Przy większych prędkościach tak od 140 km/h słyszę świsty powietrza po prawej stronie samochodu, które są denerwujące przy dłuższej jeździe. Serwis próbował najpierw regulować zawiasy drzwi a potem wymienił uszczelkę szyby w tylnych drzwiach.
Nic nie pomogło – macie jakieś pomysły?
PS. Dadam, że czasami świsty bardziej słychać po wyjechaniu z ekranów akustycznych przy bocznym wietrze.
![]() |
![]() |
![]() |
[D4 15 3.0TDI ] Szumy - świsty przy większych prędkościach
[D4 15 3.0TDI ] Szumy - świsty przy większych prędkościach
Ostatnio zmieniony 20 cze 2018, 12:27 przez gekon111a, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdź czy to na pewno prawa strona auta a nie szyberdach.
Niestety w D4 naprawiałem już taką usterkę i przyczyną okazał się solardach który odklejał się od ramy szybra. Szumy pojawiały się dopiero przy wyższych prędkościach - w warunkach miejskich było wszystko cicho.
No chyba, że nie masz szyberdachu to wtedy nie ma co sprawdzać
Niestety w D4 naprawiałem już taką usterkę i przyczyną okazał się solardach który odklejał się od ramy szybra. Szumy pojawiały się dopiero przy wyższych prędkościach - w warunkach miejskich było wszystko cicho.
No chyba, że nie masz szyberdachu to wtedy nie ma co sprawdzać

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Re: Szumy - świsty przy większych prędkościach
Dokładnie mam to samo od 120 km/h w górę , ASO zaproponowało wymianę uszczelek w drzwiach i szybiegekon111a pisze:Przy większych prędkościach tak od 140 km/h słyszę świsty powietrza po prawej stronie samochodu, które są denerwujące przy dłuższej jeździe. Serwis próbował najpierw regulować zawiasy drzwi a potem wymienił uszczelkę szyby w tylnych drzwiach.
Nic nie pomogło – macie jakieś pomysły?
PS. Dadam, że czasami świsty bardziej słychać po wyjechaniu z ekranów akustycznych przy bocznym wietrze.

Posisadam auto kupione w ASO z roczną gwarancją producenta , cały czas serwisowane , sprawdzony lakier na całej karoserii , bez malowania ... i dalej szumi .........greg26 pisze:W mojej esie z końcówki 2012r. i obecnym przebiegu ok.110tyś km nie zauważyłem takich objawów,jadąc nawet grubo ponad 2xx jest cicho.A czy auta nie są po jakiś dzwonach?