![]() |
![]() |
![]() |
[D4 15 3.0TDI ] Montaż przycisków Homelink do otwierania b
[D4 15 3.0TDI ] Montaż przycisków Homelink do otwierania b
Czy jest możliwość zamontowania przy lusterku wstecznym programowalnych przycisków do otwierania bramy garażowej ? Myślę o przyciskach do Homelink i sterowniki.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2018, 19:12 przez gekon111a, łącznie zmieniany 2 razy.
Są dwa typy pilotów do bramy , ze stałym kodem i ze zmiennym kodem. Na każdy typ jest inna procedura kodowania. Do tego na Homelink podobno jest lista kompatybilnych pilotów do bram. Czasami można dokupić do systemu bramy dodatkowy zestaw pilot odbiornik w przypadku gdy system w bramie nie jest kompatybilny. Nie jest to droga inwestycja a wygoda duża.
Obejrzyj film „Audi MMI Homelink A4, A5, Q5,allroad, A6, A7, A8” w YouTube
Obejrzyj film „Audi MMI Homelink A4, A5, Q5,allroad, A6, A7, A8” w YouTube
Chyba najłatwiej byłoby dołożyć sterownik współpracujący z bramą - niestety u mnie problem bo brama wspólnoty.
Tutaj jest temat z D3:
https://www.a8team.pl/d3-all-homelink-n ... nk&start=0
Tutaj jest temat z D3:
https://www.a8team.pl/d3-all-homelink-n ... nk&start=0
Nie jestem pewien ale o ile dobrze pamiętam (robiłem to raz kilka lat temu) to przy programowaniu otwierania bramy w układzie że zmiennym kodem musiałem otworzyć puszkę z sterownikiem bramy i do nauczenia samochodu przycisnąć mały przycisk jak do parowania nowego pilota. Na linku do Youtube człowiek w garażu wchodzi na drabinie do mechanizmu bramy. Czy robiliście coś takiego przy Homelink?
walus30, to napisz do ASO by konfigurator poprawili bo nadal jest dostępna pozycja
[ ] Pilot otwierania bramy garażowej (Home Link) - 1 460 PLN
chyba, że D5 to stare auto....
ps: jak się kupuje auto w wersji USA to trudno się dziwić, że część systemów nie działa (inne częstotliwości pracy / inne standardy)
ps2: D3 bardzo ładnie pracował z bramą wjazdową tylko sterownik bramy powinien mieć wsparcie dla tego standardu.... jak nie ma to nie wina homelinka że nie działa czy auta, które to posiada
[ ] Pilot otwierania bramy garażowej (Home Link) - 1 460 PLN
chyba, że D5 to stare auto....

ps: jak się kupuje auto w wersji USA to trudno się dziwić, że część systemów nie działa (inne częstotliwości pracy / inne standardy)
ps2: D3 bardzo ładnie pracował z bramą wjazdową tylko sterownik bramy powinien mieć wsparcie dla tego standardu.... jak nie ma to nie wina homelinka że nie działa czy auta, które to posiada

Mogę Ci oddać mojego, za cholere nie idzie skonfigurować ani w tym ani w innym AudiUnseen pisze:Ja bym zamowila Homelinka, jakbym miala opcje konfiguracji kolejnego auta. Tak musze trzymac pilota od garazu pod reka, a mam go razem z kluczami od domu.

[ Dodano: 2018-11-27, 21:58 ]
to nie jest opinia na podstawie mojego auta które akurat jest z USA tylko wielu innych łącznie z tymi w ASO więc nie szukaj najprostszej argumentacji na tym forum - "Twoje auto jest z USA" i jest c.h.ujowe i nic nie działa. Otóż działa i kupuje następne też z USAps: jak się kupuje auto w wersji USA to trudno się dziwić, że część systemów nie działa (inne częstotliwości pracy / inne standardy)

Problemem nie jest USA tylko ten system i częstotliwości napędów/bram z którymi Audi nic nie ma współnego