[ALL] Felgi w Waszych autach
W DE każdą zmianę w konstrukcji auta musisz zgłosić i dać do sprawdzenia ...dla przykładu inne felgi to koszt około 40 Euro, no chyba że mają "ABE" wtedy zakładasz i jeździsz bez potrzeby sprawdzania w TÜVie. Odbiór modyfikacji hebli to koszt min. 80 Euro a może nawet dwa razy tyle kosztować w zależności od wprowadzonych zmian.
Nawet jak se brewki na lampy nakleisz czy zmienisz lewarek zmiany biegów to potrzebujesz na to papier, z jednej strony chore ale z drugiej strony ma to sens.
Nawet jak se brewki na lampy nakleisz czy zmienisz lewarek zmiany biegów to potrzebujesz na to papier, z jednej strony chore ale z drugiej strony ma to sens.
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Dokładnie tak jest, miałem już kilka kolizji i jak rzeczoznawca podchodził do auta to pierwsze co robi to spisuje rozmiar opon tolerancja chyba MAX 2% jak będzie więcej to normalnie mogą odstąpić od ochronydanishow pisze:Pal licho te kilka km/h, problem będzie jak wyjdzie sprawa drogowa a ubezpieczyciel stwierdzi niewłaściwe ogumienie na aucie
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Wszystko jest ważne - szerokość felgi, ET i rozmiar opony równieżdanishow pisze:Nie tylko ET jest ważne ale i szerokość felgi ...przy feldze 7,5 cala będą inne niż przy np. 8,5 (12 mm różnicy)CINEK pisze:Na moje krzywe oko bedziesz mial ET 45 / 42 a na takie felgi to:
Dla przykładu:
265/35 R20 to coś innego niż 265/35 ZR20 ...
a 255/35 inaczej się ułoży na feldze 8,5" a inaczej na feldze 9" szerokości
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
CINEK pisze:Na moje krzywe oko bedziesz mial ET 45 / 42 a na takie felgi to:
Ladnie i nie za szeroko 10/15 ewentualnie 15 / 20
Podałem dwie strony wcześniej że ET48 255/35 i 8,5 calaPrezes-Artek pisze:Chyba by się przydał ale jaki to nie wiem i raczej nikt nie będzie wiedział jak nie podasz jakie masz ET i jakie wymiary mają felgi.
Coś będę musiał pokminić bo troszkę schowane są