części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

czemu a8 to bubel

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Marcin123
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Marcin123 » 27 sty 2011, 23:56

to niezaprzeczalny fakt :mrgreen:

Awatar użytkownika
colln
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: colln » 28 sty 2011, 01:12

marcin.audi.a8 pisze:panowie ja pracuje w komisie samochodowym w hollandi i mam doczynienia z mercami bmw i audi oraz pozostałymi autami i powiem wam że audi i bmw to porządne auta ,
mercedes był dobry ale do 1990r teraz to kupa,strasznie gnije rdza wychodzi na środku elementu nie wiadomo dlaczego czesto są problemy z elektryką ,bmw w porównaniu do audi jest strasznie drogie w utrzymaniu ale według mnie żeby zrobić auto idealne trzeba by było wymieszać audi z bmw
ale jeśli mowa o A8 to okular nie jest tu odpowiednikiem tylko S klasa, więc mam takową z 98 roku i jak się domyślasz zaprzeczę temu co napisałeś :-D bo mówię o W140 :-D , zresztą miałem też W220 była owszem o niebo bardziej komfortowa i cichsza od Audi ale też była już zbyt "plastikowa" dlatego wróciłem po prawdziwego merca
z pewnością skrzynie w mercach, bmw są lepsze (znaczy wytrzymalsze) od audi a silniki nie popijają oleju więc zawsze znajdzie się wiele osób które użyją to jako argument przeciw audikowi i tak będzie zawsze... nie stworzą idealnego auta, my możemy sobie w wyobraźni brać coś z Porsche z Bentleya BMW Volvo Toyoty itp i co .. stworzymy nową markę : Adam Słodowy :peace:

giganteusz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: giganteusz » 28 sty 2011, 10:14

Inter32 jeżeli to prawda co piszesz nie farmazon zal.pl

Ja nie mam a8 ale musiałeś kupić niezłego trupa żeby takie banialuki opowiadać .
nawet nie chce mi się pisać kup audi a8 z 94roku to będzie składane podobnie jak c4.
Polecam audi 80 B2 miałem pancerny samochód.

Awatar użytkownika
czechu20vt
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: czechu20vt » 28 sty 2011, 14:28

INTER32 ty go pewnie od turków kupiłeś składanego z kilku :D
czechu

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 28 sty 2011, 14:36

a może INTER32 sam go składał , albo jakiegoś angola miał przerobionego na europejczyka i temu mu co chwile się sypał .

Awatar użytkownika
Pi-JAY
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pi-JAY » 28 sty 2011, 14:57

... nie wiem czego się naćpał Inter32 albo co za traumatyczny zakup dokonał, że bruździ w temacie jakości A8. Z jednym się tylko zgodzę ,że Audi a8 , RR, Bentley a nawet Mercedes "okular" to kupa złomu jak się kupi po mega strzale albo od osoby ,która dba tylko o to,żeby było coś w baku. Prawda jest taka, że samochody kupione w kraju ewentualnie z prywatnego importu od handlarza z tureckim wąsem są zazwyczaj zajechane i składa się na to wiele czynników: jakość polskich dróg, umiejętności blacharskich lakierniczych i życia ponad stan (zastaw się a postaw się). Większość użytkowników po prostu nie stać na to auto taka jest smutna prawda więc drutują jak mogą :!: :diabel: Ja mam A8 z 1996 i złego słowa o tym nie powiem bo zanim go kupiłem to do końca był serwisowany w ABT Sportline w Szwajcarii. Moja koszta wynikają z normalnego użytkowania jak każdego innego auta - nic nie jest wieczne :-/
Audi A8 4.2Q
Audi 80 1.8 CC moja EX !
Audi A6 V6 2.5 TDi
Audi 100 2.5 TDI - moja EX !
http://eurowroc.com/akp/logo/logo2.jpg

Awatar użytkownika
kurczak1987
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kurczak1987 » 28 sty 2011, 14:59

kto tam wie bo nie napisal dokladnie lub sam mzoe nie wiedzial tylko mu powiedzieli ze jest wsjo ok lub nie sprwdzil histori autka lub tak dbal bo samo z siebie sie nic nie dzieje
UWAGA!!! Św. Krzysztof jeździ z Tobą
tylko do 120km/h, po czym swoje miejsce odstępuje Św Piotrowi

