![]() |
![]() |
![]() |
[A8 D2 pre-FL] Obniżenie zawieszenia.
- Lukas134
- Super Klubowicz

-
mazur6662
- Forum Audi A8

wiem że się da bo 2 lata jeździłem obniżoną o 8cm Audi A4 ale po prostu na naszych drogach ciężko się jeździ z takim zawieszeniem, w niektórych miejscach krawężniki są wysokie jak diabli, asfalt jest pofałdowany, koleiny itd i nie ma możliwości żeby nie rozbić misy albo nie wgiąć progu nawet jak bardzo uważasz
-
hipcio
- Super Klubowicz

- Pszendza
- Forum Audi A8

Poprostu obniżanie nie jest dla każdego. Wiadomo ze jak ktoś kupuje A8 po to żeby komfortowo i dynamicznie jeździć to nie będzie na siłe obniżał tylko po to żeby ładnie wyglądało ale tez nie może negować tego że ktoś to lubi i czuje.hipcio pisze: ps. Kiedyś sam się bawiłem w takie żeczy i chyba każdy musi przez to poprostu przejść.
Od 11 lat każde moje auto jest obniżone i nie mam zamiaru tego zmieniać. Za pare lat jak kupie D3 po lifcie to z pewnością będzie dobrze leżeć :lol:
-
djbinek
- Forum Audi A8

Co do obniżania to dodam swoje 5 groszy. Faktycznie, nie jest dla każdego, dla mnie nie
Swój krążownik obniżyłem o 35mm i dałem fele 17 no i po dziurach strasznie siedzenie boli, jednak na Autobanie jest miodzio! Zimą na felach 15' jadąc po wybojach jest spoko. Wizualnie to o niebo lepiej chociaż zauważyłem, że czarny kolor autka dużo wybacza jeśli chodzi o obniżenie. Moja srebrna A4 na 17' bez obniżonego zawiasu wyglądała masakryczne, kumpel zaś ma czarną A4 B5 nie obniżoną na tych samych felach i u niego tragedii już nie ma. Jechałem też A8 D2 W12 na 20' i na zawiasie 1 BE i w sumie był bardziej komfortowy niż mój ( a może byłem za bardzo podjarany
).