Koledzy zaświeciła mi sìę żółta kontrolka z samochodzikiem po długiej 1400km trasie ostatnie 400km w fatalnych warunkach śnieg błoto pośniegowe itp. doładowane auto 40 km przed domem wskoczyła 1 raz ikona w strachu się do chałupy dokulałem .Dzisiaj diagnostyka wyskoczył błąd czujnika poziomowania lewy tył stały i przedni lewy ten się dało skasować ,pytanie pierwsze czy ten czujnik jest zintegrowany z xenonem (czy to jeden czujnik) bo na światłach błędu nie było ,czy te czujniki się czesto psują kupić używkę czy nowy ok 700zł czy w pierwszej kolejności przejżeć instalacje i wtyczki itd.bo ta ikona czasami miga podświetlają się wszystkie pozycje zawieszenia w mmi a czasami tylko auto i comfort i brak opcji blokady zawieszenia wszystko przy świecącej ikonie ,trzecie czy wszystkie d3 ma ten sam czujnik z innymi numerami i czy do 4.2 tdi 2007r z tym nr.będzie posować
4E0616571B .
Będę wdzieczny za podpowiedzi w temacie
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 07 4.2TDI ] Czujnik poziomowania tył
-
- Super Klubowicz
TakKruger pisze:pytanie pierwsze czy ten czujnik jest zintegrowany z xenonem (czy to jeden czujnik)
Ja ostatnio kupiłem używkę za 100,- i działa ok.Kruger pisze:czy te czujniki się czesto psują kupić używkę czy nowy ok 700zł
Jest taki samKruger pisze:trzecie czy wszystkie d3 ma ten sam czujnik z innymi numerami i czy do 4.2
Oczywiście nie zaszkodzi, ale co pokazuje błąd, przerrwa w obwodzie czy błąd elektryczny ??Kruger pisze:w pierwszej kolejności przejżeć instalacje i wtyczki itd.
[ Dodano: 2019-01-28, 20:06 ]
U mnie akurat było odwrotnie błąd był na światłach ,a na zawieszeniu nie było.Kruger pisze:(czy to jeden czujnik) bo na światłach błędu nie było
-
- Super Klubowicz
W niedziele wieczorem wróciłem z nart odespałem 1400km wzietę na raz i dziś podjechałem na diagnostyke, nie chciałem zaśmiecać forum bez szczegółów ale byłem przekonany że umiera kompresor a może się uda ogarnąć w rozsądnych kwotach
[ Dodano: 2019-02-02, 11:56 ]
Panowie mam jeszcze jedno pytanie ponieważ ten czujnik szaleje czasami gasnie i wszystko działa potem znowu swieci, jak rozwìązać temat trybu podnośnika jeżeli akurat w poniedziałek wszystko w meni bedzie działać wszysto proste ale co jak wjadę na podnośnik kiedy nie mam możliwości blokady a w momęcie podnoszenia lub na podnośniku znowu się czujnik obudzi i zacznie pompować kompesor może być nieciekawie co zrobić odpiąc akumulator
[ Dodano: 2019-02-03, 16:53 ]
Nikt nie podpowie
[ Dodano: 2019-02-02, 11:56 ]
Panowie mam jeszcze jedno pytanie ponieważ ten czujnik szaleje czasami gasnie i wszystko działa potem znowu swieci, jak rozwìązać temat trybu podnośnika jeżeli akurat w poniedziałek wszystko w meni bedzie działać wszysto proste ale co jak wjadę na podnośnik kiedy nie mam możliwości blokady a w momęcie podnoszenia lub na podnośniku znowu się czujnik obudzi i zacznie pompować kompesor może być nieciekawie co zrobić odpiąc akumulator
[ Dodano: 2019-02-03, 16:53 ]
Nikt nie podpowie
Tak, odepnij akumulator.Kruger pisze:Panowie mam jeszcze jedno pytanie ponieważ ten czujnik szaleje czasami gasnie i wszystko działa potem znowu swieci, jak rozwìązać temat trybu podnośnika jeżeli akurat w poniedziałek wszystko w meni bedzie działać wszysto proste ale co jak wjadę na podnośnik kiedy nie mam możliwości blokady a w momęcie podnoszenia lub na podnośniku znowu się czujnik obudzi i zacznie pompować kompesor może być nieciekawie co zrobić odpiąc akumulator
Brak prądu = brak diagnostyki i brak możliwości jakiejkolwiek regulacji.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-