Kask na motocykl 125 ccm
Kask na motocykl 125 ccm
Planuję zakupić jakiś motocykl na prawojazdy kat. B, czyli taki z pojemnością do max 125 ccm. Rozważam opcję z kaskiem, bo wiadomo głowę trzeba chronić. Na początku chciałem otwarty, ale teraz sobie myślę, że może być za mało: pytanie szczękowy czy integralny? Czy są na sali jacyś motocykliści?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Co prawda mam 900ccm ale kask to kask. Używam shoei air gt i jestem zadowolony. Nie wiem, jaki masz budżet ale wg mnie jest ok. Łatwo zamontować kamerkę (mam go obecnie mam pro hero 4) i intercom (sena idealnie pasuje z mikrofonem pałąkowym)
Wiadrem jeździłem ale 1000 ale nie urzekło mnie. 125 jest malutka ale to Ty masz się na nim dobrze czuć. Finalnie pozostałem przy tdm 900.
Wiadrem jeździłem ale 1000 ale nie urzekło mnie. 125 jest malutka ale to Ty masz się na nim dobrze czuć. Finalnie pozostałem przy tdm 900.
Również uważam, że integralne kaski są najlepsze bezpieczeństwo w stosunku do innych kasków. Po prostu konstrukcyjnie są tak zrobione, że są bezpieczne.
Nie bez znaczenia jest cena. Kaski lepszej jakości, wytrzymałe, ale przy tym lekkie do najtańszych nie należą.
Sprawdź sobie jeszcze modele
które mocno stawiają na bezpieczeństwo.
Nie bez znaczenia jest cena. Kaski lepszej jakości, wytrzymałe, ale przy tym lekkie do najtańszych nie należą.
Sprawdź sobie jeszcze modele
które mocno stawiają na bezpieczeństwo.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2020, 13:33 przez klark, łącznie zmieniany 2 razy.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof