Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 pre-FL] Zderzak po lifcie do auta przed FL?

Większe koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Dawidmajorek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 pre-FL] Zderzak po lifcie do auta przed FL?

Post autor: Dawidmajorek » 06 mar 2010, 10:30

Witam zakładał może ktoś z Was zderzak do swojej Audiany z przed liftu?
Niestety jestem zmuszony do zmiany zderzaka hehe i zastanawiam się czy nie wsadzić tego po lifcie.
Jest taka możliwość? Robił to już ktoś?
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, 23:03 przez Dawidmajorek, łącznie zmieniany 1 raz.

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 06 mar 2010, 16:58

troch mało pasuje. Były takie przeszczepy na allegro :mrgreen: zderzak po lifcie ma większe wycięcie na grill i robi się szpara, inne spryskiwacze.

JIMM

Post autor: JIMM » 07 mar 2010, 11:36

tu masz filmik jak to pasuje w ciemnym nadwoziu.......z daleka nie widać szpar , w jasnym wyglada już gorzej.

mbrylski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: mbrylski » 07 cze 2010, 12:01

Witam Wszystkich

W chwili obecnej mam możliwość kupna D3 z 2002 z uszkodzonym przednim zderzakiem i tutaj pojawia się moje pytanie czy mogę założyć zderzak po lifcie do tego modelu. Jeżeli tak to czy są wymagane jakiś skomplikowane przeróbki?

SERGIO
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SERGIO » 16 lip 2010, 08:28

Nie jestem znawcą w D3 ale z tego co wiem musiałbyś założyć poliftowy zderzak, lampy i maskę na pewno. Nie wiem czy błotników nie trzeba też zmieniać. Przerabiał temat kolega Rafelek w swoim D3 więc proponuję do niego uderzyć to będziesz miał info z pierwszej ręki

[ Dodano: 2010-07-16, 08:30 ]
A jeżeli chodzi o zderzak do D2 również zastanawiam się nad tym poliftowym bo mój mam pęknięty, do tego ostatnio miałem czołówkę z kotem i nie chcę bawić się łataniem tego starego. Nie wiem czy jakiś plastikarz nie będzie w stanie zniwelować tych szparek, potem lakiernik i myślę że mogłoby być ok. Co sądzicie?

klon_84

Post autor: klon_84 » 16 lip 2010, 10:35

hmmm, moze i by ciekawie wygladalo ale moja opinia jest przeciwna zeby stosowac takie rozwazania do a8emki, bardziej by to pasowalo do golfa lub pasata po tuningu

no chyba ze lampy maske i blotniki zminic i tylni zderzak tez ale w sumie po co to robic :shock: koszt duzy czy nie lepiej kupic odrazu d2 po lifcie ;-)

SERGIO
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SERGIO » 16 lip 2010, 12:14

Wszystko rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje.
Generalnie zderzak od D2 lift podoba mi się bardziej ze względu na dolny grill, soczewki od przeciwmgłowych lamp, a także spryskiwaczy reflektorów, z kolei górny grill i lampy podobają mi się bardziej od D2 prelift bo są węższe, ale szersze. Widziałem już taką zmianę na tym filmiku Scotty z klubu A8 freunde i uważam, że takie auto prelift ze zderzakiem poliftowym wygląda poprostu lepiej.

Nie zgodzę się też z opinią że lepiej już przesiąść się z A8 prelift na A8 lift.
Według mnie jak już się przesiadać to z A8 D2 na A8 D3.

Co innego jeśli ktoś chce kupić swoje pierwsze A8 to wiadoma sprawa, że lepiej kupić A8 poliftowe niż przedliftowe...

Ale są gusta i guściki i jest to tylko i wyłącznie moje zdanie

klon_84

Post autor: klon_84 » 16 lip 2010, 13:15

wadomo gusta i gusciki :lol: ale wez pod uwage ze wszystko musi ladnie wygladac i razcej nie ma mowy o jakis tam szparkach przy refrektorach bo wtedy robi sie tzw "wies tuning" co do auta tej klasy zupelnie nie pasuje, musisz wszystko ladnie spasowac szppary zaszpachlowac i polakierowac aby nie "razilo"

a jezsce jedno tez caly czas odkladam kaske na d3 jednak w sercu pozostaje d2 ktora mi sie tez bardzo podoba szcegolnie po liftingu ale jak juz pislem gusta i gusciki, kazdy ma inne i to juz kazdego indywidualna sparwa w co nie wnikam ;-)

Awatar użytkownika
jojo-jar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

A8 d3

Post autor: jojo-jar » 11 gru 2010, 08:27

Ja zmieniłem d3 z malego na duzy grill. Jak cos to moge pomóc. Pozdrawaiam

Awatar użytkownika
Pszendza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pszendza » 11 gru 2010, 16:54

koledze chodziło o montaż zderzaka poliftowego z D2 do przedliftowego d2 z zachwaniem oryginalnych błotników, reflektorów i maski.

Mi takie rozwiązanie bardzo sie podobało dlatego zrobiłem tak u siebie. Z założenia chciałem przed lifta ale na zderzaki nie mogłem patrzeć. nie wchodziło w gre przerabianie przodu na polift bo sensowniejsze było by kupno oryginalnej audi po lifcie.

w duzej mierze zgadzam sie z SERGIO.

Roboty było sporo (przeróbka nakładki, listew chromowanych, lakierowanie, wszystko wykonałem własnoręcznie) i koszt tez nie mały ale myśle że było wartko.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
A8- nie dla idiotów !!

Awatar użytkownika
dzidzia
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: dzidzia » 11 gru 2010, 19:56

a ten zderzak to trzeba z belką przekładać czy wystarczy sama nakładka?
quattro rulez
V8 no free rides, gas or ass!

http://www.motostat.pl/user-vehicles/15571

Awatar użytkownika
Pszendza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pszendza » 11 gru 2010, 21:17

raczej całość, kły są takie same. Samo założenie zderzaka do jest nic. Maska w polifcie ma większy grill przez co wycięcie w zderzaku jest znacznie większe i szersze przez co trzeba to wszystko przerabiać.
Roboty bardzo dużo ale efekt zdecydowanie wart pracy.
A8- nie dla idiotów !!

Awatar użytkownika
dzidzia
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: dzidzia » 11 gru 2010, 22:19

rozumiem ze szpara robi się miedzy atrapą a zderzakiem? pod lampami i boki są wporządku czy tez są szpary?

A gdyby przerzucić maskę wraz ze zderzakiem od lifta?? jest to jakieś wyjście?
Patrząc na oba zdjęcia to by mogło załatwić sprawę szpary.
Tak samo kiedyś robili z audi b3 i b4. w b3 była atrapa na stałe w pasie przednim, a b4 miało atrape na masce tak jak nasze 8. tam nie było problemów z podmianą maski. takie plug&play

W masce jest powiększona tylko atrapa? czy są inne wycięcia na lampy? bo szerokość i długość samej maski chyba sie nie zmienia przed i po lifcie i do błotników będzie grała, czy to sie raczej nie uda
quattro rulez
V8 no free rides, gas or ass!

http://www.motostat.pl/user-vehicles/15571

Awatar użytkownika
Pszendza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pszendza » 11 gru 2010, 22:46

przerzucenie maski bez zmiany lamp może nie przejść bo maska będzie nachodzić na lampy i te listewki pod nimi. polift ma węższe lampy i dlatego wycięcia sie nie zgrywają. na tym filmiku co jest parę postów wyżej widać że listwy sie kończą pare cm wcześniej niż lampy.
A8- nie dla idiotów !!

Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 30 gru 2010, 22:55

Pszendza pisze:koledze chodziło o montaż zderzaka poliftowego z D2 do przedliftowego d2 z zachwaniem oryginalnych błotników, reflektorów i maski.

Mi takie rozwiązanie bardzo sie podobało dlatego zrobiłem tak u siebie. Z założenia chciałem przed lifta ale na zderzaki nie mogłem patrzeć. nie wchodziło w gre przerabianie przodu na polift bo sensowniejsze było by kupno oryginalnej audi po lifcie.

w duzej mierze zgadzam sie z SERGIO.

Roboty było sporo (przeróbka nakładki, listew chromowanych, lakierowanie, wszystko wykonałem własnoręcznie) i koszt tez nie mały ale myśle że było wartko.

[url=http://img697.imageshack.us/img697/6817/dsc6069filtered.th.jpg]Obrazek[/URL]

Uploaded with ImageShack.us
Hej chciałbym żebyś troche wiecej opisał jak to przerobic co dokładnie potrzeba, co trzeba ewentualnie dokupić, a może masz jakieś zdjęcia z tej przeróbki, zderzaka, pytam dlatego bo na wiosnę będe chcial zrobić coś podobnego

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl