części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[S8 D2 98 ] Serwis ASB godny zaufania

HattoriHonza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[S8 D2 98 ] Serwis ASB godny zaufania

Post autor: HattoriHonza » 14 lis 2018, 16:43

Panowie, mam problem z moją skrzynią biegów. Nie chcę mi się wchodzić w szczegóły poza tym, że skrzynia zgubiła olej ok 1.5 roku temu, została oddana na serwis do Seb-Kar w Lublinie, który to serwis za 4500 zł (wiem, że kwota nie za duża, ale tyle wycenili) mordował się ok roku z moją skrzynią. W międzyczasie twierdzili, że zamontowali nową pompę oleju, wszystkie uszczelnienia, nowe sprzęgło ZF, kosz fowrardu i płytę sterującą. Twierdzili, że zrobili wszystko, a skrzynia jak szarpała na każdym biegu tak szarpie, a dodatkowo leje się z niej olej. Serwis oddał mi 2500zł i nie podejmuje się dalej naprawy mojej skrzyni.

Panowie, czy jesteście w stanie polecić mi godny zaufania serwis ASB w Polsce, do którego oddam skrzynię, zapłacę ile mi powiedzą, po czym będę miał już na wsze czasy spokój ze skrzynią? Mam serdecznie dość zabawy w półśrodki - krzyknie 8 czy 9 tysięcy, nie interesuje mnie to - pod warunkiem, że skrzynia będzie rzetelnie przeserwisowana, sprawdzona i nie będę do niej więcej zaglądał. Słowo "skrzynia biegów" od 18 miesięcy kojarzy mi się z dramatem i wywołuje u mnie torsje.

Jestem z Lubelskiego/Mazowieckiego. Ale jeśli trzeba, pojadę i do Szczecina, jeżeli będę miał pewność, że jest tam mistrz świata 5HP24...

Aktualnie jestem za granicą i wracam ok marta 2019 r., ale chcę się już umówić na konkretny termin, zawieźć potem auto i w końcu zacząć cieszyć się jazdą S8 AHC...

karol1616
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: karol1616 » 14 lis 2018, 20:27

Szczerzę to podepne się. myslalem nad tym samochodem 10 lat wręcz marzyłem o s8 ale jak już kupiłem zaczęła się je.ac skrzynia no ok poświęciłem 6 koła i c.uj w dupe poszły pieniądze znowu naprawa 3 i pół koła następne no i c.uj następa kasa już mnie jasny c.uj strzela, już starałem się robiłem wszystko żeby Audi igła była, za obsługę i rozrząd, slizgi, oleje uszczelki,srele morele wje.alem 5400 gościo zajebiscie zrobił nie mam zastrzeżeń ale ta skrzynia to jest klątwa mam dosyć już. Siedzę na fotelu i se pije i myślę co tu zrobić bo samochód 2 tyg u skrzyniarza już stoi myślałem o swwapie ale znowu wje.ac z 8 koła to wolę ta skrzynie zrobić tylko u kogo żeby skóry nie zdali z człowieka szukam konkretnych ludzi kto to ogarnie bo ten skrzyniarza nie da chyba rady wolę myśleć na przyszłość... Sory za ten wylewny temat ale naprawdę psycha siad <blee> a
<blee> <blee>
Ostatnio zmieniony 14 lis 2018, 21:08 przez karol1616, łącznie zmieniany 1 raz.
A6 C5 2.8Q 193KM
S8 D2 4.2Q 360KM

HattoriHonza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: HattoriHonza » 14 lis 2018, 20:51

Emocje widzę tożsame z moimi :]

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 14 lis 2018, 21:17

karol1616, [center]

rozumiem Twój problem i współczuje, ale to nie speluna więc wyrażamy się kulturalnie.
[/center]

[ Dodano: 2018-11-14, 21:17 ]
co do warsztatu od ASB to pytajcie się kolegi Maćka (preston81)

https://www.a8team.pl/profiles/2688.htm

on robił gdzieś pod Poznaniem za ok. 5K i zrobił już ponad 50KKM a skrzynia chodzi bardzo dobrze.
to nie jest zwykły napęd...to

peter5on
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: peter5on » 14 lis 2018, 21:49

Skoro jesteś z Lublina i nie zależy ci na cenie, to dlaczego nie oddałeś do płochecia? Ja w Lublinie robiłem w csf, rok po naprawie i przejechałem całą europę do UK i jak na razie nic się nie dzieję.

