części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Odradzam ASO/warsztat

Tu możecie polecić, lub odradzić warsztaty, towary, usługi - Tylko i wyłącznie związane z Audi A8 i motoryzacją.
kuczlaw

Odradzam ASO/warsztat

Post autor: kuczlaw » 25 wrz 2009, 09:13

Jak w temacie, wpisujemy namiary i uzasadnienie dlaczego nie polecamy :)

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 22 wrz 2010, 12:05

Witam , na pewno odradzam mechanika w Gdańsku Wrzeszczu na ulicy Czarnej , pomiędzy Galerią Bałtycką a zaspą .
Po prostu Partacz i kasuje jak za zborze .
Ma od groma klientów ale 50% to do niego z reklamacją .
Np kolega pojechał do niego Laguną żeby odpowietrzyc układ paliwowy bo to dizel , powiedział że nie może sobie poradzic i skasował kolegę za tą niewykonaną usługę 50 zł .
Kupa śmiechu .

klon_84

Post autor: klon_84 » 25 wrz 2010, 13:05

mdamian pisze:Witam , na pewno odradzam mechanika w Gdańsku Wrzeszczu na ulicy Czarnej , pomiędzy Galerią Bałtycką a zaspą .
Po prostu Partacz i kasuje jak za zborze .
Ma od groma klientów ale 50% to do niego z reklamacją .
Np kolega pojechał do niego Laguną żeby odpowietrzyc układ paliwowy bo to dizel , powiedział że nie może sobie poradzic i skasował kolegę za tą niewykonaną usługę 50 zł .
Kupa śmiechu .
hahaha :mrgreen: toż to już szczyt bezczelności

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 29 wrz 2010, 19:50

Mimo pochlebnych opinii innych osób ja odradzam:

ASB Palka Mysłowice

Miałem wyciek z quattro... Wjechałem na kanał, Szef zajrzał i stwierdził że cieknie z michy,
a cieknie z michy bo mam zapchane katalizatory które aż płoną i topią wszystko co gumowe!
W ogóle to olał wyciek na łączeniu mostu z przegubem (po prostu machnął ręką).
Na pytanie ile to będzie kosztować odpowiedział że 150zł. (chyba silikonem)
Na pytanie czy będzie spuszczany olej usłyszałem że tak.
Na pytanie, to może zalać go nowym olejem i wymienić przy okazji filtr. Usłyszałem że można. (czyli Pan chciał zalać mi skrzynie starym olejem)

Oczywiście miałem "naprawić wydech" bo on nie będzie tego naprawiać no chyba że na własne ryzyko ;)
Pojechałem do gościa od wydechów. Parę prostych pytań, parę prostych odpowiedzi.
I wyszło na to że mam sprawne katy.

Co do Pana z ASB Palka... oczywiście za wjazd na kanał musiałem zapłacić do jego rączki 50zł ;) od taki humor... oczywiście bez rachunku, może litość ? Z rachunkiem może bym zapłacił 80zł :)

Więc reasumując: Pan zażyczył sobie 50zł za błędną diagnozę, a chciał naprawić za 150zł ;)

Być może Pan się zasugerował moim młodym wyglądem. Ale sądzę że każdego klienta powinno się traktować tak samo. Tym bardziej że o firmie tego Pana słyszałem wiele dobrego, a tutaj taki zonk.

[ Dodano: 2010-09-29, 20:04 ]
ASO SERWIS NOMA 2

VW
40-203 Katowice
Al. Roździeńskiego 188e

STANOWCZO ODRADZAM!! UWAŻAJCIE NA SWOJE AUTA W TYM SERWISIE!!

Krótka historia:

Po zakupie swojego Audi A8 stwierdziłem że takie auto jakim jest Audi
zasługuje na profesjonalne naprawy w czymś takim jak ASO.
Stwierdziłem że zapłacę za robociznę trochę więcej czy nawet dużo ;)
ale będzie wszystko zrobione fachowo.

