[D2 94 4.2PB ] Trzęsie, utrata mocy, czerwony kat.
[D2 94 4.2PB ] Trzęsie, utrata mocy, czerwony kat.
witam,mam problem z moim potworkiem z którym nie moge sobie poradzic.byłem w duługiej trasie i wszystko było tradycyjnie ok,po powrocie do domu samochód stał pod chmurką 2 tygodnie(był to okres pierwszych pozimowych odwilży)silnik był mokry.Po uruchomieniu telepalo silnikiem,utrata mocy itd.po przejechaniu kawalek prawy katalizator sie zaczerwienił.Nigdy wczesniej nie robił tak.mam watpliwosci co do jakosci paliwa na stacji na ktorej tankuje,pomocy.VAG nie pokazuje nic
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 08:22 przez whisky, łącznie zmieniany 7 razy.
whisky, a gdzie tankujesz ?? będziemy wiedział jaką stacje omijać :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
nie wiem gdzie to , może świece :?: jak telepało to albo nie chodzi na wszystkie tłoki , albo wtysk któryś nie dawał paliwa :?:
Ps:
Ps:
to co :?: czyżby świeca nie dawała iskry do spalenia tego paliwa ??
Ps:
Ps:
Moim zdaniem moduł zapłonowy wyzionął ducha. Nie było zapłonu na jednej ze stron i paliwo przedostało się do kata.
Jest jeszcze jedna opcja zapchany kompletnie katalizator co podwyższa temperaturę w tymże katalizatorze.
Dziwi mnie tylko to, że Vag nic nie pokazuję bo w obydwu przypadkach powinno coś tam wypluć. Takie rzeczy jak braki spalania powinny się pokazać w taki lub inny sposób.
Jest jeszcze jedna opcja zapchany kompletnie katalizator co podwyższa temperaturę w tymże katalizatorze.
Dziwi mnie tylko to, że Vag nic nie pokazuję bo w obydwu przypadkach powinno coś tam wypluć. Takie rzeczy jak braki spalania powinny się pokazać w taki lub inny sposób.
Dążenie do doskonałości.
-
- Forum Audi A8