części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL] Kompresor zawieszenia - sposób działania

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 18 paź 2017, 10:56

Nazywają to "zasobnik ciśnienia" ;)

Druga sprawa, że nie mam pojęcia czemu i jak to jest u innych ale ja tam kompresora na postoju nie słyszę. Musze się mega wsłuchać aby gdzieś w tle usłyszeć ten delikatny brzęk.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

paweldzwo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: paweldzwo » 18 paź 2017, 11:02

na swoim przykładzie zaobserwowałem że zależy to od wydajności, stanu kompresora, jak jest bardziej wyeksploatowany to pracuje głośniej ale również od tego jak jest zamocowany, jak był demontowany i źle założony to także będzie pracował głośniej i przenosił drgania...:)

AdiA8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: AdiA8 » 18 paź 2017, 19:15

U mnie jest tak, podchodzę do auta, wciskam na pilocie "otwórz" , zapalają się światła leaving home, słychać syk ok 1,5s z okolic przedniego lewego koła i tyle, nie słychać żadnego kompresora. Po tym jak wsiądę do auta, czy przełączę na ignition on czy odpale silnik, nie słychać żadnych syków ani kompresora. Nie mam problemu z zawieszeniem , żadnych błędów, wszystko poziomuje się jak trzeba. Gdy wysiadam z auta i zamknę go z pilota, słychać ponownie syk identyczny jak przy otwieraniu. Podejrzewam że auto podczas otwierania i zamykania poziomuje się względem podłoża. Sprawdzałem to na nierównym podłożu i powiem wam że autko stoi na nim równo i widać który amorek "kompensuje" nierówność terenu opuszczając bądź podwyżając auto na danym kole.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl