[D2 ALL ] Wyłączający się xenon
Zasilanie mierz na wejściu do lampy, za wtyczką zasilania podczas pracy lampy. Możesz się wkłuć w przewody po zdjęciu dekla. Jak zdejmiesz dekiel to możesz wtedy podstawić sterowniki. To nie jest dużo roboty. Na zapłonniku nie mierz bo tam jest wysokie napięcie.
Kupisz inne lampy też będą stare. Projektor z anglika nie pasuje bo przełącznik jest tylko na symetryczne a nie L-P
Kupisz inne lampy też będą stare. Projektor z anglika nie pasuje bo przełącznik jest tylko na symetryczne a nie L-P
Kot też jest Quattro
-
- Forum Audi A8
Hej Koledzy.
Mam podobny model jak Wy, tylko w wersji D3, lecz nie mogłem tam nic znaleźć a u Was jest tego sporo.
Zrobiłem już wszystkie z możliwych rzeczy, czyli wymieniłem żarniki OSRAM night light czy jakoś tak za 350zł komplet, wymieniłem przetwornicę i dokładałem także masę do jej obudowy.
Cały czas prawa lampa mi miga.
Do tego mam doświetlanie zakrętów, tutaj miałem wcześniej spaloną płytkęsterującą przy lampie, jąteż wymieniłem i dalej nie mam doświetlania prawej strony
Czy to może być coś powiązane?
Mam podobny model jak Wy, tylko w wersji D3, lecz nie mogłem tam nic znaleźć a u Was jest tego sporo.
Zrobiłem już wszystkie z możliwych rzeczy, czyli wymieniłem żarniki OSRAM night light czy jakoś tak za 350zł komplet, wymieniłem przetwornicę i dokładałem także masę do jej obudowy.
Do tego mam doświetlanie zakrętów, tutaj miałem wcześniej spaloną płytkęsterującą przy lampie, jąteż wymieniłem i dalej nie mam doświetlania prawej strony
-
- Forum Audi A8
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu po taką pierdołę więc zapytam tutaj.
Jak wyjąć zapalnik w A8 D2 przedliftem ? jest tam tak mało miejsca że nawet paluchem ciężko wyczuć... Macie jakiś sposób jak to wyjąć ?
(problem z lewym xenonem, często się nie zapala, ale jak już zapali to się świeci i nie gaśnie - przetwornice i żarniki sprawdzone).
Jak wyjąć zapalnik w A8 D2 przedliftem ? jest tam tak mało miejsca że nawet paluchem ciężko wyczuć... Macie jakiś sposób jak to wyjąć ?
(problem z lewym xenonem, często się nie zapala, ale jak już zapali to się świeci i nie gaśnie - przetwornice i żarniki sprawdzone).
-
- Forum Audi A8
Robiłem podobnie jak Ty, później wymieniłem jeszcze płytkę podoba ja ta do skrętu lecz z boku lampy i pomogło.Macccccc85 pisze:Hej Koledzy.
[ Dodano: 2018-12-22, 17:27 ]
W D3 to albo ktaś z małą dłonią albo demontaż lampy, pewnie w D2 tak samo.Michallres pisze:Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu po taką pierdołę więc zapytam tutaj.
-
- Forum Audi A8
zdejmoj klosz i popatrz od strony klosza - zapłonnik powinno się udać odkręcićMichallres pisze:Wyjąłem lampę ale zupełnie nic to nie dało.Macccccc85 pisze:W D3 to albo ktaś z małą dłonią albo demontaż lampy, pewnie w D2 tak samo.
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020