![]() |
![]() |
![]() |
[D2 94 4.2PB/LPG ] Czujnik położenia wału korbowego
pepi pisze:Czujnik można podpatrzyć w blokach czy widzi odczyty
Kalina, już o tym pisałem....Kalina pisze:jasniej poproszę jakby możnaczyli dla laika
Urządzenie diagnostyczne, bloki pomiarowe - tam można podejrzeć co widzi sterownik, czy są jakieś odczyty z czujnika i jakie.
Mechanik powinien wiedzieć o czym mowa.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
czujnik nie tragedia.
rozrząd i zawieszenie i tak trzeba było.
Po drodze i hamulce.
i pompy siadły przy okazji
i juz mial jeździć, po wsadzeniu nie wiem już ile kasy.
i znów siadł.
Czujnik jutro zrobią, jak to bylo trafione to super, a jak dalej nic, to ten sterownik silnika zobaczą.
I będe wołać w razie czego o pomoć kogos z Warszawy.
Boję się, że jak się go uruchomi i zacznę jeździć, to z kolei...wydech się urwie? Koło zgubię? tfu tfu
rozrząd i zawieszenie i tak trzeba było.
Po drodze i hamulce.
i pompy siadły przy okazji

i juz mial jeździć, po wsadzeniu nie wiem już ile kasy.
i znów siadł.
Czujnik jutro zrobią, jak to bylo trafione to super, a jak dalej nic, to ten sterownik silnika zobaczą.
I będe wołać w razie czego o pomoć kogos z Warszawy.
Boję się, że jak się go uruchomi i zacznę jeździć, to z kolei...wydech się urwie? Koło zgubię? tfu tfu

jeździ
jak ta lala
mmmmm...dżwięk 4.2 jest wspaniały 
To był jakis czujnik czy sterownik, coś od paliwa, kod 65535 na komputerze, w kazdym razie pierdoła.
Taj czy inaczej małżonek ma autka powyżej uszu i wystawiamy. Nie zmartwię się, jak nikt nie kupi...ale jakby ktos mial ochotę na w połowie nowe (powymieniane pół samochodu, bo miał byc dla mnie na lata...) audi a8 w bardzo ładnym stanie - zapraszam

To był jakis czujnik czy sterownik, coś od paliwa, kod 65535 na komputerze, w kazdym razie pierdoła.
Taj czy inaczej małżonek ma autka powyżej uszu i wystawiamy. Nie zmartwię się, jak nikt nie kupi...ale jakby ktos mial ochotę na w połowie nowe (powymieniane pół samochodu, bo miał byc dla mnie na lata...) audi a8 w bardzo ładnym stanie - zapraszam

no własnie, ani oni nie wnikają, ani my - ważne, że jeździ, i to jak pięknie
i lepiej odpala niż przedtem, dużo lepiej, wręcz cudownie .
Ogólnie płynie moja audiczka, to mruczenie...ale się stęskniłam za nią! Musze się nacieszyć, bo pewnie czeka mnie przesiadka w e-klasę. Żeby chociaż s-klasa, prawda?
Mam tylko nadzieję, że już nic się nie zadzieje. W razie czego mam kontakt do warsztatu kolegi z forum, będziemy tam uderzać.
Dziękuję bardzo wszystkim za rady, zainteresowanie i pomoc!
[ Dodano: 2019-01-18, 12:26 ]
Podsumowując - od poczatku od kiedy go miałam ciężko odpalał.
Było podejrzenie, że to cewki (świece zmienione, stare były w tragicznym stanie).
Róże rzeczy powymieniane zostały żeby autko było na lata. Niestety stanąl, odpalał i gasł po chwili.
Czujnik położenia wału wymontowany.
Założony czujnik od kolegi z forum - nie odpalał w ogóle, za to po raz pierwszy pojawił się jakokolwiek błąd, błąd czujnika.
Zamontowany stary czujnik i znów błąd 65535 i...cud.
Odpalił, odpala, jeździ jak ta lala i PIĘKNIE odpala, nie ma juz problemów.
Pewnie pogmeranie przy sterowniku silnika pomogło. Kttoś pisał, że to może być problem.

Ogólnie płynie moja audiczka, to mruczenie...ale się stęskniłam za nią! Musze się nacieszyć, bo pewnie czeka mnie przesiadka w e-klasę. Żeby chociaż s-klasa, prawda?
Mam tylko nadzieję, że już nic się nie zadzieje. W razie czego mam kontakt do warsztatu kolegi z forum, będziemy tam uderzać.
Dziękuję bardzo wszystkim za rady, zainteresowanie i pomoc!
[ Dodano: 2019-01-18, 12:26 ]
Podsumowując - od poczatku od kiedy go miałam ciężko odpalał.
Było podejrzenie, że to cewki (świece zmienione, stare były w tragicznym stanie).
Róże rzeczy powymieniane zostały żeby autko było na lata. Niestety stanąl, odpalał i gasł po chwili.
Czujnik położenia wału wymontowany.
Założony czujnik od kolegi z forum - nie odpalał w ogóle, za to po raz pierwszy pojawił się jakokolwiek błąd, błąd czujnika.
Zamontowany stary czujnik i znów błąd 65535 i...cud.
Odpalił, odpala, jeździ jak ta lala i PIĘKNIE odpala, nie ma juz problemów.
Pewnie pogmeranie przy sterowniku silnika pomogło. Kttoś pisał, że to może być problem.