Jestem w trakcie swapu hebelków z A8 D3 / Phaetona do S6 C5. Rozpoznałem temat przodu, ale tył jeszcze jest w trakcie....
Na przód idzie :
- zakupiłem zaciski z jarzmami z A8 D3 4.2 - czyli popularne 360mm za śmieszne pieniądze.
(swoją drogą - drugi komplet bo pierwszy przyszedł z S8 / W12 na 385mm :O - będzie na lato)
- zamawiam tarcze 356 / 34mm z A7 3.0TFSI (mają odpowiednie ET dla piast S6 C5)
- zamawiam klocki z A7 3.0TFSI - dobrze pokrywają całą tarczę - sprawdzone
Na tył planuję :
- tarcze z A8 D3 W12 / Phaeton 335mm
- zaciski i jarzmama z Phaetona - ze względu na ręczny na lince (tutaj linka będzie dłuższa, a zaciski "do góry nogami" by zaczep linki był od dołu tak jak w seryjnym S6 C5)
- klocki do tarcz 335mm z A8 W12 czy RS6 C5
Tył - obracam zaciski, daję dłuższe linki ręcznego (RS6 C5 ?) oraz dorabiam adaptery dla jarzm.
W przodu tarcza z A7 ma takie samo ET jak tarcza seryjna z S6 C5 - czyli 52,4mm, zacisk będzie o około 7mm odsunięty na zewnątrz dystansem by wszystko pasowało. Tutaj wsio dopasowane, wchodzi w felgę AVUS 17" seryjną z S6 C5.
Problem jest z tyłem. O ile ogarnięcie zacisków / linek / adapterów to nie problem to męczy mnie średnica felgi 17" - czy taki komplet wejdzie w 17 cali.
Macie przecież w swoich A8 takie hebelki na tyle i pewnie kilku z Was ma 17" zimówki - może ktoś śmiga na takim setupie tyłu tarcz i hamulców ?
Nie chcę na zimę 18" z oczywistych względów a poza tym na 17" kupiłem nowe oponki Conti za worek pieniędzy...
Sprawdzi ktoś lub wie czy 17" wejdzie z tyłu na tarczę 335mm ?