Inter32
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Inter32 » 28 sty 2011, 15:20

moja a8 jest ogarnięta już ale ten samochód nie ma atutów po prostu porażka ten samochód nie jest zdolny do dużych przebiegów. Co niektórzy piszą że maja przebiegi 200 tyś i nówka i się grzeją tyle to się polonezem robi taki samochód powinien wytrzymywać ogromne przebiegi rzędu milion tylko gwiazda w 140 jest w stanie to znieść bmw 7 takie jak a8 bubel, silnik 4,2 ma słabą żywotność jak na ta pojemność nie wiem czy 1.9 tdi go nie przeżyje a o 5.0 w mercedesie się nie mówi ja myślę że nawet 1.8 z mojego audi 80 go przetrzyma, a o lewarku fabrycznym do unoszenia samochodu nie wspomnę porażka

Awatar użytkownika
and808
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: and808 » 28 sty 2011, 15:27

Inter32,

musisz jak najszybciej sprzedac ten szmelc.

szkoda zycia ...

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 28 sty 2011, 15:39

Inter32,
Bmw 7 takie jak a8 bubel, silnik 4,2 ma słabą żywotność
Jak nie dbasz o płyny eksploatacyjne i o podzespoły , robisz normalnie obsługę tej jednostki to nic złego z nią nie powinno się dziać .
Jeśli ktoś nie dba i tak jak kolega Pi-JAY, napisał wyżej tylko leje i jeździ to będzie miał Padło i do puki tego nie doprowadzisz do porządku to będzie mu się sypać , choć by góry sra.. .

Awatar użytkownika
rubio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rubio » 28 sty 2011, 15:59

mdamian pisze:Inter32,
Bmw 7 takie jak a8 bubel, silnik 4,2 ma słabą żywotność
Jak nie dbasz o płyny eksploatacyjne i o podzespoły , robisz normalnie obsługę tej jednostki to nic złego z nią nie powinno się dziać .
Jeśli ktoś nie dba i tak jak kolega Pi-JAY, napisał wyżej tylko leje i jeździ to będzie miał Padło i do puki tego nie doprowadzisz do porządku to będzie mu się sypać , choć by góry sra.. .

wyglada na to, ze przypadek jest niereformowalny ,.. zadne plyny nie pomoga :-/ .. kolego Inter32, zawsze mozesz odstawic sprzet na zlom,.. coca cola bedzie miala z Twojej budy pozytek robiac puszki do napojow,.. z postow wynika, ze do niczego innego sie nie nadaje,.. a z tego "badziewnego" podnosnika zawsze mozesz zrobic rozkladany parasol :peace:

Inter32
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Inter32 » 28 sty 2011, 16:04

czemu myślicie że nie dbam ja wszytko wymieniam na czas olej co 10 tyś po zakupie olej w automacie , olej w moście filtr powietrza co 10 tyś od gazu też nie katuje jej o każdy samochód dbam ale 4.2 ma słabą kulturę pracy i słabą żywotność niestety jakie mieliście największe przebiegi tym silnikiem

Awatar użytkownika
rubio
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rubio » 28 sty 2011, 16:10

Inter32 pisze:czemu myślicie że nie dbam ja wszytko wymieniam na czas olej co 10 tyś po zakupie olej w automacie , olej w moście filtr powietrza co 10 tyś od gazu też nie katuje jej o każdy samochód dbam ale 4.2 ma słabą kulturę pracy i słabą żywotność niestety jakie mieliście największe przebiegi tym silnikiem

Piszesz w taki sposob, ze czytelnik odnosi nieodparte wrazenie, iz po prostu zle trafiles,.. twoj samochod ma zapewne wielu ojcow :-/ wiesz co mam na mysli ... zabiegi zas przypominaja pudrowanie trupa,.

Awatar użytkownika
nynek16
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: nynek16 » 28 sty 2011, 17:47

tak inter32 masz bubla czasami takie też sie zdarzają to już wszyscy wiedzą ale jak chłopaki napisali ze nawet niewiem jakiej klasy auto zaniedbasz tak bedziesz miał niestety przykro mi z tego powodu bo ja mam A8 i nie chciałbym innego auta mimo że zaczynam przygode z tymi autami ... ja też kupiłem a8 po zrobieniu kilkuset klocków silnik padł ale nie zganiam winy na auto tylko na poprzedniego właściciela który zamiast oleju nalał auto doktora:/
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.

Inter32
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Inter32 » 28 sty 2011, 18:06

jak sprzedam to dziadostwo to bede szukał audi a6 c4 2.4 2.6 2.8 lub mercedes w124 2.0 2.2 i najlepiej 3.2 koniecznie w manualu ciężko o takiego, trochę żałuje że nie kupiłem s8 w ręcznej skrzyni wszystkie te silniki chadza na gazie dobrze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl