[D2 FL ALL ] Wymiana napinacza (nastawnika) łańcucha
https://twojeczesci24.pl/produkt/VICTOR ... ra?src=cen tak na szybko
Witam pytanie do załączonego nagrania padł nacinacz, zawiesił się? Ewentualnie co mgło spowodować jego uszkodzenie? Grzechocze ze huhu dodam, że wcześniej nie było z tym problemu, zimą lub po kilkudniowym postoju silnik zagrał przez kilka sekund i cisza. Zjawisko występuje na jednej czapie, a druga ładnie naciągnięta i tam nic nie słychać. Z góry dzięki za odwiedzi.
jackob636,
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b> Użyj wyszukiwarki!!! - proble
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b> Użyj wyszukiwarki!!! - proble
to nie jest zwykły napęd...to
Zatarty lub Brak ciśnienia oleju w ,,nastawniku" (może sitko zapchane)jackob636 pisze:Witam pytanie do załączonego nagrania padł nacinacz, zawiesił się? Ewentualnie co mgło spowodować jego uszkodzenie? Grzechocze ze huhu dodam, że wcześniej nie było z tym problemu, zimą lub po kilkudniowym postoju silnik zagrał przez kilka sekund i cisza. Zjawisko występuje na jednej czapie, a druga ładnie naciągnięta i tam nic nie słychać. Z góry dzięki za odwiedzi.
Tak czy inaczej musisz to wyjąć. Ustaw wałki na znaczkach, zaznacz sobie ogniwa (lub policz ilość ogniw) wyciągaj wałek ssący i ,,nastawnik"
Dzisiaj po pracy mam zamiar go demontowac zobaczymy co tam wyjdzie.
[ Dodano: 2019-06-13, 21:43 ]
Po wielu kur** i chwili zwątpienia zdemontowałem napinacz, okazało się że ślizg pęknięty i sitko rozerwane. Jak myślicie do uratowania jest mój orginał? Macie jakiś patent na wyjmowanie popychaczy, bo u mnie strasznie ciężko wychodzą?
[ Dodano: 2019-06-13, 21:43 ]
Po wielu kur** i chwili zwątpienia zdemontowałem napinacz, okazało się że ślizg pęknięty i sitko rozerwane. Jak myślicie do uratowania jest mój orginał? Macie jakiś patent na wyjmowanie popychaczy, bo u mnie strasznie ciężko wychodzą?