![]() |
![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Czujnik kąta skretu
-
- Forum Audi A8
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Czujnik kąta skretu
Witam wszystkich.
Mój problem polega na tym że nie mogę znaleść lokalizacji czujnika. Fizycznie mi chodzi gdzie jest przykrecony. Mam nowy na wymianę i wiem że ma około 60cm kabla. Na końcu wtyczka z jednej strony a z drugiej czujnik który jest na dwie śrubki gdzieś przykrecany. Kologa mówił że jest koło kierownicy ale ściągnąłem całą obudowę kierownicy plastik od spodu co zakrywa wszystko ten na którym jest włącznik świateł. Od spodu kierownicy dwa silniczki od ustawień kierownicy a nie mogę znaleść czujnika. Czy go tam niem i jest gdzie indziej. Proszę o pomoc.
Dziękuję za wszystkie odp
Mój problem polega na tym że nie mogę znaleść lokalizacji czujnika. Fizycznie mi chodzi gdzie jest przykrecony. Mam nowy na wymianę i wiem że ma około 60cm kabla. Na końcu wtyczka z jednej strony a z drugiej czujnik który jest na dwie śrubki gdzieś przykrecany. Kologa mówił że jest koło kierownicy ale ściągnąłem całą obudowę kierownicy plastik od spodu co zakrywa wszystko ten na którym jest włącznik świateł. Od spodu kierownicy dwa silniczki od ustawień kierownicy a nie mogę znaleść czujnika. Czy go tam niem i jest gdzie indziej. Proszę o pomoc.
Dziękuję za wszystkie odp
Audi A8 D3 long wersja amerykańska
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
w autach vag? jakie modele roczniki?CINEK pisze:To jest czujnik ciśnienia maglownicy, inaczej tzw. servotronic.
solenoid do kontroli cisnienia/przepływu (wg zadanego algorytmu bez sprzężenia
zwrotnego) to kojarzę ale czujniki??
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020