Witam.
Temat widzę starszy niż czas ile posiadam swoja A8.
Ale problem widzę podobny / taki sam czyli wilgoć w samochodzie.
U mnie problem jest taki, że szyby parują katastrofalnie. A po myjni to czasem tak buchnie parą na szybę gdy się odpali samochód i się uruchomi nawiew, że katastrofa. Klimatyzacja chodzi cały rok, jest sprawna i nabita. Obieg zazwyczaj otwarty ale to chyba dlatego, że silniczek odpowiedzialny za jej pochylanie nie działa (ostatnio wymieniłem silnik z prawej strony pasażera który odpowiada za otwieranie / zamykanie nawiewu na nogi na prawą stronę bo był cały czas w pozycji zamkniętej). Pisząc o wodzie w nawiewach macie na myśli te wężyki które są w przedniej części tunelu po prawej i lewej stronie te co na zdjęciach??
Dodam, że ściągnąłem te gumowe wężyki które są na króćcach ale nie widzę ale zarówno króćce jak i wężyki są czyste i suche, nie takie jak na zdjęciach.
Chyba, że może macie inne miejsce na myśli pisząc o wodzie w nawiewach.
Jeśli chodzi o szyberdach to odpływy mam drożne. Kiedyś była "przygoda" że mi zalało auto (przez szyberdach) ale sytuacja została opanowana. Wyciągnąłem wykładziny do samej blachy, woda wyciągnięta do zera, wykładziny również wysuszone do sucha.
Więc nie wiem gdzie skąd ta wilgoć.
Na noc zostawiam auto otwarte w murowanym nieocieplanym / nieogrzewanym garażu ale nie wiem czy jeszcze bardziej nie pogłębiam efektu wilgoci...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.