Indywidualna talibca rej
Jeśli chodzi o nieprzerejestrowanie auta to jeszcze lipy z tego nie ma. Gorzej jest jak nie zgłosi się zbycia pojazdu a po jakimś czasie (nawet latach) dostajesz miły list z urzędu w celu zapłaty za odholowany i przechowywany pojazd parędziesiąt tysięcy złotych, ponieważ ty widniejesz w systemie jako właściciel.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Jak jest na Ciebie w papierach to pozostaje Ci jedynie zmiana województwa (teoretyczna przeprowadzka).
Przerejestrować "z siebie na siebie" można w ten sposób, ew przechodząc ze starych czarnych (pomijam przejście na zabytek, ale z tego co wiem w PL nie ma indywidualnych zabytkowych).
Przerejestrować "z siebie na siebie" można w ten sposób, ew przechodząc ze starych czarnych (pomijam przejście na zabytek, ale z tego co wiem w PL nie ma indywidualnych zabytkowych).
Black Cars Matters
Kiedy ostatnio sprzedawaliście auto? Nie rozumiem Waszych problemów bo z umową sprzedaży poszedłem do wydziału komunikacji zgłosić sprzedaż i Pani spisała dane nowego właściciela. Twierdzicie, że robią to "po nic"?
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Skrzynia: Tiptronic
- Imię: Przemek
Idziesz i normalnie robisz wymianę tablic. A jak będą mieli jakieś ale to mówisz że jedna się zgubiła a wtórnika nie chcesz, bo nie i już.adrian949 pisze:Panowie mam pytanie, mam samochód na siebie. Dostałem prezent kasę na indiwidualna tablice. Czy mogę sobie teraz taka wyrobić w urzędzie?
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
a nie trzeba czasem zgłosić na policję ze się tablice zgubiło? bo myśle ze wydział komunikacji nie jest taki tępy i może zadzwonić do nich i sprawdzić.Pepek pisze:Idziesz i normalnie robisz wymianę tablic. A jak będą mieli jakieś ale to mówisz że jedna się zgubiła a wtórnika nie chcesz, bo nie i już.adrian949 pisze:Panowie mam pytanie, mam samochód na siebie. Dostałem prezent kasę na indiwidualna tablice. Czy mogę sobie teraz taka wyrobić w urzędzie?
Było: A8 D2 4.2 V8 1999r
Było: A8 D2 Long 4.2 V8 2001r
Było: Hyundai i20 1.2 2016r
Było: Hyundai i40 1.7crdi 2015r
Jest: Opel Insignia B 1.5T 2017r
Było: A8 D2 Long 4.2 V8 2001r
Było: Hyundai i20 1.2 2016r
Było: Hyundai i40 1.7crdi 2015r
Jest: Opel Insignia B 1.5T 2017r
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Skrzynia: Manual
- Imię: AHC by MTM
A faktycznie, jest jeszcze jedna opcja by dostać nowe i przerejestrować samochód.
W PL są dwie opcje i są inne procedury w zależności, czy zgłaszasz, że je ukradli, albo, że zgubiłeś.
Jeśli ukradli to tak, potrzebujesz wniosek od Policji. Dlatego jeśli faktycznie nie ukradli (kradzież paliwa, rozbój itp akcje do których je używają), lepiej zgłosić w UK zgubienie.
Tam, pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań, składasz oświadczenie o zaistniałej sytuacji. Możesz wystąpić o wtórniki tablic z dotychczasowymi numerami., ale da się też przerejestrować samochód i otrzymać nowy dowód rejestracyjny i tablice wraz z nalepką na przednią szybę.
W PL są dwie opcje i są inne procedury w zależności, czy zgłaszasz, że je ukradli, albo, że zgubiłeś.
Jeśli ukradli to tak, potrzebujesz wniosek od Policji. Dlatego jeśli faktycznie nie ukradli (kradzież paliwa, rozbój itp akcje do których je używają), lepiej zgłosić w UK zgubienie.
Tam, pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań, składasz oświadczenie o zaistniałej sytuacji. Możesz wystąpić o wtórniki tablic z dotychczasowymi numerami., ale da się też przerejestrować samochód i otrzymać nowy dowód rejestracyjny i tablice wraz z nalepką na przednią szybę.
Black Cars Matters