[D4 ALL ] Keyless
[D4 ALL ] Keyless
Powoli tracę cierpliwość do tego systemu
Brak błędów , otwieranie działa odpalanie tez.
Problem z zamykaniem zawsze po myjni. Po kilku dniach mu przechodzi. Od czego zacząć? Woda w klamkach do momentu odparowania może wywalać system?
Brak błędów , otwieranie działa odpalanie tez.
Problem z zamykaniem zawsze po myjni. Po kilku dniach mu przechodzi. Od czego zacząć? Woda w klamkach do momentu odparowania może wywalać system?
-
- Super Klubowicz
Może, i niedziałający mikrostyk błędu raczej nie pokaże.walus30 pisze:Woda w klamkach do momentu odparowania może wywalać system?
VCDS bloki pomiarowe, sprawdzić czy przycisk reaguje.walus30 pisze:Od czego zacząć?
[ Dodano: 2019-02-13, 20:54 ]
A ten problem masz na wszystkich klamkach czy tylko drzwi kierowcy ?walus30 pisze:Problem z zamykaniem zawsze po myjni.
no własnie na wszystkich,odcina całkowicie zamykanie,A ten problem masz na wszystkich klamkach czy tylko drzwi kierowcy ?
ale wiem, że jak jedną klamkę zapomnieli kiedyś podłączyć to cały system nie zamykał... teraz nie ma żadnych błędów w systemach, a zamykanie nie działa.
jutro rozbiorą 4 klamki może jest miejsce gdzie woda po myciu może przerywać obwód?
jak wyschnie po kilku dniach wraca do normy więc obstawiam na 99% , że woda musi tutaj odgrywać kluczową rolę.
ostatnio podczas mycia otworzył się bagażnik ( bo można go otwierać ruchem nogi) i po tym złapał błąd, ale teraz jest czysto w kompie
czy w tych rocznikach również był problem, że najpierw były uszczelniane na sylikon a później zalewane plastikiem? czytałem, że przez to były problemy z wilgocią...kupić 4 sztuki od razu?PABLO200 pisze:do wymiany klamki wkłady
https://allegro.pl/oferta/czujniki-keyl ... 7836019378
czy tańsze?
https://allegro.pl/oferta/czujnik-klamk ... 7336046839
właśnie rozebrali mi 4 klamki i nic tam nie widać, kable całe etc.PABLO200 pisze:kup nowe w ASO 4 sztuki
z ASO to miałem nową odmę , która wyła jak głupia i wymienili na gwarancji . Myślisz , że to na 100 % sprawa wkładek? błędów brak
Ostatnio zmieniony 14 lut 2019, 10:15 przez walus30, łącznie zmieniany 1 raz.
zobacz to jest ORI Contintenal i jest wzmianka, że "poprawiona wersja "PABLO200 pisze:Czujnik jest uszkodzony.
Przecież kabel sie nie przerwał.
Niestety leciały na potęgę...
https://allegro.pl/oferta/4h0927753-aud ... 7164760011
ile wymienić 4 sztuki?
[ Dodano: 2019-02-14, 12:20 ]
klamki rozebrane, złożone, chwilowo wszystko działa.
jedynie problem z tylnymi drzwiami pasażera. czasami działa przez dotyk guzika, czasami zamknie się po ruszeniu klamki góra-dól. Obstawiam zatem , że może naderwany kabel, trzeba zdjąć poszycie drzwi chyba...? no i jeden z głośników nie działa w tych drzwiach więc już jest jakiś trop...
czy ktoś zdejmował boczki? rysnek z etki wskazuje tylko 2 śruby
[ Dodano: 2019-02-14, 16:23 ]
mam VCDS, ale dopiero go poznaje.Marcin2013 pisze:walus30 napisał/a:
Od czego zacząć?
VCDS bloki pomiarowe, sprawdzić czy przycisk reaguje.
wiem gdzie są bloki pomiarowe, ale nie wiem jak tego użyć.
myślę, że to mogłoby bardzo pomóc w sprawdzeniu każdego czujnika w klamkach.
( tylne klamki zamykają ale ciężej niż przednie, trzeba np. poruszac klamką góra-dół) tak jakby słabo przewodziły...
Która to grupa w blokach pomiarowych ?
[ Dodano: 2019-02-14, 21:07 ]
Która to grupa w blokach pomiarowych ?
[ Dodano: 2019-02-14, 22:00 ]
Wie ktoś gdzie dokładnie ?ktora grupa?
Tak oprócz jednej, ale w tej akurat działa otwieranie zamykanie Poza tym oświetlenie jest na osobnej wiązce..PABLO200 pisze:A podświetlenie Led klamek działa?
w vcds w żaden sposób nic nie pokazuje błędu,
2 klamki tylne są podejrzane, bo raz działają raz nie. jak nimi poruszam góra dół jest ok przez jakiś czas, ale potem wywala cały system zamykania.
więc klamki tylne czy przewody w drzwiach tylnych?
a dlaczego otwieranie zawsze działa jak to ten sam czujnik?
no i która to grupa w blokach pomiarowych?? Taki ciekawy temat i cisza...
[ Dodano: 2019-02-15, 10:38 ]
Widać techniczne sprawy są tutaj mało "atrakcyjne" do rozmowy
OK, jak nie zadziała to Ci wszystkie wysle za pobraniemPABLO200 pisze:Wymień wszystkie Tak jak pisałem nie ma czasu na dyskusję byly wadliwe
[ Dodano: 2019-02-16, 17:49 ]
Pablo powiedz mi jaki jest sens wymiany 4 czujników jak znowu wszystko działa?? Może woda nie wpływa na klamki ale na jakiś sterownik?? Czy któryś sterownik jest „na zewnątrz”??PABLO200 pisze:Czujnik jest uszkodzony.
Przecież kabel sie nie przerwał.
Niestety leciały na potęgę...
[ Dodano: 2019-02-17, 10:08 ]
który ze sterowników / anten jest bezpośrednio narażony na działanie wody podczas mycia? w zderzaku ? czy ktokolwiek tutaj ogrania ten system, czy wszystkich wiedza jest tylko teoretyczna?
[ Dodano: 2019-02-17, 22:03 ]
Problem widać za duży, można zamknąć temat