Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Witam dziś w mojej a8 d2 3.3tdi wymieniłem przepływki turbiny agry czujniki doładowania temperatur itp oraz dostała nowe orginalne sterowniki master i slave.
wszystko przez to ze auto zaczelo mi falowac i straciło moc oraz zaczelo dymic.
po podlaczeniu sie pc zaobserwowałem ze tak jak by auto na drugim silniku slave pokazuje mi temperature -40 a pierwszy nirmalnie 90 oraz dawki paliwa pierwszy 0,8l na godzine a drugi 11l co jest przyczyną ? brakuje mi juz pomysłów.... jak jest u was w 3.3tdi ? z temperaturami ??
wszystko przez to ze auto zaczelo mi falowac i straciło moc oraz zaczelo dymic.
po podlaczeniu sie pc zaobserwowałem ze tak jak by auto na drugim silniku slave pokazuje mi temperature -40 a pierwszy nirmalnie 90 oraz dawki paliwa pierwszy 0,8l na godzine a drugi 11l co jest przyczyną ? brakuje mi juz pomysłów.... jak jest u was w 3.3tdi ? z temperaturami ??
-
- Super Klubowicz
– Uruchomić silnik (temperatura oleju silnikowego ok. 80 °C).leon0376 pisze:A ja dzis wymienilem oleum na Valvoline 5w 50 +filtr+ceratec.
Jako ciekawostke dodam ze mierzylem cisnienie oleju.I tak na zimnym 6 bar na cieplym 2 bary.Auto ma 240 kkm
t Ciśnienie oleju na biegu jałowym: co najmniej 1,0 bar
t Ciśnienie oleju przy obrotach 2000/min: co najmniej 3,5 bar
Na zimnym normalne że ciśnienie jest wysokie olej gęsty, ale żeby nie było za wysokie to jest zaworek przelewowy który jest wyskalowany właśnie na 6 bra
Wypucowałem auto w celach reprezentacyjnych...
a potem nadeszła burza i deszcz
Spotkanie było nieodwołalne więc dorzuciłem kilka kwiatków i pojechałem
a potem nadeszła burza i deszcz
Spotkanie było nieodwołalne więc dorzuciłem kilka kwiatków i pojechałem
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane