a czy to dużo rzeźbienia?dice111 pisze:Była, mala w FISie, w 98r modelowym duża non-DX, jak równiez w pierwszym roczniku lifta, potem już DX (w starych brak map na Polskę)robsonik4 pisze:to w przed liftowym była navi ??
Antene z tylnej klapy mozna wykorzystac jako zewn antene do "naszych" GPSów, jesli oczywiscie urzadzenie posiada wyj na zewn antene.
[D2 ALL] Czarna skrzyneczka na tylnej klapie
Panowie mam pytanko dotyczące anteny na klapie
mam do kupienia A8 D2 4.2 2000 rok , auto ma dużą navi która ponoć działa no ale... na klapie nie ma własnie tej kwadratowej antenki...?
wlasciciel twierdzi że antena (odbiornik GPS) jest w liczniku? jest taka możliwosc? czy fabrycznie montowali antene w licznik...? :roll:
mam do kupienia A8 D2 4.2 2000 rok , auto ma dużą navi która ponoć działa no ale... na klapie nie ma własnie tej kwadratowej antenki...?
wlasciciel twierdzi że antena (odbiornik GPS) jest w liczniku? jest taka możliwosc? czy fabrycznie montowali antene w licznik...? :roll:
A8 V8 Engine
Nie było czegoś takiego. Jeśli auto miało fabrycznie zamontowaną navi to powinna być antena na tylnej klapie.tomow pisze:Panowie mam pytanko dotyczące anteny na klapie
Bzdura, fabryczna antena od Navi była na klapie tylnej i nie ma czegoś takiego jak antena GPS w zegarach...tomow pisze:no własnie to mnie zastanawia bo wlasciciel upiera sie że navi działa normalnie , ze wszystko jest w oryginale, auto niby 100% bezwypadek...
albo sprzedający jest laikiem i sam kupując auto "łyknął taki kit" albo świadomie ukrywa prawdziwą przeszłość auta.
Normalnie, wystarczy pociągnąć kabel na tylną półkę (niektóre anteny będą działały nawet pod przednią szybą) i tam zamontować jakąś inną nie fabryczną antenę GPS - powinno bez problemu śmigać ale fabryka czegoś takiego na pewno nie robiła.tomow pisze:zakładając że jednak navi działa to jak to jest możliwe bez tego kwadracika na klapie? :-?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
mam 96'r i posiadam antenę na klapie więc chyba źle mówisz. a i navi oryginalna na zegarach +sterowanie w "schoweczku" przy dźwigni ręcznego wszystko funkcjonuje. lecz PL mapy nie posiadamRapik pisze:Antena GPS'u była na klapie od 1997, więc jeśli masz antenę w '94 - albo klapa była zmieniana wraz z anteną, lub ktoś dołożył samą antenę.
[ Dodano: 2011-04-30, 00:33 ]
no i oczywiście cały czytnik navi w bagażniku po lewej stronie