HattoriHonza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: HattoriHonza » 14 lis 2018, 22:14

Nie tyle nie zależy mi na cenie, co jeżeli ma być zrobione DOBRZE, to zapłacę i więcej, nie będę żydził. Szukam tylko dobrej firmy.
Mówisz, że Płocheć daje radę? No bo niby opinie na necie ma dobre. Tylko po doświadczeniach z Seb-Karem jestem bardzo nieufny ;) Dlatego szukam po internetach.

Ile km zrobiłeś po naprawie? To była kompleksówka?

peter5on
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: peter5on » 15 lis 2018, 11:35

Zrobilem gdzies z 9 tysi jakos, najpierw za 4,5 k sama skrzynia konwerter uszczelnienia tarczki a plyta sterujaca tylko myta ultradzwiekowo a potem po 2 miechach padla mi ta plyta i ja za 1,5 zrobili wiec wyszlo w sumie 6k u plochecia wyjdzie podobnie. Ja zrobilem w csf bo uwineli sie ze skrzynia w niecale 2 tyg u plochecia kolejka jest dluga I mozna sporo czekac. Zadzwon i zapytaj co i jak jakie ceny. Plochec od razu rzucal mi ze nie wiadomo jaka kasa ale ponad 5 tys albo wiecej i to mnie troche odrzucilo.

karol1616
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: karol1616 » 15 lis 2018, 14:52

Ciężko w tych czasach komuś zaufać, myślałem o autojuzefow ale też znam 2 osoby ze są nie do końca zadowoleni zależy jak się trafi, byłym u 2 skrzyniarzy i ciężko teraz dać trzeciemu znowu będzie stała miesiąc, dwa i bez naprawienia usterki albo wyjebia cenę 9100 jak pierwszym razem i gwarancja na pół roku masakra.
A6 C5 2.8Q 193KM
S8 D2 4.2Q 360KM

HattoriHonza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: HattoriHonza » 16 lis 2018, 21:47

Ja spróbuję MidParts z Warszawy. FOSS polecił, większego speca na tym forum chyba nie ma, więc zaryzykuję.

Nie ma serwisu idealnego, albo gość trafi w usterkę albo nie... 9100zł też zapłacę, ale pod warunkiem, że to w końcu zacznie działać.

Niestety w Polsce będę dopiero ok marca, więc dopiero wtedy napiszę jak efekt serwisu.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 16 lis 2018, 22:09

HattoriHonza pisze:Ja spróbuję MidParts z Warszawy
ja słyszałem większość negatywnych opinii o tym serwisie i to od osób, które tam serwisowały swoje asb... <bezradny> sam na szczęście nie miałem styczności z nimi...
to nie jest zwykły napęd...to

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 17 lis 2018, 13:10

ostatnio oni partolą sprawę

HattoriHonza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: HattoriHonza » 17 sty 2019, 10:29

A kto nie partoli sprawy? Który serwis ASB w Polsce jest taki, że mi polecicie, bo nie partoli sprawy? Tyle jest aut z ASB, tyle jest serwisów, a jak czytam opinie, to albo dany serwis ma opinie w necie kupione i napisane na zamówienie, albo ma ocenę 3.7. Bo jak komuś dobrze zrobią, to mało kto napisze komentarz. A jak się naprawić nie uda, to od razu jest komentarz na wszystkich możliwych stronach. Sorry, ale kilka miesięcy już szukam serwisu ASB i nadal nie wiem, gdzie mam odstawić auto.

Wstępnie się ustawiłem na przełom marca i kwietnia w MidParts, ponieważ ten serwis polecił mi FOSS i jemu akurat ufam.

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 18 sty 2019, 22:01

no w okolicach masz fajny serwis i raczej jest ok sporo ludzi pozytywnie się wypowiada terminy dość długie i cena nie jest niska ale ja nie słyszałem negatywnej opinii

HattoriHonza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: HattoriHonza » 18 sty 2019, 22:21

O jakim serwisie mówisz? O Płocheciu? Kumpel tam teraz pojechał, co prawda z Jeepem, ale gość nawet komputera nie miał. Zaprosił go na konkretny termin, wymyślił diagnozę przez telefon, po czym okazała się błędna i stwierdził, że należy całą skrzynię remontować (a to ci dopiero niespodzianka) i zaprosił za kolejne 2 miesiące.
Od innego gościa, tym razem z A8 D2 dowiedziałem się, że Płocheć nie dysponuje nawet VAGiem, żeby błędy i parametry zczytać.
Chyba, że mówisz o SebKar, gdzie robiłem skrzynię i gdzie nie dali sobie rady.

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 19 sty 2019, 15:24

bez urazy ale bzdury piszesz :P
robiło u niego paru ludzi i pozytywnie się wypowiadali s4 koszt 12 tys netto np ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl