[S8 D2 98 ] Serwis ASB godny zaufania
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 98 ] Serwis ASB godny zaufania
Panowie, mam problem z moją skrzynią biegów. Nie chcę mi się wchodzić w szczegóły poza tym, że skrzynia zgubiła olej ok 1.5 roku temu, została oddana na serwis do Seb-Kar w Lublinie, który to serwis za 4500 zł (wiem, że kwota nie za duża, ale tyle wycenili) mordował się ok roku z moją skrzynią. W międzyczasie twierdzili, że zamontowali nową pompę oleju, wszystkie uszczelnienia, nowe sprzęgło ZF, kosz fowrardu i płytę sterującą. Twierdzili, że zrobili wszystko, a skrzynia jak szarpała na każdym biegu tak szarpie, a dodatkowo leje się z niej olej. Serwis oddał mi 2500zł i nie podejmuje się dalej naprawy mojej skrzyni.
Panowie, czy jesteście w stanie polecić mi godny zaufania serwis ASB w Polsce, do którego oddam skrzynię, zapłacę ile mi powiedzą, po czym będę miał już na wsze czasy spokój ze skrzynią? Mam serdecznie dość zabawy w półśrodki - krzyknie 8 czy 9 tysięcy, nie interesuje mnie to - pod warunkiem, że skrzynia będzie rzetelnie przeserwisowana, sprawdzona i nie będę do niej więcej zaglądał. Słowo "skrzynia biegów" od 18 miesięcy kojarzy mi się z dramatem i wywołuje u mnie torsje.
Jestem z Lubelskiego/Mazowieckiego. Ale jeśli trzeba, pojadę i do Szczecina, jeżeli będę miał pewność, że jest tam mistrz świata 5HP24...
Aktualnie jestem za granicą i wracam ok marta 2019 r., ale chcę się już umówić na konkretny termin, zawieźć potem auto i w końcu zacząć cieszyć się jazdą S8 AHC...
Panowie, czy jesteście w stanie polecić mi godny zaufania serwis ASB w Polsce, do którego oddam skrzynię, zapłacę ile mi powiedzą, po czym będę miał już na wsze czasy spokój ze skrzynią? Mam serdecznie dość zabawy w półśrodki - krzyknie 8 czy 9 tysięcy, nie interesuje mnie to - pod warunkiem, że skrzynia będzie rzetelnie przeserwisowana, sprawdzona i nie będę do niej więcej zaglądał. Słowo "skrzynia biegów" od 18 miesięcy kojarzy mi się z dramatem i wywołuje u mnie torsje.
Jestem z Lubelskiego/Mazowieckiego. Ale jeśli trzeba, pojadę i do Szczecina, jeżeli będę miał pewność, że jest tam mistrz świata 5HP24...
Aktualnie jestem za granicą i wracam ok marta 2019 r., ale chcę się już umówić na konkretny termin, zawieźć potem auto i w końcu zacząć cieszyć się jazdą S8 AHC...
Szczerzę to podepne się. myslalem nad tym samochodem 10 lat wręcz marzyłem o s8 ale jak już kupiłem zaczęła się je.ac skrzynia no ok poświęciłem 6 koła i c.uj w dupe poszły pieniądze znowu naprawa 3 i pół koła następne no i c.uj następa kasa już mnie jasny c.uj strzela, już starałem się robiłem wszystko żeby Audi igła była, za obsługę i rozrząd, slizgi, oleje uszczelki,srele morele wje.alem 5400 gościo zajebiscie zrobił nie mam zastrzeżeń ale ta skrzynia to jest klątwa mam dosyć już. Siedzę na fotelu i se pije i myślę co tu zrobić bo samochód 2 tyg u skrzyniarza już stoi myślałem o swwapie ale znowu wje.ac z 8 koła to wolę ta skrzynie zrobić tylko u kogo żeby skóry nie zdali z człowieka szukam konkretnych ludzi kto to ogarnie bo ten skrzyniarza nie da chyba rady wolę myśleć na przyszłość... Sory za ten wylewny temat ale naprawdę psycha siad a
Ostatnio zmieniony 14 lis 2018, 21:08 przez karol1616, łącznie zmieniany 1 raz.
A6 C5 2.8Q 193KM
S8 D2 4.2Q 360KM
S8 D2 4.2Q 360KM
-
- Forum Audi A8
karol1616, [center]
rozumiem Twój problem i współczuje, ale to nie speluna więc wyrażamy się kulturalnie. [/center]
[ Dodano: 2018-11-14, 21:17 ]
co do warsztatu od ASB to pytajcie się kolegi Maćka (preston81)
https://www.a8team.pl/profiles/2688.htm
on robił gdzieś pod Poznaniem za ok. 5K i zrobił już ponad 50KKM a skrzynia chodzi bardzo dobrze.
rozumiem Twój problem i współczuje, ale to nie speluna więc wyrażamy się kulturalnie. [/center]
[ Dodano: 2018-11-14, 21:17 ]
co do warsztatu od ASB to pytajcie się kolegi Maćka (preston81)
https://www.a8team.pl/profiles/2688.htm
on robił gdzieś pod Poznaniem za ok. 5K i zrobił już ponad 50KKM a skrzynia chodzi bardzo dobrze.
