![]() |
![]() |
![]() |
[D4 15 3.0TDI ] Montaż przycisków Homelink do otwierania b
-
- Forum Audi A8
[D4 15 3.0TDI ] Montaż przycisków Homelink do otwierania b
Czy jest możliwość zamontowania przy lusterku wstecznym programowalnych przycisków do otwierania bramy garażowej ? Myślę o przyciskach do Homelink i sterowniki.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2018, 19:12 przez gekon111a, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
Są dwa typy pilotów do bramy , ze stałym kodem i ze zmiennym kodem. Na każdy typ jest inna procedura kodowania. Do tego na Homelink podobno jest lista kompatybilnych pilotów do bram. Czasami można dokupić do systemu bramy dodatkowy zestaw pilot odbiornik w przypadku gdy system w bramie nie jest kompatybilny. Nie jest to droga inwestycja a wygoda duża.
Obejrzyj film „Audi MMI Homelink A4, A5, Q5,allroad, A6, A7, A8” w YouTube
Obejrzyj film „Audi MMI Homelink A4, A5, Q5,allroad, A6, A7, A8” w YouTube
-
- Super Klubowicz
Chyba najłatwiej byłoby dołożyć sterownik współpracujący z bramą - niestety u mnie problem bo brama wspólnoty.
Tutaj jest temat z D3:
https://www.a8team.pl/d3-all-homelink-n ... nk&start=0
Tutaj jest temat z D3:
https://www.a8team.pl/d3-all-homelink-n ... nk&start=0
-
- Forum Audi A8
Nie jestem pewien ale o ile dobrze pamiętam (robiłem to raz kilka lat temu) to przy programowaniu otwierania bramy w układzie że zmiennym kodem musiałem otworzyć puszkę z sterownikiem bramy i do nauczenia samochodu przycisnąć mały przycisk jak do parowania nowego pilota. Na linku do Youtube człowiek w garażu wchodzi na drabinie do mechanizmu bramy. Czy robiliście coś takiego przy Homelink?
- panton
- Super Klubowicz
walus30, to napisz do ASO by konfigurator poprawili bo nadal jest dostępna pozycja
[ ] Pilot otwierania bramy garażowej (Home Link) - 1 460 PLN
chyba, że D5 to stare auto....
ps: jak się kupuje auto w wersji USA to trudno się dziwić, że część systemów nie działa (inne częstotliwości pracy / inne standardy)
ps2: D3 bardzo ładnie pracował z bramą wjazdową tylko sterownik bramy powinien mieć wsparcie dla tego standardu.... jak nie ma to nie wina homelinka że nie działa czy auta, które to posiada
[ ] Pilot otwierania bramy garażowej (Home Link) - 1 460 PLN
chyba, że D5 to stare auto....

ps: jak się kupuje auto w wersji USA to trudno się dziwić, że część systemów nie działa (inne częstotliwości pracy / inne standardy)
ps2: D3 bardzo ładnie pracował z bramą wjazdową tylko sterownik bramy powinien mieć wsparcie dla tego standardu.... jak nie ma to nie wina homelinka że nie działa czy auta, które to posiada

-
- Forum Audi A8
Mogę Ci oddać mojego, za cholere nie idzie skonfigurować ani w tym ani w innym AudiUnseen pisze:Ja bym zamowila Homelinka, jakbym miala opcje konfiguracji kolejnego auta. Tak musze trzymac pilota od garazu pod reka, a mam go razem z kluczami od domu.

[ Dodano: 2018-11-27, 21:58 ]
to nie jest opinia na podstawie mojego auta które akurat jest z USA tylko wielu innych łącznie z tymi w ASO więc nie szukaj najprostszej argumentacji na tym forum - "Twoje auto jest z USA" i jest c.h.ujowe i nic nie działa. Otóż działa i kupuje następne też z USAps: jak się kupuje auto w wersji USA to trudno się dziwić, że część systemów nie działa (inne częstotliwości pracy / inne standardy)

Problemem nie jest USA tylko ten system i częstotliwości napędów/bram z którymi Audi nic nie ma współnego
-
- Forum Audi A8