![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] wymiana/naprawa konwertera
[D2 97 4.2PB/LPG ] wymiana/naprawa konwertera
mam problem. skrzynia zaczela wchodzic w tryb awaryjny i blad konwertera. podjechalem do zakladu zajmujacego sie ASB i potwierdzili problem. i tu pojawia sie moje pytanie. podobno by go wyjac i zregenerowac trzeba rozbierac skrzynie.. czy to prawda? zawsze myslalem, ze konwerter jest na zewnatrz skrzyni i trzeba tylko ja wyciagnac i odlaczyc. przy okazji przy wymianie konwertera zmiana oleju jest oczywista, ale czy wymienia sie tez jakies uszczelki? chca mnie skasowac 1400 za robocizne, 950 za regeneracje, plus 10l oleju i uszczelki. jak mi potwierdzicie, ze tak ma byc to oddaje auto, jak chca mnie wydymac, to poszukam innego zakladu
-
- Super Klubowicz
Trzeba odsunąć skrzynię tylko - lub wyjąć ją razem z silnikiem . Polecam od siebie konwerter już zregenerowany przez firmę ZF - nie mam zaufania do regeneracji konwerterów w Polsce
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Bzdura totalna.Mrozu76 pisze:podobno by go wyjac i zregenerowac trzeba rozbierac skrzynie..
Skrzynie należy zdemontować. Zakłady zajmujące się naprawą skrzyń, nie będą wyjmować całego zespołu.
Nie potrzebne są żadne uszczelnienia.
Konwerter regeneracja, nowy olej, filtr i uszczelka pod miskę. Dodatkowo przy takiej operacji polecam wymianę uszczelniacza na wale silnika. Dostęp do niego będzie już dobry. A nuż widelec. Może okazać się, że po naprawie puści i znów trzeba będzie skrzynie zrzucać.
Dużo.Mrozu76 pisze:chca mnie skasowac 1400 za robocizne, 950 za regeneracje, plus 10l oleju i uszczelki.
-
- Super Klubowicz
Miałem na myśli samą robociznę, całość około 2600 zł, był to jednak z mojej strony błąd bo trzeba było od razu zrobić remont który robię w tej chwili ale jak to mówią biedny albo chytry dwa razy traci, nie wiem jak to szłopb41ns pisze:Za 900 to nie ma opcji. W tej cenie to tylko demontaż i montaż a gdzie tu konwerter i olej. Totalna amatorka

Nie, nie w Kanzasie, w Łodzi na Szczecińskiej , tak jak pisałem samo wyjęcie i włożenie bo naprawiać skrzyń też nie potrafią .Mrozu76 pisze:pawelwoj, jesli w tej firmie w kanzasie, to tam bym nawet hulajnogi nie oddal.. robili mi skrzynie w Saratodze i praktycznie po wyjezdzi od nich zaczal olej wyciekac.. oczywiscie nie ich wina i rece umywaja..
- tutenhamon
- Super Klubowicz
konwerter naprawiony i wyjecie, regeneracja w niemcowni, nowy filtr, olej i uszczelki. kosztowalo mnie to 2260
koszt 1400 za robocizne, ktory uslyszalem na poczatku, to byl tzw worst case scenario, gdyby trzeba bylo rozbierac i wymianiac wszystko w skrzyni. takie sprostowanie z mojej strony. a tak BTW to po tej naprawie jak inne auto
biegi zmienia delikatniej i jakby lepiej reaguje na gaz, albo poprostu mi sie tak wydaje