preston81 pisze:podaj kto jakie placówki oferował - nie było ich 100 czy 20 , 10 wiec nie powinno byc problemu z krótkim opisem co i jak ...., a dlaczego ? a no dlatego zebysmy wykluczyli te placowki na 2019 i nie rozmawiali z osrodkami ktore odpladly wczesniej
Nie mam czasu robić takiego zestawienia. Zresztą nie wiem kto ma jeszcze wszystko zapisane.
Poza tym jaki tego sens skoro...
preston81 pisze:osobiscie bardzo sie ciesze ze wybraliscie tatre
preston81 pisze:osobiscie nie widze sensu zostalbym przy tatrze , chyba ze ktos znjdzie cos podobnego np nad morzem ale powodzenia w szukaniu , ale jesli by sie znalazlo mozna jezdzic na przemian
Są kluby które co roku jeżdżą w to samo miejsce i jakoś dają radę
A jak sam zauważyłeś Hotel Tatra spełnia nasze oczekiwania więc jeżeli nie znajdzie się podobny hotel/ośrodek mogący nam zapewnić podobny standard to nie widzę przeszkód aby do Tatry powrócić ponownie.
Oczywiście fajnie byłoby pojechać też w inne miejsce ale to jest temat na rok 2019 gdzie jest czas i na szukanie takiego hotelu/ośrodka i czas na negocjacje warunków.
panton pisze:Zwróć uwagę ile czasu potrzebowałeś nie tylko Ty ale i inne osoby by do tego dojrzeć (?)
Tak właściwie to ja nie byłem organizatorem żadnego z wcześniejszych Zlotów więc nie do końca rozumiem o co chodzi
No chyba, że twoim zdaniem miałem solidarnie bojkotować zlot bo miejsce się nie podoba.
No to cóż, nie miałem w planach żadnego bojkotu ponieważ ósemkami jeżdżę od ładnych paru lat, na forum jestem praktycznie od początku jego istnienia i z wieloma osobami tutaj znam się osobiście i przy okazji takiego zlotu miło jest się z nimi wszystkimi zobaczyć.
Inna sprawa to to, że na zlocie 0,5 robionym razem z Klubem A6 oraz na 1-wszym Zlocie A8 organizowanym przez "samozwańczego przywódcę narodów" Apopisa nie nocowałem.
2 Zlot w Ślesinie miło wspominam i uważam za duży sukces organizacyjny. Wreszcie w jednym miejscu spotkało się kilkadziesiąt A8/S8.
Niedogodności lokalowe, wilgoć w domkach czy średni standard ośrodka przetrzymałem, tak jak wiele innych osób, chociaż tradycyjnie pojawiłem się całą swoją rodziną, jak zresztą wiele innych osób które również były z dziećmi.
Ale...
Pomimo wszelkich przeciwności byłem na każdym.
Nie wspominając już o kilku wspólnych wyjazdach, także zagranicznych, które osobiście dla ósemkowiczów zorganizowałem czy licznych spotach w mazowieckim których nawet nie zliczę.
Wystarczy tylko chcieć.
Ja na różne imprezy motoryzacyjne jeżdżę od lat i jeżeli chcę i czynniki zewnętrzne na to pozwalają to nie widzę problemu wsiąść w auto i przejechać 500 czy 1000km w jedną stronę.
I wielokrotnie robiłem to również z moją żoną i dziećmi i uwierz... można, da się.
Wystarczy tylko chcieć.
panton pisze:Kolejną istotną kwestią, która ponownie jak co roku została poruszona to sposób organizacji, metodologia wyboru miejsca i ustalenia np. terminu. Ile tutaj czasu potrzebujesz by dojść do podejścia "z użytkownikami forum rozmawiamy, liczymy się z ich propozycjami i szanujemy ich zdanie"
Cóż, podejście otwartego rozmawiania z ludźmi mam od wielu lat.
M.in. pewnie dlatego przez parę lat byłem tu Adminem i jestem nim ponownie.
I nie widzę sensu rozwijania tu terminologii demokracji bo jak w każdej demokracji tak również w tej naszej małej społeczności demokracja jest ale jest też pewien Rząd (czyt. Administracja) który zajmuje się sprawami organizacyjnymi za wszystkich pozostałych.
O ile dobrze pamiętam to pracujesz akurat w branży pokrewnej do takiego Forum więc wiesz pewnie dobrze ile czasu zajmują pewne rzeczy.
Ty płacisz swoim pracownikom za ich pracę, za sprawowanie nadzoru nad jakimiś systemami, nad ich sprawnością.
Nam, ludziom z Administracji, nikt nie płaci za siedzenie na forum, za Administrowanie bazą danych, za poprawianie błędów, za pilnowanie porządku, za wywalanie spamerów, za usuwanie z tej naszej społeczności oszustów.
Wszystko to robimy poniekąd charytatywnie, kosztem naszego czasu wolnego, kosztem naszych rodzin itd. itp.
Ktoś na to zwraca uwagę czy akurat to uznajemy za normalne?
Wracając do słuchania użytkowników forum...
Wysłuchałem wielu opinii nt. poprzednich zlotów jak i ostatniego zlotu w Zakopanem i dlatego, nie mogąc znaleźć innego wartego uwagi ośrodka, bez wahania przyłożyłem rękę do decyzji o ponownym zlocie w Hotelu Tatra.
Czy była to z naszej strony dobra decyzja to czas pokaże a to czy Ty przyjedziesz to zależy już tylko od ciebie.
panton pisze:FOSS pisze: ...dużo do powiedzenia mają te osoby które tak naprawdę na zloty nie jeżdżą...
???
Nie widzę sensu rozwijania się nad tym bo wszystko jest napisane.
Jestem na kilku forach motoryzacyjnych i wszędzie jest podobnie.
Mam takie jedno powiedzenie które pewnym osobom często powtarzam:
"Nie szukaj powodów dla których czegoś nie da się zrobić,
szukaj sposobów aby to zrobić."
Jak naprawdę chcesz przyjechać, zobaczyć 50 sztuk Audi A8/S8 w jednym miejscu, pogadać z ludźmi którzy mają podobne zainteresowania to przejedziesz nawet 1000km i będziesz z nimi choćby tylko parę godzin.... ale przyjedziesz.
A jak nie chcesz przyjechać to znajdziesz milion powodów które nie pozwolą Ci przyjechać, choćby to było rzut beretem od twojego domu.
Tylko tyle i aż tyle.
I nie czepiajmy się słówek.
Są w życiu sytuacje losowe i choćby góry srały to nie da rady - rozumiem i współczuję tym co naprawdę chcieli ale niestety nie mogli.
Ale....
Na forum mamy aktualnie 11177 zarejestrowanych użytkowników.
Niech choćby tylko 20% z nich posiadała rzeczywiście Audi A8/S8 to daje nam liczbę ca. 2235 osób które posiadają bądź użytkują to auto i które, skoro dotarły na forum, jakkolwiek uczestniczą w tej społeczności.
No nie uwierzę, że z tych 2235 osób aż 2218 akurat w tym konkretnym terminie kiedy jest Zlot ma taką właśnie sytuację losową, że nie mogą przyjechać.... bo zapisanych widzę aktualnie tylko 17 userów