Na podstawie wrażeń subiektywnych (dźwięk pracy silnika, rozruch, spalanie chwilowe) zauważyłem, że w przypadku pieca 4,2 lepiej sprawdza się polski Ceramizer (2 opakowania) niż niemiecki Ceratec.leon0376 pisze:A ja dzis wymienilem oleum na Valvoline 5w 50 +filtr+ceratec. (...)
Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Bądź dobry jak chleb.
Nie dziś, ale dwa tygodnie temu. Auto pojechało na gruntowne mycie i czyszczenie. Następnie korektę lakieru oraz dwuletnia powłoka ceramiczna. Dodatkowo drobne zakupy w postaci aktywnej piany i szamponu do mysia powłok, jakieś fibry, rękawice, quick detailety itp Dodatkowo zakupiłem powłokę ceramiczną na felgi do własnoręcznej aplikacji, niestety brakuje czasu aby doczyścić felgi i ją położyć... ale co się odwlecze...
a ja dzis od rana do wieczora czyscilem auto, tj cale wnetrze. Wyparane dywaniki i wykladzina, skory wyczyszczone i zakonferwowane gliptone GT11 i GT12; uszczelki, zawiasy listwy progowe...
jeszcze zostaly boczki slupki i podsufitka, polerka drewna.... na zlot musi lsnic
jeszcze zostaly boczki slupki i podsufitka, polerka drewna.... na zlot musi lsnic
to nie jest zwykły napęd...to
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Mówi aż za bardzo po polsku , ąą i ęę to ja tak nie mówię . Jestem mile zaskoczony .Pczester pisze:Ale mówi ładnie czy tak jak do tej pory kaleczy nasz język?pioter pisze:Zrobiło się że nawi mówi po naszemu , najnowsza mapa a dalej nie ma kawałka A1 przy mieście na dwie litery czyli UĆ .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Kur.... wchodze do auta a tam wszystko po stronie kierowcy plywa. Ja pier......e zero problemow do tej pory tyle razy padalo a terqz taka kupa. Auto stalo przechylone lewo. Panel mmi suchy ale caly lewy slupek pod nogami zawalone. Po lewej po bezpiecznikach
Odlaczylem aku. Zakrylem dach folia. Wybralem wody co sie dalo z mokrej gabki wykladziny. Mam nadzieje ze to przejde bez wiekszych strat. Obawiam sie tylko o te bezpieczniki z lewej ale jak przestanie padac to wyciagne kazdy i wysusze to ile sie bedzie dalo.
Co jeat pod nogami kierowcy poza sterownikiem tel ?
Odlaczylem aku. Zakrylem dach folia. Wybralem wody co sie dalo z mokrej gabki wykladziny. Mam nadzieje ze to przejde bez wiekszych strat. Obawiam sie tylko o te bezpieczniki z lewej ale jak przestanie padac to wyciagne kazdy i wysusze to ile sie bedzie dalo.
Co jeat pod nogami kierowcy poza sterownikiem tel ?