[D4 11 ] Montaż lamp Matrix
Narazie nie ma zgody na pelna autonomicznosc. Maszyny nie moga przeskoczyc bodajze 10 praw/przepisow..
Np. Jeden z przepisow mowi o tym:
Co w wypadku, gdybys jechal i mial do wyboru aby zderzyc sie czolowo z ciezarowka i zginac lub skrecic i przejechac - zabic pieszych?
W takich sytuacjach niedozwolona jest kontrola maszyny. Bo albo programista musi zaprogramowac aby maszyna ciebie zabila albo niewinnych pieszych. W obu przypadkach jest to morderstwo.
To jest jeden z dzisieciu postulatow. Reszty nie pamietam.
Np. Jeden z przepisow mowi o tym:
Co w wypadku, gdybys jechal i mial do wyboru aby zderzyc sie czolowo z ciezarowka i zginac lub skrecic i przejechac - zabic pieszych?
W takich sytuacjach niedozwolona jest kontrola maszyny. Bo albo programista musi zaprogramowac aby maszyna ciebie zabila albo niewinnych pieszych. W obu przypadkach jest to morderstwo.
To jest jeden z dzisieciu postulatow. Reszty nie pamietam.
-
- Forum Audi A8
Podniesienie lampy polift
Ktoś wie,jak podnieść i zmienić kąt świecenia lampy w d4 polift?
Chcialbym bardziej doświetlić pobocze,mam wrażenie ,że świeci zbyt nisko prawa..
Są przy lampie jakieś pokrętła? Zauważyłem tylko po stronie błotnika sześciokąt na imbus ...
Chcialbym bardziej doświetlić pobocze,mam wrażenie ,że świeci zbyt nisko prawa..
Są przy lampie jakieś pokrętła? Zauważyłem tylko po stronie błotnika sześciokąt na imbus ...
Re: Podniesienie lampy polift
jedź na SKP i za 20 zł Ci ustawią. sam nie możesz tego robić, bo później będziesz jak połowa ludzi, których światła oślepiajądawid_oskar pisze:Ktoś wie,jak podnieść i zmienić kąt świecenia lampy w d4 polift?
-
- Forum Audi A8
W ASO kalibrują matrixy tak samo jak radary od ACC, ale ty chcesz ustawić tylko wysokość więc czemu nie chcą ?dawid_oskar pisze:W SKP dwóch pytałem i matrixów nie dotykają
Trzeba było kupić zwykłe ksenony i wstawić H7 żarówki zwykłe a nie się diodowych lamp zachciało
ps. SKP niewiele wie, ja pojechałem do nich z tym, ponieważ A8 było pierwszym autem z FULL led Hella zrobiła instrukcję dla SKP , poniżej link , przewiń na dół
https://www.hella.com/techworld/pl/Tech ... odowe-833/
-
- Forum Audi A8
Dzięki,ale nie ma tam i tak gdzie i czym mają kręcić wysokości to z passata maja podobno,ale mam strach,zeby nie urwali czegos
kupilem z matrixem,bo :
1) wczesniej miakem bixenon w a8
2) ojciec ma full leda w a8
3) matrix świeci o niebo lepiej od obu poprzednich i lepiej niz ledy w nowym bmw serii 7 (mialem okazje testowac )
4) są zajeb... Jak na długich jedziesz,a zacienia auto przed Toba i daje koledze z przodu dodatkowe światło ;P
kupilem z matrixem,bo :
3) matrix świeci o niebo lepiej od obu poprzednich i lepiej niz ledy w nowym bmw serii 7 (mialem okazje testowac )
4) są zajeb... Jak na długich jedziesz,a zacienia auto przed Toba i daje koledze z przodu dodatkowe światło ;P
jedna śrubka jest do regulacji z tego co pamiętam. a wysokość ustawiają względem KAŻDEGO auta indywidualnie - jedź lepiej do dobrej SKPdawid_oskar pisze:Dzięki,ale nie ma tam i tak gdzie i czym mają kręcić wysokości to z passata maja podobno,ale mam strach,zeby nie urwali czegos
kupilem z matrixem,bo :
masz racje , że świecą super, szkoda tylko, że nie są tak długotrwałe ale na szczęście są już firmy w PL, które wymienią wszystko wewnątrz za ok. 700 pln - zawsze jest alternatywa dla nowej lampy za 10 tk
Panowie mam pytanie
A8 D4 2011 czyli przed lf .
Samochód ma pełen led z przodu , czy tam są jakieś inne funkcje Led czy tylko świecą i to wszystko ?
I jak to wreszcie jest czy Co leprze Led czy ksenon ?
A8 D4 2011 czyli przed lf .
Samochód ma pełen led z przodu , czy tam są jakieś inne funkcje Led czy tylko świecą i to wszystko ?
I jak to wreszcie jest czy Co leprze Led czy ksenon ?
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie ;p www.ptwm.pl
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie ;p www.ptwm.pl
-
- Forum Audi A8
Ktoś ma fotke,jak na ścianie powinny matrixy świecić?
Moim zdaniem nie powinny lewa z prawâ na równo ,ale ja tak mam i mi się wydaje,że pobocze słabo doświetla.Według stacjo diagn.jest ok...
[ Dodano: 2020-01-25, 11:41 ]
Prosiłbym też o zdjecie przełącznika świateł przy matrixach... Mam małe wątpliwości...
Czy taki przycisk z jezdnią tam powinien być,czy nie...
Moim zdaniem nie powinny lewa z prawâ na równo ,ale ja tak mam i mi się wydaje,że pobocze słabo doświetla.Według stacjo diagn.jest ok...
[ Dodano: 2020-01-25, 11:41 ]
Prosiłbym też o zdjecie przełącznika świateł przy matrixach... Mam małe wątpliwości...
Ja mam coś takiego...dawid_oskar pisze:Prosiłbym też o zdjecie przełącznika świateł przy matrixach... Mam małe wątpliwości...
Przycisk z jezdnią uruchamia na zegarach ekran Night Vision
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-