Miałem wyciek w okolicach prawego koła i tak postanowiłem udać się do ASO.
Pierwsza wizyta: umówienie się na termin w celu diagnozy.
Druga wizyta: diagnoza stwierdzona; wyciek z uszczelki w skrzyni biegów.
Trzecia wizyta: Czas naprawy.
Przy okazji zdania samochodu o godzinie 8:00 (z tego co pamiętam)
dodałem parę rzeczy do sprawdzenia, naprawy takie jak:
brak oświetlenia w drzwiach i popsuta wkładka zamka w klapie bagażnika.
Usłyszałem że naprawa potrwa stosunkowo krótko. 2 - 3 godziny. (no tak zawodowcy)
O godzinie 17:00 (tak! tyle czasu minęło od zdania auta) już nieco zmartwiony
postanowiłem zadzwonić do serwisu co się dzieje z moim autem!
I... usłyszałem że... To nie wyciek ze skrzyni. Osłony ich zmyliły.
To wyciek z pękniętej przekładni kierowniczej. Co do oświetlenie to że nie mam świateł
bo przełącznik zespolony mam z innego auta i że tak jeździć nie mogę bo nie przejdę przeglądu ;)
Co do oświetlenia drzwi to trzeba wymienić całą wiązkę elektryczną bo wszystko jest podłączone do jakieś skrzynki, a tak być nie może!.

Po chwili namysłu i stwierdzając że coś, ktoś chce mnie zrobić w **uja postanowiłęm odebrać samochód.

Pan w garniturze który zawsze był uśmiechnięty i opanowany tym razem miał dziwne drgawki podczas opisywania uszkodzeń na wydrukach z ETKI.

Fakty:

Oświetlenie było i jest sprawne. Nie działały tylko postojowe w przednich kloszach.
Naprawa 5zł ? (20min czasu)

Wyciek. Tak! Z maglownicy!... ale nie było pęknięta. Wymiana paru uszczelek
Naprawa kilkanaście zł

I ? Eeeee no chyba na tym koniec ;)

Więc stanowczo odradzam. Bo Panowie z ASO chcieli wymienić na mój koszt całe auto ;)
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."

Awatar użytkownika
PitBullRedNos
Forum Audi A8
Forum Audi A8

PRZESTRZEGAM... !!!!!!

Post autor: PitBullRedNos » 15 sty 2011, 13:52

:shock: Ryszard Polewczak urzęduje w Zabrzu na Zaborzu ul. Królowej Kingi 4
Partacz, niedouczony cwaniak, pseudo fachowiec...
Uważa się za fachowca w grupie VW, Audi, Seat, Skoda co nie ma tak naprawdę nic wspólnego z rzeczywistością... :/
Źle ustawił rozrząd w mojej ósemce, uszkodził mi chłodnicę wody, zerwał gwint na śrubie w saniach i nie przyznając się do tego przykręcił dla niepoznaki w palcach aby to zakamuflować a co najgorsze zatarł mi silnik uszkadzając przewód chłodzenia oleju... :shock: :evil: :/ :/ :/
Znajomemu uszkodził dwie głowice w Audi A6 2.5 TDI 180PS ustawiając niepoprawnie rozrząd... :shock: :/
Innemu mojemu koledze sprzedał również Audi A6 2.5 TDI które pluło litrami oleju z silnika i skrzyni biegów... :shock:
Z tego co się później dowiadywałem ofiar jego głupoty było więcej, nawet dochodziło do mszczenia się poprzez naloty na jego warsztat grupy zamaskowanych mężczyzn... :wpale: :lol: :d Chociaż tyle bo mu się należy jak mało komu...
Więc OSTRZEGAM Was UWAŻAJCIE i przede wszystkim UNIKAJCIE tego warsztatu... Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 19:45 przez PitBullRedNos, łącznie zmieniany 1 raz.

doriani
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: doriani » 04 lip 2011, 19:37

Witam,
ja chciałbym odradzić korzystanie przy naprawie automatycznej skrzyni biegów z warsztatu Pana Teodora Myszkowskiego TeoMotors, Swadzim, ul. Ogrodowa,

miałem kłopot ze skrzynią, zblokowała się. Dostałem informację, że w Poznaniu jest warsztat który naprawia takowe. Zawiozłem samochód na lawecie (ze Szczecina), został przyjęty do zdiagnozowania i naprawy. Po kilku dniach dowiedziałem się od pana z warsztatu że mam do zapłacenia 3600zł za naprawę skrzyni ale skrzynia nie była uszkodzona tylko pompa wtryskowa którą mogą mi naprawić za 2900zł, a w skrzyni jak już wyjęli to coś powymieniali stąd taka kwota. Kiedy zapytałem się dlaczego nikt nie sprawdził czy to skrzynia czy pompa przed wyjęciem skrzyni, to nie byli mi w stanie odpowiedzieć. Zapomniałem dodać że samochód palił i jakoś się na jednym biegu odpychał do wizyty w warsztacie, ponieważ po okazało się że jest głuchy i nie reaguje na kluczyk. Pan powiedział że to zbieg okoliczności. Przy odbiorze samochodu auto miało świeżo zarysowane nadkole. Pan łaskawie odliczył mi 150 od rachunku.
Czy jest to cwaniactwo i oszustwo i czy warto korzystać z ich usług, zostawiam to Waszej ocenie,
ps. gdyby ktoś wiedział gdzie w zachodniopomorskim naprawić (zregenerować) pompę wtryskową to proszę dać znać.
pozdrawiam

hostastow
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: hostastow » 08 maja 2012, 12:33

PREMIO BIAŁYSTOK ul. Kawaleryjska 28

Witam serdecznie.
Wróciłem własnie zdegustowany wymianą klocków hamulcowych z tyłu.
Przy wymianie uczestniczyło 4 majstrów z czego zaden nie potrafił ich poprawnie zamontować.
Po interwencji właściciela na szczęscie jakość usługi trochę się podniosła.
Jeśli, więc musisz korzystać z tego zakładu to proszę o szczególne zwrócenie uwagi na pracę "fachowców".

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 12 wrz 2012, 19:32

Już widzę dlaczego mamy mniej postów na koncie, i gdzie znikają posty . jakiś czas temu opisałem warsztat w Choszcznie którego nie polecił bym nawet wrogowi, jak to się mówi , No i gdzie ten post ??? szkoda opisywać nasze udręki i nerwy , skoro i tak ktoś skrzętnie usunie niewygodny post . :!:

notik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: notik » 16 wrz 2012, 00:33

NET-CARS
Ul. Lidzka 5, Warszawa

Zakupilem u nich lozysko przednie koła przez Allegro. Bardzo miły Pan zaproponował mi również wymianę. Skusilem się ponieważ dał dobrą cenę. Niestety problemy zaczęły się gdy przykręcane łożysko okazało się ze jest zapieczone. Pan mechanik próbował odkuć je przecinakiem. Efekt - zniszczona zwrotnica, skrzywiona piasta i w efekcie eksploatacji na takiej piaście, rówinież i tarcza hamulcowa. Wszystko niestety wyszło na jaw po zrobieniu kilku tyś. km i 3 próbach wyważania kół bo były lekkie wibracje - na początku tylko w czasie jazdy ok 120km/h a pózniej i przy hamowaniu.
Lożysko z drugiej strony wymieniałem już sam.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 wrz 2012, 19:21

tutenhamon pisze:Już widzę dlaczego mamy mniej postów na koncie, i gdzie znikają posty . jakiś czas temu opisałem warsztat w Choszcznie którego nie polecił bym nawet wrogowi, jak to się mówi , No i gdzie ten post ??? szkoda opisywać nasze udręki i nerwy , skoro i tak ktoś skrzętnie usunie niewygodny post . :!:
Jeżeli Twój post zniknął to powinieneś otrzymać o tym powiadomienie.
Co do tego warsztatu to zupełnie nie rozumiem zarzutu :shock: o ile dobrze kojarzę to wśród Administracji forum nie ma nikogo z zachodniopomorskiego a tym bardziej z Choszczna więc nikt z nas nie ma żadnego interesu aby to usuwać... a tylko my możemy cokolwiek z tego forum usunąć.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

RyChu s8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: RyChu s8 » 14 gru 2012, 19:48

Odradzam zakład Dan pol w Połczynie Zdroju ul.Koszalińska przy stacji benzynowej
Kłopoty z samochodem dopiero się zaczną po pierwszej wizycie w tym serwisie, naprawia jedno i popsuja drugie żeby do nich przyjechać następnym razem i tak kilka razy w miesiącu. Moje kłopoty z samochodem się skończyły wraz ze zmiana warsztatu samochodowego.

