Padła mi skrzynia / albo i nie.
Zostawiłem auto w Miparts /czy dobry wybór/. Wycenili remont na 8000 PLN.
Panowie stwierdzili że do zrobienia poniższe:
WYMIANA
- Kosz forward
- kosz direkt
- tarcze
- uszczelnienia
- kosz revers
- zabierak forward
REGENERACJA
- sprzeglo
- wszystkie uszczelnienia
WYMIANA
- filtry
- olej
Czy ktoś zorientowany w temacie możne mi powiedzieć czy ta cena jest adekwatna.
Objawy były takie że wywalało olej uszczelniaczem i zaczęła szarpać czasami przy zwalnianiu. Poprzedni mechanik/szmaciarz wymienił nie to co miał ale to nie ten temat.
[D2 ALL ] Remont ASB - 8000 PLN ocena kosztów
Jestem właśnie na etapie remontu skrzyni :
wszystkie uszczelnienia - 700zł
konwerter
pompa oleju
tarczki
olej z filtrem
wymiana obudowy skrzyni bo pękła gdzieś w środku i nie da się pospawać - więc musiałem kupić drugą tylko po to, żeby obudowę przełożyć
Sama robocizna to 2600zł a na chwilę obecną koszt całości ( nie licząc drugiej skrzyni ) to 6500zł
Oddałem do Trzcianki koło Piły - autostacja
wszystkie uszczelnienia - 700zł
konwerter
pompa oleju
tarczki
olej z filtrem
wymiana obudowy skrzyni bo pękła gdzieś w środku i nie da się pospawać - więc musiałem kupić drugą tylko po to, żeby obudowę przełożyć
Sama robocizna to 2600zł a na chwilę obecną koszt całości ( nie licząc drugiej skrzyni ) to 6500zł
Oddałem do Trzcianki koło Piły - autostacja
Ja nie dawno też odczułem awarie skrzyni,koszta remontu masz od 5 tyś do nawet 12rys zależy gdzie co i u kogo...generalnie jak to z mechanikami magikami jeden zrobi dobrze drugi źle ą co do niej kto włoży też nie masz nigdy pewności temat rzeka...Ale do rzeczy mi skrzynią padala etapami aż już całkowicie był amen.Decyzja padła na używaną z jezdzacego auta i sprawdzane podczas jazdy komp...skrzynia zamontowana i lata elegancko :-)od razu wymieniłem wszystkie uszczelniacze itp.Wiadomo używaną loteria Ale za skrzynię dalem2.5tys plus uszczelniacze i swoją robota.Zostala mi moją skrzynią która leży na stole i będę chciał się wziąść za jej kapitalny remont bo audi nie zamierzam sprzedawać
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Sam kpl szczelnienia to 1100zl, tańsze o polowe to zazwyczaj zestawy z bmw okrojone. Koszy naliczyli od uja, wyatarczy tylko kosz forwardu wymienić ale to w praniu wyjdzie. Jeślu wyrzucało olej od silnika to pompa do roboty, ona cos kolo 1300zl, kosz rewers do wymiany? A co tam się psuje?
Generalnie to widziałeś stan tych części po demontażu? Obligatoryjnie bym wymieniał pompe, kosz forward, tłok wstecznego, uszczelnienia, tarczki kosza A, reszta w zależności od stanu.
Koszta jak zwykle hmm...
Generalnie to widziałeś stan tych części po demontażu? Obligatoryjnie bym wymieniał pompe, kosz forward, tłok wstecznego, uszczelnienia, tarczki kosza A, reszta w zależności od stanu.
Koszta jak zwykle hmm...
-
- Forum Audi A8
Tu ci przyznam rację, robię teraz skrzynię S-tronic z Q5 3.0 TDi ...wstępna wycena to około 5500 EuroVAGowner pisze:Ceny usług za naprawy automatycznych skrzyń biegów potrafią "zwalać z nóg".
3 dni dla laika, osoba zajmująca się tym na co dzień ogarnie temat w 12hmonster_1973 pisze:Sam demontaż i montaż skrzyni to jest ze 3 dni.