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
Nie tyle nie zależy mi na cenie, co jeżeli ma być zrobione DOBRZE, to zapłacę i więcej, nie będę żydził. Szukam tylko dobrej firmy.
Mówisz, że Płocheć daje radę? No bo niby opinie na necie ma dobre. Tylko po doświadczeniach z Seb-Karem jestem bardzo nieufny Dlatego szukam po internetach.
Ile km zrobiłeś po naprawie? To była kompleksówka?
Mówisz, że Płocheć daje radę? No bo niby opinie na necie ma dobre. Tylko po doświadczeniach z Seb-Karem jestem bardzo nieufny Dlatego szukam po internetach.
Ile km zrobiłeś po naprawie? To była kompleksówka?
Zrobilem gdzies z 9 tysi jakos, najpierw za 4,5 k sama skrzynia konwerter uszczelnienia tarczki a plyta sterujaca tylko myta ultradzwiekowo a potem po 2 miechach padla mi ta plyta i ja za 1,5 zrobili wiec wyszlo w sumie 6k u plochecia wyjdzie podobnie. Ja zrobilem w csf bo uwineli sie ze skrzynia w niecale 2 tyg u plochecia kolejka jest dluga I mozna sporo czekac. Zadzwon i zapytaj co i jak jakie ceny. Plochec od razu rzucal mi ze nie wiadomo jaka kasa ale ponad 5 tys albo wiecej i to mnie troche odrzucilo.
Ciężko w tych czasach komuś zaufać, myślałem o autojuzefow ale też znam 2 osoby ze są nie do końca zadowoleni zależy jak się trafi, byłym u 2 skrzyniarzy i ciężko teraz dać trzeciemu znowu będzie stała miesiąc, dwa i bez naprawienia usterki albo wyjebia cenę 9100 jak pierwszym razem i gwarancja na pół roku masakra.
A6 C5 2.8Q 193KM
S8 D2 4.2Q 360KM
S8 D2 4.2Q 360KM
-
- Forum Audi A8
Ja spróbuję MidParts z Warszawy. FOSS polecił, większego speca na tym forum chyba nie ma, więc zaryzykuję.
Nie ma serwisu idealnego, albo gość trafi w usterkę albo nie... 9100zł też zapłacę, ale pod warunkiem, że to w końcu zacznie działać.
Niestety w Polsce będę dopiero ok marca, więc dopiero wtedy napiszę jak efekt serwisu.
Nie ma serwisu idealnego, albo gość trafi w usterkę albo nie... 9100zł też zapłacę, ale pod warunkiem, że to w końcu zacznie działać.
Niestety w Polsce będę dopiero ok marca, więc dopiero wtedy napiszę jak efekt serwisu.
-
- Forum Audi A8
A kto nie partoli sprawy? Który serwis ASB w Polsce jest taki, że mi polecicie, bo nie partoli sprawy? Tyle jest aut z ASB, tyle jest serwisów, a jak czytam opinie, to albo dany serwis ma opinie w necie kupione i napisane na zamówienie, albo ma ocenę 3.7. Bo jak komuś dobrze zrobią, to mało kto napisze komentarz. A jak się naprawić nie uda, to od razu jest komentarz na wszystkich możliwych stronach. Sorry, ale kilka miesięcy już szukam serwisu ASB i nadal nie wiem, gdzie mam odstawić auto.
Wstępnie się ustawiłem na przełom marca i kwietnia w MidParts, ponieważ ten serwis polecił mi FOSS i jemu akurat ufam.
Wstępnie się ustawiłem na przełom marca i kwietnia w MidParts, ponieważ ten serwis polecił mi FOSS i jemu akurat ufam.
-
- Forum Audi A8
O jakim serwisie mówisz? O Płocheciu? Kumpel tam teraz pojechał, co prawda z Jeepem, ale gość nawet komputera nie miał. Zaprosił go na konkretny termin, wymyślił diagnozę przez telefon, po czym okazała się błędna i stwierdził, że należy całą skrzynię remontować (a to ci dopiero niespodzianka) i zaprosił za kolejne 2 miesiące.
Od innego gościa, tym razem z A8 D2 dowiedziałem się, że Płocheć nie dysponuje nawet VAGiem, żeby błędy i parametry zczytać.
Chyba, że mówisz o SebKar, gdzie robiłem skrzynię i gdzie nie dali sobie rady.
Od innego gościa, tym razem z A8 D2 dowiedziałem się, że Płocheć nie dysponuje nawet VAGiem, żeby błędy i parametry zczytać.
Chyba, że mówisz o SebKar, gdzie robiłem skrzynię i gdzie nie dali sobie rady.