Gość

Post autor: Gość » 24 lip 2013, 22:33

Nie była to moja akcja ani nawet akcja związana z A8 ale skoro koleżanka z klubu Nexia.pl miała taką przygode to postanowiłem to tu wpisać by żaden z nas tam nie trafił nawet z rowerem...
ODRADZAM !!!
Warsztat przy ul. Biernata 10 w Lublinie. Kierownik nazywa się Sebastian. Warsztat w internecie funkcjonuje pod nazwą: Czereszko Marek Elektromechanika Pojazdowa.
Po wymianie łożyska auto wylądowało na holowniku ;/
jechałam do Włodawy, przejechałam ok.65 km i...blokada tylnego koła przy prędkosci ok. 90-100km/h, szybkie hamowanie, oczywíscie tyl auta zaczął latac, wysiadlam - swąd palonej gumy, dym, gorąca felga i smar na calej oponie. Tak mechanik naprawił mi auto. Próbowałam powoli jechać ale niestety niedało rady. Dojechałam do Włodawy na lawecie. Obecnie auto stoi w warsztacie. Łożysko stopiło sie z czopem piasty (?). Poprosiłam o pełną dokumentację pisemną jak i zdjęcia. W Lublinie będę domagać się zwrotu wszystkich kosztów.

majkaistefan

"GAZOWANIE"

Post autor: majkaistefan » 11 mar 2014, 00:54

Witam!
Swoje perypetie opisałam w watku "Stag 300 i dramat"Nadszedl jednak czas refleksji.Teraz auto jezdzi wspaniale i sadze ze tak juz bedzie.Nie trzeba już zadnych "cudow" ciągłego gaszenia pomarańczowej lampki w serwisie i podobnych "czarow-marow".To wszystko sa bzdury nieudacznikow i nieuków chcacych wyciagnac kase.
Wbrew temu co pisali koledzy o firmie AC bedacej wyłącznym dystrybutorem STAG-a na Polske trudno mieć dobre zdanie. Tata nie mogąc nic wskorac u "GAZOWNIKA" homologoweanego przez te firme II/16 GAZ-TECH Mrozewski Marek 70-814 SZCZECIN ul. Władysława Nehringa 11A który totalnie spartaczyl robote rozmawial tam z nastepujacymi pracownikami:
Marek Bezubik

Specjalista ds. Technicznych
tel. +48 85 743 81 54
tel. kom.+48 669 999 458
fax +48 85 653 86 49
marek.bezubik@ac.com.pl
woj. zachodniopomorskie, woj. lubuskie (cz. północna)
kom. +48 669 991 433
mariusz.jezierski@ac.com.pl
oraz jeszcze jeden pracownik zastepujacy(?) Pana Marek Gryko
Kierownik Działu Szkoleń i Wsparcia Technicznego
tel. +48 85 743 81 54
Pomimo zapewnien i obietnic zero reakcji i odzewu.
Wyglada na to ze naczelna dewiza tej firmy jest "kasa w kieszeni a klient w d...."albo "klient z dala niech ....."
Z całym uznaniem natomiast mogę polecić firme "Femitec" w Manheim.
Z relacji Taty :Ludzie niesamowicie mili i kompetentni (szczegolnie Pani Kasia). To z czym nie mogli poradzić sobie w Polsce o przez bez mala cztery miesiące załatwili w ciagu jednego dnia.Jakosc montazu instalacji określili jako skandaliczna.Podobna opinie wyrazil TÜV Reinland ktorego dokumentami się posluguja.Radze zatem dobrze przemyslec decyzje o zalozeniu instalacji w takiej firmie i u takich ludzi.

Majka

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: "GAZOWANIE"

Post autor: Korton » 11 mar 2014, 07:40

majkaistefan pisze:Witam!
Swoje perypetie opisałam w watku "Stag 300 i dramat"Nadszedl jednak czas refleksji.
Jakosc montazu instalacji określili jako skandaliczna.Podobna opinie wyrazil TÜV Reinland ktorego dokumentami się posluguja.
Majka
Masz zdjecia instalacji jak to wygladalo pod maska?

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 11 mar 2014, 12:33

Witam!
Pod maska wygladalo średnio.Zdjecia sa w watku "Stag 300". Problem tkwil pod izolacja w przewodach laczonych na skretke(Tata zrobil zdjecie) nieodpowiednim podlaczeniu co moglo się skonczyc spaleniem sterownika silnika.Zamocowanie przewodow gazowych a wlasciwie ich brak tak ze polos z czasem by przetarla i samego zbiornika który przy uderzeniu poleciałby w kosmos.Lista jest dość dluga.Teraz to ja temu Panu wspolczuje.Sadze ze za jego pieniądze adwokaci cos ladnego sobie kupia. :)

Majka.

Zablokowany

Wróć do „Polecam / Odradzam / Poszukuję”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl