![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Launch Control
[D2 95 4.2PB ] Launch Control
Witam, szukałem szukałem ale znaleźć nie mogłem
Czy da się zrobić w 4hp Launch Control?
Czy da się zrobić w 4hp Launch Control?
Audi A8 D2 D3
LANCIA KAPPA
Skoda Fabia 2
Swat Arosa
LANCIA KAPPA
Skoda Fabia 2
Swat Arosa
Ale ogólnie się da?
Bo coś kiedyś słyszałem że ktoś tam kiedyś właśnie w czterobiegowej skrzyni założył czy jakiś moduł czy coś takiego, że guzikiem mógł to sobie włączyć i wyłączyć i jestem ciekaw na ile w tym może być prawdy, czy to tylko bujda i nie ma takiej możliwości żeby w 4hp był Launch Control z prawdziwego zdarzenia, że na hamulcu trzyma gaz, i oczywiście na biegu, i 4 tysiące obrotów puszcza hamulec i ogień.
Jestem poprostu ciekaw czy istnieje taka możliwość jakimś ominięciem czegoś czy to poprostu bajka.
Bo coś kiedyś słyszałem że ktoś tam kiedyś właśnie w czterobiegowej skrzyni założył czy jakiś moduł czy coś takiego, że guzikiem mógł to sobie włączyć i wyłączyć i jestem ciekaw na ile w tym może być prawdy, czy to tylko bujda i nie ma takiej możliwości żeby w 4hp był Launch Control z prawdziwego zdarzenia, że na hamulcu trzyma gaz, i oczywiście na biegu, i 4 tysiące obrotów puszcza hamulec i ogień.
Jestem poprostu ciekaw czy istnieje taka możliwość jakimś ominięciem czegoś czy to poprostu bajka.
Audi A8 D2 D3
LANCIA KAPPA
Skoda Fabia 2
Swat Arosa
LANCIA KAPPA
Skoda Fabia 2
Swat Arosa
Nie widziałem, nie słyszałem o "trans brake" w 4HP. Nie wiem czy filozofia pracy skrzyni na to pozwala.
Uzyskanie 4000 obr "stall speed" wymaga przebudowy konwertera bo fabryczny pracuje w okolicach 2000 obr.
Zawsze możesz sobie wcisnąć hamulec, gaz w opór i ruszać z hamulca. Ale lepiej chyba kupić BMW ;-)
Uzyskanie 4000 obr "stall speed" wymaga przebudowy konwertera bo fabryczny pracuje w okolicach 2000 obr.
Zawsze możesz sobie wcisnąć hamulec, gaz w opór i ruszać z hamulca. Ale lepiej chyba kupić BMW ;-)
Kot też jest Quattro
peter5on pisze:Jest jeszcze opcja Lancz kontrol (bieda edyszyn)
Mój kolega robił to nagminnie w cipowanej A6C6 3.0tdi czyli skrzynia 6HP26.ernesto pisze:Potem się dziwić, że skrzynie padają
Zaskoczę was bo sam też niedowierzałem ale skrzynia znosiła to dzielnie i do dnia sprzedaży chodziła w miarę dobrze.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Jak w zeszłą zimę złapało mi linkę gazu z S8 preFl i trzymało na 5000obr/min na luzie, to nie można było wrzucić żadnego biegu także pewnie jest ograniczenie elektroniczne przed wrzuceniem biegu powyżej zadanej prędkości obrotowej silnikapeter5on pisze:Jest jeszcze opcja Lancz kontrol (bieda edyszyn)
1. Wciskasz hamulec do podłogi
2. Wciskasz pedał gazu do podłogi
3. Wrzucasz D
4. Puszczasz hamulec
Ciekawe co by się stało, ale jeżeli ktoś zamierza to zrobić to niech nagra filmik dla potomnych.