![]() |
![]() |
![]() |
[D2 pre-FL] Zderzak po lifcie do auta przed FL?
-
- Forum Audi A8
[D2 pre-FL] Zderzak po lifcie do auta przed FL?
Witam zakładał może ktoś z Was zderzak do swojej Audiany z przed liftu?
Niestety jestem zmuszony do zmiany zderzaka hehe i zastanawiam się czy nie wsadzić tego po lifcie.
Jest taka możliwość? Robił to już ktoś?
Niestety jestem zmuszony do zmiany zderzaka hehe i zastanawiam się czy nie wsadzić tego po lifcie.
Jest taka możliwość? Robił to już ktoś?
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, 23:03 przez Dawidmajorek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Nie jestem znawcą w D3 ale z tego co wiem musiałbyś założyć poliftowy zderzak, lampy i maskę na pewno. Nie wiem czy błotników nie trzeba też zmieniać. Przerabiał temat kolega Rafelek w swoim D3 więc proponuję do niego uderzyć to będziesz miał info z pierwszej ręki
[ Dodano: 2010-07-16, 08:30 ]
A jeżeli chodzi o zderzak do D2 również zastanawiam się nad tym poliftowym bo mój mam pęknięty, do tego ostatnio miałem czołówkę z kotem i nie chcę bawić się łataniem tego starego. Nie wiem czy jakiś plastikarz nie będzie w stanie zniwelować tych szparek, potem lakiernik i myślę że mogłoby być ok. Co sądzicie?
[ Dodano: 2010-07-16, 08:30 ]
A jeżeli chodzi o zderzak do D2 również zastanawiam się nad tym poliftowym bo mój mam pęknięty, do tego ostatnio miałem czołówkę z kotem i nie chcę bawić się łataniem tego starego. Nie wiem czy jakiś plastikarz nie będzie w stanie zniwelować tych szparek, potem lakiernik i myślę że mogłoby być ok. Co sądzicie?
hmmm, moze i by ciekawie wygladalo ale moja opinia jest przeciwna zeby stosowac takie rozwazania do a8emki, bardziej by to pasowalo do golfa lub pasata po tuningu
no chyba ze lampy maske i blotniki zminic i tylni zderzak tez ale w sumie po co to robic :shock: koszt duzy czy nie lepiej kupic odrazu d2 po lifcie ;-)
no chyba ze lampy maske i blotniki zminic i tylni zderzak tez ale w sumie po co to robic :shock: koszt duzy czy nie lepiej kupic odrazu d2 po lifcie ;-)
-
- Super Klubowicz
Wszystko rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje.
Generalnie zderzak od D2 lift podoba mi się bardziej ze względu na dolny grill, soczewki od przeciwmgłowych lamp, a także spryskiwaczy reflektorów, z kolei górny grill i lampy podobają mi się bardziej od D2 prelift bo są węższe, ale szersze. Widziałem już taką zmianę na tym filmiku Scotty z klubu A8 freunde i uważam, że takie auto prelift ze zderzakiem poliftowym wygląda poprostu lepiej.
Nie zgodzę się też z opinią że lepiej już przesiąść się z A8 prelift na A8 lift.
Według mnie jak już się przesiadać to z A8 D2 na A8 D3.
Co innego jeśli ktoś chce kupić swoje pierwsze A8 to wiadoma sprawa, że lepiej kupić A8 poliftowe niż przedliftowe...
Ale są gusta i guściki i jest to tylko i wyłącznie moje zdanie
Generalnie zderzak od D2 lift podoba mi się bardziej ze względu na dolny grill, soczewki od przeciwmgłowych lamp, a także spryskiwaczy reflektorów, z kolei górny grill i lampy podobają mi się bardziej od D2 prelift bo są węższe, ale szersze. Widziałem już taką zmianę na tym filmiku Scotty z klubu A8 freunde i uważam, że takie auto prelift ze zderzakiem poliftowym wygląda poprostu lepiej.
Nie zgodzę się też z opinią że lepiej już przesiąść się z A8 prelift na A8 lift.
Według mnie jak już się przesiadać to z A8 D2 na A8 D3.
Co innego jeśli ktoś chce kupić swoje pierwsze A8 to wiadoma sprawa, że lepiej kupić A8 poliftowe niż przedliftowe...
Ale są gusta i guściki i jest to tylko i wyłącznie moje zdanie
wadomo gusta i gusciki :lol: ale wez pod uwage ze wszystko musi ladnie wygladac i razcej nie ma mowy o jakis tam szparkach przy refrektorach bo wtedy robi sie tzw "wies tuning" co do auta tej klasy zupelnie nie pasuje, musisz wszystko ladnie spasowac szppary zaszpachlowac i polakierowac aby nie "razilo"
a jezsce jedno tez caly czas odkladam kaske na d3 jednak w sercu pozostaje d2 ktora mi sie tez bardzo podoba szcegolnie po liftingu ale jak juz pislem gusta i gusciki, kazdy ma inne i to juz kazdego indywidualna sparwa w co nie wnikam ;-)
a jezsce jedno tez caly czas odkladam kaske na d3 jednak w sercu pozostaje d2 ktora mi sie tez bardzo podoba szcegolnie po liftingu ale jak juz pislem gusta i gusciki, kazdy ma inne i to juz kazdego indywidualna sparwa w co nie wnikam ;-)
- Pszendza
- Forum Audi A8
koledze chodziło o montaż zderzaka poliftowego z D2 do przedliftowego d2 z zachwaniem oryginalnych błotników, reflektorów i maski.
Mi takie rozwiązanie bardzo sie podobało dlatego zrobiłem tak u siebie. Z założenia chciałem przed lifta ale na zderzaki nie mogłem patrzeć. nie wchodziło w gre przerabianie przodu na polift bo sensowniejsze było by kupno oryginalnej audi po lifcie.
w duzej mierze zgadzam sie z SERGIO.
Roboty było sporo (przeróbka nakładki, listew chromowanych, lakierowanie, wszystko wykonałem własnoręcznie) i koszt tez nie mały ale myśle że było wartko.
![Obrazek]()
Uploaded with ImageShack.us
Mi takie rozwiązanie bardzo sie podobało dlatego zrobiłem tak u siebie. Z założenia chciałem przed lifta ale na zderzaki nie mogłem patrzeć. nie wchodziło w gre przerabianie przodu na polift bo sensowniejsze było by kupno oryginalnej audi po lifcie.
Roboty było sporo (przeróbka nakładki, listew chromowanych, lakierowanie, wszystko wykonałem własnoręcznie) i koszt tez nie mały ale myśle że było wartko.
A8- nie dla idiotów !!
- dzidzia
- Forum Audi A8
- Pszendza
- Forum Audi A8
- dzidzia
- Forum Audi A8
rozumiem ze szpara robi się miedzy atrapą a zderzakiem? pod lampami i boki są wporządku czy tez są szpary?
A gdyby przerzucić maskę wraz ze zderzakiem od lifta?? jest to jakieś wyjście?
Patrząc na oba zdjęcia to by mogło załatwić sprawę szpary.
Tak samo kiedyś robili z audi b3 i b4. w b3 była atrapa na stałe w pasie przednim, a b4 miało atrape na masce tak jak nasze 8. tam nie było problemów z podmianą maski. takie plug&play
W masce jest powiększona tylko atrapa? czy są inne wycięcia na lampy? bo szerokość i długość samej maski chyba sie nie zmienia przed i po lifcie i do błotników będzie grała, czy to sie raczej nie uda
A gdyby przerzucić maskę wraz ze zderzakiem od lifta?? jest to jakieś wyjście?
Patrząc na oba zdjęcia to by mogło załatwić sprawę szpary.
Tak samo kiedyś robili z audi b3 i b4. w b3 była atrapa na stałe w pasie przednim, a b4 miało atrape na masce tak jak nasze 8. tam nie było problemów z podmianą maski. takie plug&play
W masce jest powiększona tylko atrapa? czy są inne wycięcia na lampy? bo szerokość i długość samej maski chyba sie nie zmienia przed i po lifcie i do błotników będzie grała, czy to sie raczej nie uda
- Pszendza
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Hej chciałbym żebyś troche wiecej opisał jak to przerobic co dokładnie potrzeba, co trzeba ewentualnie dokupić, a może masz jakieś zdjęcia z tej przeróbki, zderzaka, pytam dlatego bo na wiosnę będe chcial zrobić coś podobnegoPszendza pisze:koledze chodziło o montaż zderzaka poliftowego z D2 do przedliftowego d2 z zachwaniem oryginalnych błotników, reflektorów i maski.
[url=http://img697.imageshack.us/img697/6817/dsc6069filtered.th.jpg]Obrazek[/URL]
pozdrawiam