A8 D2 4.2 Quattro - Forumowa Książka Serwisowa - str.1
A ja dzis w wolnej chwili odswiezylem troche kolektor ssacy alu-cynkiem w spray'u K2, nie demkntujac go ... 3 razy wiecej czasu zajęło same oklejanie i zabezpieczanie osprzetu silnika jak samo malowanie, ale efekt taki jaki chcialem uzyskac
Teraz jeszcze tylko tarcze oswiezyc i bedzie pinkie
Teraz jeszcze tylko tarcze oswiezyc i bedzie pinkie
to nie jest zwykły napęd...to
a to takie cuś :Drobne pytanie co robisz by plastiki były takie czarne?? Jakiś dressing na plastiki aplikujesz??
a ja dziś swoją niunią zrobiłem ponad 700 km. Pojechałem po maskę silnika, którą znalazłem w kolorze w stanie idealnym kompletną z nowymi filtrami za 300zł ... przy okazji Pan u którego kupowałem był ba tyle miły by "oddać za grosze" = 50zł :
*listwy błotników przednich w kolorze
*kompletny mechanizm wycieraczek
*listwy plastikowe pod reflektory w kolorze z uszczelkami i nie popękanymi haczykami
*kompletną obudowę filtra powietrza z filtrem, "odkurzaczem", przepływką
*zawiasy, siłowniki maski, spinki różnego rodzaju, komplet śrub do kół,
a przy okazji uwieczniony przebieg :
dotarła dziś do mnie dobrana pod kolor farba z Lederzentrum, tak więc odnawiamy fotele. Za tydzień kierownica idzie do obszycia ...jeszcze tylko ten magiel
Widzę, że udało się je uruchomićCINEK pisze:a u mnie od wczoraj gości nowe radio RNSE, na które polowałem od samego początku posiadania A8. Ceny trochę zabijały aż do teraz
Będzie pan zadowolony
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Rafał, trzeba rzeźbić trochę z obudową (przyciąć boki bo za szerokie) aby upchnąć w ramkę konsoli. Mowa tu o RNS-E z A6 C5 Allroad. Te z A4 B6/B7 trzeba znów ciąć od dołu bo za wysokie....ale w efekcie końcowym warto.RAJAN pisze:czy wystarczył tylko wymienic radio czy były jakieś przeróbki w okablowaniu.
Dokupujesz przejściówki / adaptery i wszystko gra i huczy Jedynie co to trzeba się wlutować w kostkę (piny ) licznika pod magistrale CAN (high & low). Bez tego radio nie będzie się uruchamiać ani wyłączać po stacyjce oraz nie będzie podświetlenia i info na FISie. Ale to pikuś jest zrobić.
no udało na szczęście. W pierwszym momencie miałem niezłego pietra że bubla kupiłem, ale na szczęście wszystko chodzi. Dziś dostałem na próbę najnowsze mapy od kolegi Marcin85 z jego radyjka, i wszystko ładnie śmiga. Teraz tylko muszę powalczyc z VIM (Video In Motion) aby móc w pełni wykorzystać ten 7" wyświetlacz i puszczać dziecku bajki w drodze... choć chciał bym taki sam w zagłówku zrobić...FOSS pisze:Widzę, że udało się je uruchomić
Będzie pan zadowolony
A przy okazji cyknąłem fotki jak mi wyszła renowacja foteli...zaznaczam robiłem pierwszy raz
zostawiłem dla porównania prawy bok fotelu kierowcy aby dać porównanie jak było a jak jest
jestem tylko ciekaw trwałości tej farby
W sumie jeszcze przed zlotem, ale znów zawitała u mnie czarna gała selektora oraz nowa- nie zniszczona harmonijka oraz chromowany panel lewarka. Przy okazji wypolerowałem demory
Udało sie rowniez podłaczyc nowa antene gps do rnse. W sumie stara tez by pasowa ale juz padla po 3 latach. Mowa o chinczyku z allegro za 25-30zl.
Modul anteny trzeba wyjac z plastikowej obudowy i umiescic w oryginalnej obudowie gps na klapie bagaznika.
Udało sie rowniez podłaczyc nowa antene gps do rnse. W sumie stara tez by pasowa ale juz padla po 3 latach. Mowa o chinczyku z allegro za 25-30zl.
Modul anteny trzeba wyjac z plastikowej obudowy i umiescic w oryginalnej obudowie gps na klapie bagaznika.