rejestratora i potrzeba podłączyć kablem. Niestety nie wiem ile w stanie pomieścić są jego dyski bo jedynie uruchamiałem a nie administruje tym...
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 07 cze 2017, 18:03

Mój kolega administruje pewnymi nieruchomościami i tam jak ma założony monitoring to zapis danych ma podobnież z ostatnich dwóch miesięcy.
Kamer na terenie ma kilka. Jakie modele to nie wiem ale na pewno mają tylko zasilanie a przesył obrazu już po wifi.
Gdzie ma serwer?... nie wiem... pewnie w domu... ale ma tak skonfigurowane, że do nagrań ma również dostęp z telefonu więc jakby coś się działo to kilka ruchów na fonie i już sobie ogląda co się działo w określonym czasie :)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 07 cze 2017, 18:19

Niektóre rejestratory mają możliwość oglądania z komputera zdalnie lub z telefonu. Tak mam skonfigurowane zarówno w domu jak i w pracy :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 07 cze 2017, 23:15

12lat robiłem w branzy security. Generalnie system powinien byc przewodowy, trudniej sie włamac lub zakłócic. Pozostaje kwestia kamer i obiektywów. Generalnie kamera moze widziec wszystko czyli 180' albo wycinek. Im szerzej widzi tym wiecej informacji przekazuje i obiekty sa mniejsze. Więc zasadniczo montaz kamier co 60m jest bez sensu. Owszem zobaczysz ze wyjezdza auto, ze ktos wchodzi ale ciezko bedzie rozpoznac czy to kobieta czy mezczyzna. O nr rej zapomnij. Drobne przedmioty sa niewidoczne.
Wtedy zazwyczaj trzeba montowac wiecej kamer co wiąze sie z wiekszym rejestratorem itd. Najlepiej wezwij sobie kogos niech obejrzy obiekt i doradzi cos sensownego.. Naprawde warto.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

igor.ostrowski
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: igor.ostrowski » 08 cze 2017, 11:52

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Co do włamania lub zakłuceń, u nas nie ma o to obaw, wkleję zdjęcie z satelity bazy z +- opisem, kropki to sugerowane przezemnie miejsca kamer, na punktach już teraz dostepnych ( słup, słup z zasilaniem, sciana w hali) 1 kamera w hali wewnętrzna na całość, 2 przed halą na dystrybutor, 3 ogólna parking/baza 4 brama i 5 na tyły bazy ogólna. Co myślicie ? W biurach był by punkt obioru sygnału, mamy również serwer, czy może się do czegoś przydać ? Ma wiele tb dysków więc o pamięć nie ma co się martwić
Obrazek

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 08 cze 2017, 20:18

Gdzie te kropki?
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

igor.ostrowski
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: igor.ostrowski » 10 cze 2017, 19:19

Poprawiony link Obrazek

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emdzej » 10 cze 2017, 19:58

Kolego wyślij mi na PW swój numer zadzwonię w poniedziałek i Ci doradze gdyż moja firma świadczy usługi w zakresie systemów zabezpieczeń. Szkoda że tematu nie widziałem wcześniej bo w tym tygodniu instalowalismy system w Łodzi.

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 11 cze 2017, 12:48

szeryfisch pisze:12lat robiłem w branzy security. Generalnie system powinien byc przewodowy, trudniej sie włamac lub zakłócic
Dokładnie
igor.ostrowski pisze:Co do włamania lub zakłuceń, u nas nie ma o to obaw,
Taki optymizm wróży ostrym zdziwieniem w przyszłości :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl