To jest niewykonalne ze względu na to, że producenci często nie mają całego asortymentu lub mają jego braki (bo np moce przerobowe poszły na pierwszy montaż) i po prostu się wymieniają. Najlepszym tego przykładem jest TRW i Lemforder. Druga rzecz, coś co jest aktualne na dziś może być już nieaktualne jutro (tu jako przykład rolka w pudełku INA numer 531011220 - na 10 sprawdzonych: 5 GMB, 3 KOYO, 2 bez oznaczeń). Reasumując: jak sobie nie zajrzysz do pudełka, a co ważniejsze nie wiesz na co zwrócić uwagę to nie wiesz co masz.
Chyba, że masz na myśli zestawy komponowane z pojedynczych, markowych elementów (INA, Ruville, SNR). To od razu powiem, że w przypadku ABZ różnice są kosmetyczne (+/- 100zł na zestawie - wg mnie przy koszcie całkowitym kwota pomijalna). Jedyny, który się mocno wybija to SKF (wprawdzie nie ma do ABZ, ale mówimy ogólnie) za którego uważam nie warto przepłacać oraz HEPU, o którym osobiście zdania nie mam, a jedynie znam ludzi, którzy nic innego do samochodu nie założą jeśli przez pompę przechodzi rozrząd.
No i w sumie ostatnia rzecz, A8 to jednak auto specyficzne. Specyficzne na tyle, że nie opłaca się do niego uruchamiać linii produkcyjnej przykładowo rolki napinacza firmie/pakowaczowi jak np Autex czy Optibelt. Niemniej jeśli jakimś cudem trafilibyście na taką rolkę to na 99,9% będzie to INA/Litens. Ale już np takiej 028109243 dla 1Z jest tyle że łooo paaanie. A to dlatego, że jednostka mega popularna i opłaca się zlecić chińczykowi zrobić byle co lub lepsze byle co, a nie podkupywać u markowego producenta.
Temat rzeka i można by tu jeszcze trochę popisać, ale raczej nie ma sensu. Przykłady dobrych zamienników przytoczyłem kilka postów wyżej, ale każdy zrobi jak będzie uważał

Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.