[D3 05 3.0TDI ] EGR System: Insufficient Flow
-
- Forum Audi A8
[D3 05 3.0TDI ] EGR System: Insufficient Flow
Mam powracający problem:
001025 - EGR System: Insufficient Flow
P0401 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00110010
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 1
Freeze Frame:
RPM: 1512 /min
Torque: 113.1 Nm
Speed: 48.2 km/h
Duty Cycle: 79.7 %
Duty Cycle: 20.9 %
Mass Air / Rev.: 411.3 mg/str
Duty Cycle: 39.5 %
Wyjąć i wyczyścić EGR, zmienić zawór czy co z tym robić ;-) Nie wiem czy może to być powiązane, ale jak na mój gust to auto słabo mi zapala, jest nowy akumulator 110Ah, mamy lato, a on czasami kręci za długo jak na mój gust... innych błędów nie mam.
001025 - EGR System: Insufficient Flow
P0401 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00110010
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 1
Freeze Frame:
RPM: 1512 /min
Torque: 113.1 Nm
Speed: 48.2 km/h
Duty Cycle: 79.7 %
Duty Cycle: 20.9 %
Mass Air / Rev.: 411.3 mg/str
Duty Cycle: 39.5 %
Wyjąć i wyczyścić EGR, zmienić zawór czy co z tym robić ;-) Nie wiem czy może to być powiązane, ale jak na mój gust to auto słabo mi zapala, jest nowy akumulator 110Ah, mamy lato, a on czasami kręci za długo jak na mój gust... innych błędów nie mam.
Tak jak kolega opisał..... zacząć od czyszczenia a jak to nie pomoże to niestety nówkę trza brać z ASO.jacek pisze:Przycina się zawór EGR - sporadycznie , na początek możesz spróbować wyjąć i wyczyścić EGR, jeżeli problem powróci konieczna będzie wymiana zaworu na nowy.
Niedawno dłubałem podobny temat w jednej Q7.... tam niestety czyszczenie niewiele pomogło
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Spadku mocy nie odczuwam, bardzo dobrze ciągnie, silnikiem przy gaszeniu nie telepie i właśnie co ciekawe nieważne czy jest zimny czy ciepły to słabo pali. Zauważyłem też, że czasami zapala całkiem fajnie, ale zazwyczaj ma problem. Kupiłem nowy akumulator Bosch 110Ah, bo wszyscy mówili, że to pewnie wina akumulatora, ale niestety...
-
- Forum Audi A8
ooo co się w EGR geniuszom z Ingolstadt udało przeprojektować tak aby się wysrywałFOSS pisze:Tak jak kolega opisał..... zacząć od czyszczenia a jak to nie pomoże to niestety nówkę trza brać z ASO.jacek pisze:Przycina się zawór EGR - sporadycznie , na początek możesz spróbować wyjąć i wyczyścić EGR, jeżeli problem powróci konieczna będzie wymiana zaworu na nowy.
Niedawno dłubałem podobny temat w jednej Q7.... tam niestety czyszczenie niewiele pomogło
bez opcji naprawy?
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020