[D3 ALL ] Klamka zewnętrzna
Wyłączenie anten
Czy przy uszkodzonych antenach - czujnikach zbliżeniowych klamek można je mechanicznie wypiąć odcinając zasilanie przy samych klamkach od anteny i przycisku zamykania?
Wyłączenie anten
Po wykodowaniu przestanie działać przycisk start oraz po podciągnięciu klamki otwieranie.
Tak chodzi o prąd. Trzy przyciski mi już nie działają oraz trzy anteny zbliżeniowe w klamkach i myślę że jest to powodem załączania systemu.
Tak chodzi o prąd. Trzy przyciski mi już nie działają oraz trzy anteny zbliżeniowe w klamkach i myślę że jest to powodem załączania systemu.
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
Re: Wyłączenie anten
otwieranie i tak ci nie bedzie dzialac chyba ze wypniesz piny selektywnie ale wtedy juz lepiej zrobic to przy module kessy - mniej rozbieraniawafelo pisze:Po wykodowaniu przestanie działać przycisk start oraz po podciągnięciu klamki otwieranie.
antena - to od kluczyka, od ręki to czujnik zblizeniowy zeby nie bylo nieporozumien na
przyszlosc
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Dziękuje za podpowiedź.
Czy przypadkiem od otwierania - pociągnięcia klamki nie jest osobny mikrostyk za klamką ?
Myślałem że antena jest w samochodzie a te w klamkach to tylko czujniki zbliżeniowe.
Z tego wychodzi że w każdej klamce pod wtyką na 5 pinów jest antena, czujnik zbliżeniowy oraz przycisk zamykania auta?
Czy przypadkiem od otwierania - pociągnięcia klamki nie jest osobny mikrostyk za klamką ?
Myślałem że antena jest w samochodzie a te w klamkach to tylko czujniki zbliżeniowe.
Z tego wychodzi że w każdej klamce pod wtyką na 5 pinów jest antena, czujnik zbliżeniowy oraz przycisk zamykania auta?
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
jest i dlatego jak masz padniete czujniki to otwierasz auto z kessy na dwa razywafelo pisze:Dziękuje za podpowiedź.
raz - i wtedy sie odryglowuje, dwa juz otwiera
dokladnie tak, ale anteny tez sa w srodku auta, jest tu gdzies na forum opis ile ich jestwafelo pisze: Myślałem że antena jest w samochodzie a te w klamkach to tylko czujniki zbliżeniowe.
w necie tez mozesz znalezc
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Cięcie kabli?... Daj pan spokójwafelo pisze:Myślę że najłatwiej będzie odcięcie przewodów pod osłoną gumową łączącą drzwi z słupkiem.
Już lepiej wypiąć piny z kostki sterownika KESSY.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Chcesz się pozbyć tego systemu czy pozbyć problemu z prądem bo nie do końca rozumiem Twój tok rozumowania w oparciu o to co piszesz...
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
Wyłączenie anten
Nie chce się pozbywać całego systemu tylko wypiąć te elementy które mi i tak nie działają jak przyciski i czujniki zbliżeniowe.
Nie chodziło mi o cięcie kabli tylko np wypięcie jej w kostce w drzwiach.
Nie chodziło mi o cięcie kabli tylko np wypięcie jej w kostce w drzwiach.