Jestem ciekaw opinii Bo szukam dobrej alternatywy do zwykłej HB3 . Kupiłem już HB3 Philips intense white xenon effect , White Vision Ale nie spełniły moich oczekiwań .
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] HB3 LED ...???
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
No właśnie .... jak już pisałem szukam alternatywy do Philipsów ,zależy mi na dobrym oświetleniu przede wszystkim , ale barwą chciałem zbliżyć się do xenonów Philips Wite Vision gen2 . Radiatory to jest problem ale inne modele mają taśmy chłodzące które łatwo rozchyla się na boki i te drugie by weszły tylko czy jakość doświetlania będzie wystarczająca ? Bo filmy i komentarze to można sobie oglądać, ale niema to jak znać temat z autopsji .
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Ta bardziej poleciłbym Ci OSRAM CBI, maja ok 4000k i homologację, lub CB Boost, te już świecą faktycznie jak xenon (ok 5000k), tylko że biorą 100W i nie mają homologacji drogowej.
Odświeżając temat, jeśli o LEDy chodzi to polecam najnowszą generację LED, montaż tzw. Flip Chip HB3, zapomnisz na zawsze o standardowych żarówkach
Odświeżając temat, jeśli o LEDy chodzi to polecam najnowszą generację LED, montaż tzw. Flip Chip HB3, zapomnisz na zawsze o standardowych żarówkach

Black Cars Matters
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
W PL chyba na razie jako jedyni zajmują się ich dystrybucją LED HB3 FLIP CHIP.
Jak masz OE przetwornice, musisz się pozbyć jej jednej śruby mocującej przy lewym reflektorze (w prawym nic ze względu na inne położenie przetowrnicy), inaczej nie zamkniesz puszki lampy. Z montażem HB3 nie ma problemu, H3 - tragedia, lecą k.. ch i najlepiej robić we dwóch.
Jak masz OE przetwornice, musisz się pozbyć jej jednej śruby mocującej przy lewym reflektorze (w prawym nic ze względu na inne położenie przetowrnicy), inaczej nie zamkniesz puszki lampy. Z montażem HB3 nie ma problemu, H3 - tragedia, lecą k.. ch i najlepiej robić we dwóch.
Black Cars Matters
- tutenhamon
- Super Klubowicz