Wiesz, dyskusja robi się jałowakrisker pisze:FOSS, czytaj ze zrozumieniem
Na początku napisałeś to i właśnie do tego się odniosłem:
Nie ma tu ani słowa o przodzie czy tyle czy boku czy z podskoku a skoro tak, co do zasady, to uszczelniaczy jest 4 szt. a nie 3.krisker pisze: ...
ew. 3x uszczelniacz wałków rozrządu np. Corteco 12012709 (10zł/szt.)
Poza tym, jak już tak pomagamy innym, to jeżeli już sugerujesz sprawdzać i ewentualnie wymieniać to chyba należałoby sprawdzić jednak wszystkie 4 uszczelniacze wałków + 2 broki + uszczelniacz wału korbowego.
Idąc dalej za twoją pierwszą wypowiedzią i odnosząc się do tej powyższej...krisker pisze:To ile uszczelniaczy-simeringów mamy Z PRZODU?
Czyli od początku myślałeś o PRZODZIE silnika ale najpierw miałem się tego domyśleć?
Weź przez chwilę pomyśl jak człowiek który nie ma zbytnio pojęcia o tym silniku.
Czytając twoją pierwszą wypowiedź kupi wszystko z twojej listy jak w poście powyżej.
Później rozbierze silnik, zacznie wymieniać części i nagle okaże się, że nie kupił termostatu bo na twoim wykazie go nie było.... że chciałby zapobiegawczo wymienić uszczelniacze wałków ale ma tylko 3 sztuki zamiast 4-rech... że ma wycieki z tyłu silnika z broków ale tych nie kupił wcale bo przecież nikt nie powiedział że są.
I robota stanęła.
Skoro rozpisałeś tak szczegółową listę to ją poprawiłem bo w mojej ocenie była mało precyzyjna i dla pół-laika dodatkowo wprowadzająca w błąd.