części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL ] Brak podświetlania w drzwiach.

ernesto

Post autor: ernesto » 09 lis 2016, 06:12

djwaldee pisze:Otwarcie drzwi sygnalizuje lampka na zegarach ale nie fis
djwaldee pisze: brak dalej na fisie info o otwartości drzwi.
Z profilu widzę, że masz 1995 rok, ja mam 1996 czerwiec, czyli modelowy 97. U mnie też jest kontrolka na zegarach ale nie ma na FIS.
Z kolei kolega ma już modelowy 98 i u niego jest info na FIS lecz nie ma kontrolki.
Informacja o otwarciu danych drzwi na FIS była zależna od roku produkcji.

Awatar użytkownika
djwaldee
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: djwaldee » 09 lis 2016, 18:18

dzięki Ernesto, uzależnione od zegarów to jest ? bo widziałek kiedyś u jednego osobnika w 1994 że miał na fisie. A co do reszty moich zapytań, jakaś sugestia ?

[ Dodano: 2016-11-09, 18:18 ]
danishow pisze:
djwaldee pisze:Jakim tropem iść dalej
Rozbierać pompkę od centralnego i szukać upalonych ścieżek.

Czyli mase i mikrowylączniki sobie odpuscić narazie ? A idzie zrobić patent jakiś z dodawanymi mikrostykami aby samo podświetlenie drzwi działało przynajmnie ? Puścić mase np od włącznika szyby na krańcówkę i stamtąd na lampki ?

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: S8 D5
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Przemek

Post autor: Pepek » 09 lis 2016, 19:26

Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
djwaldee
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: djwaldee » 09 lis 2016, 19:39

Pepek widziałem ale nie za bardzo łpię jak on tam to powpinmał, od krancówki masowy do żarówki podświetlenia czy gdzie indziej bo jak tylko do podświetlenia to jak to świeci skoro wczesniej nie chciało

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Pepek » 09 lis 2016, 20:05

W przytoczonym wypadku krańcówka w zamku podaje masę na trzy lampki: białą i czerwoną w boczku i białą w nogach w desce (i chyba wspólną kontrolkę na desce). Po prostu podał masę na lampkę, która była najbliżej montażu krańcówki, bo one i tak są ze sobą w obrębie strony/drzwi wszystkie spięte masami.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
djwaldee
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: djwaldee » 09 lis 2016, 22:44

ale skąd tą mase wział ze śrubki wkreconej w alu drzwi

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Pepek » 09 lis 2016, 23:02

Dokładnie.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 18 lis 2016, 14:56

Problem z podświetlanie koryt i w drzwiach miałem od dawna ,raz to świeciło raz nie , w jednych drzwiach świeciło w innych nie aż wszystko zgasło . Postanowiłem w drzwi wmontować krańcówki według patentu jednego a kolegów ,przy okazji wymienić miałem wszystkie żarówki na ledy no i okazało się że po wymianie żarówek na ledy wszystko świeci jak trzeba już ze 3 miesiące. Wcześniej wymieniałem żarówki i nic to nie dawało.

fajtak S8 D2
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: fajtak S8 D2 » 11 gru 2024, 11:06

Witam wszystkich ja też miałem problem z podświetleniem w drzwiach i pod nogami na fisie też pokazywało głupoty mimo otwartych jednych drzwi pokazywało trzy lub cztery otwarte u mnie problem był podejrzewam z plusem albo kabel albo przekaźnik albo moduł niestety tego jeszcze nie doszedłem problem rozwiązałem tymczasowo podpinając Plus pod czerwono-zielony kabel do podświetlania, po tym zabiegu zaczęły działać normalnie lampki w drzwiach pod nogami jak i na fisie też zaczęło pokazać zaczęło pokazywać oddzielnie każde drzwi, u mnie sądzę że mi krostyki działają poprawnie bo skoro teraz wszystko działa jak trzeba a wcześniej również po otwarciu każdych drzwi zapalały się lampki na podsufitce działały normalnie jeśli ktoś by podpowiedział dokąd idzie kabel plusowy od podświetlania lampek w drzwiach i pod nogami może doszlibyśmy do źródła problemu, jeśli jeszcze samemu uda mi się dojść do źródła problemu to też oczywiście dam znać. Kabel oczywiście zostanie podpięty w mądrzejszy sposób i przez bezpiecznik na wszelki wypadek ale mniej więcej o to chodzi jak widać. pozdrawiam serdecznie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl