czemu a8 to bubel
ale jeśli mowa o A8 to okular nie jest tu odpowiednikiem tylko S klasa, więc mam takową z 98 roku i jak się domyślasz zaprzeczę temu co napisałeś :-D bo mówię o W140 :-D , zresztą miałem też W220 była owszem o niebo bardziej komfortowa i cichsza od Audi ale też była już zbyt "plastikowa" dlatego wróciłem po prawdziwego mercamarcin.audi.a8 pisze:panowie ja pracuje w komisie samochodowym w hollandi i mam doczynienia z mercami bmw i audi oraz pozostałymi autami i powiem wam że audi i bmw to porządne auta ,
mercedes był dobry ale do 1990r teraz to kupa,strasznie gnije rdza wychodzi na środku elementu nie wiadomo dlaczego czesto są problemy z elektryką ,bmw w porównaniu do audi jest strasznie drogie w utrzymaniu ale według mnie żeby zrobić auto idealne trzeba by było wymieszać audi z bmw
z pewnością skrzynie w mercach, bmw są lepsze (znaczy wytrzymalsze) od audi a silniki nie popijają oleju więc zawsze znajdzie się wiele osób które użyją to jako argument przeciw audikowi i tak będzie zawsze... nie stworzą idealnego auta, my możemy sobie w wyobraźni brać coś z Porsche z Bentleya BMW Volvo Toyoty itp i co .. stworzymy nową markę : Adam Słodowy
-
- Forum Audi A8
- czechu20vt
- Forum Audi A8
a może INTER32 sam go składał , albo jakiegoś angola miał przerobionego na europejczyka i temu mu co chwile się sypał .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
... nie wiem czego się naćpał Inter32 albo co za traumatyczny zakup dokonał, że bruździ w temacie jakości A8. Z jednym się tylko zgodzę ,że Audi a8 , RR, Bentley a nawet Mercedes "okular" to kupa złomu jak się kupi po mega strzale albo od osoby ,która dba tylko o to,żeby było coś w baku. Prawda jest taka, że samochody kupione w kraju ewentualnie z prywatnego importu od handlarza z tureckim wąsem są zazwyczaj zajechane i składa się na to wiele czynników: jakość polskich dróg, umiejętności blacharskich lakierniczych i życia ponad stan (zastaw się a postaw się). Większość użytkowników po prostu nie stać na to auto taka jest smutna prawda więc drutują jak mogą :!: :diabel: Ja mam A8 z 1996 i złego słowa o tym nie powiem bo zanim go kupiłem to do końca był serwisowany w ABT Sportline w Szwajcarii. Moja koszta wynikają z normalnego użytkowania jak każdego innego auta - nic nie jest wieczne :-/
Audi A8 4.2Q
Audi 80 1.8 CC moja EX !
Audi A6 V6 2.5 TDi
Audi 100 2.5 TDI - moja EX !
http://eurowroc.com/akp/logo/logo2.jpg
Audi 80 1.8 CC moja EX !
Audi A6 V6 2.5 TDi
Audi 100 2.5 TDI - moja EX !
http://eurowroc.com/akp/logo/logo2.jpg
- kurczak1987
- Forum Audi A8
moja a8 jest ogarnięta już ale ten samochód nie ma atutów po prostu porażka ten samochód nie jest zdolny do dużych przebiegów. Co niektórzy piszą że maja przebiegi 200 tyś i nówka i się grzeją tyle to się polonezem robi taki samochód powinien wytrzymywać ogromne przebiegi rzędu milion tylko gwiazda w 140 jest w stanie to znieść bmw 7 takie jak a8 bubel, silnik 4,2 ma słabą żywotność jak na ta pojemność nie wiem czy 1.9 tdi go nie przeżyje a o 5.0 w mercedesie się nie mówi ja myślę że nawet 1.8 z mojego audi 80 go przetrzyma, a o lewarku fabrycznym do unoszenia samochodu nie wspomnę porażka
Inter32,
Jeśli ktoś nie dba i tak jak kolega Pi-JAY, napisał wyżej tylko leje i jeździ to będzie miał Padło i do puki tego nie doprowadzisz do porządku to będzie mu się sypać , choć by góry sra.. .
Jak nie dbasz o płyny eksploatacyjne i o podzespoły , robisz normalnie obsługę tej jednostki to nic złego z nią nie powinno się dziać .Bmw 7 takie jak a8 bubel, silnik 4,2 ma słabą żywotność
Jeśli ktoś nie dba i tak jak kolega Pi-JAY, napisał wyżej tylko leje i jeździ to będzie miał Padło i do puki tego nie doprowadzisz do porządku to będzie mu się sypać , choć by góry sra.. .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
mdamian pisze:Inter32,Jak nie dbasz o płyny eksploatacyjne i o podzespoły , robisz normalnie obsługę tej jednostki to nic złego z nią nie powinno się dziać .Bmw 7 takie jak a8 bubel, silnik 4,2 ma słabą żywotność
wyglada na to, ze przypadek jest niereformowalny ,.. zadne plyny nie pomoga :-/ .. kolego Inter32, zawsze mozesz odstawic sprzet na zlom,.. coca cola bedzie miala z Twojej budy pozytek robiac puszki do napojow,.. z postow wynika, ze do niczego innego sie nie nadaje,.. a z tego "badziewnego" podnosnika zawsze mozesz zrobic rozkladany parasol
Inter32 pisze:czemu myślicie że nie dbam ja wszytko wymieniam na czas olej co 10 tyś po zakupie olej w automacie , olej w moście filtr powietrza co 10 tyś od gazu też nie katuje jej o każdy samochód dbam ale 4.2 ma słabą kulturę pracy i słabą żywotność niestety jakie mieliście największe przebiegi tym silnikiem
Piszesz w taki sposob, ze czytelnik odnosi nieodparte wrazenie, iz po prostu zle trafiles,.. twoj samochod ma zapewne wielu ojcow :-/ wiesz co mam na mysli ... zabiegi zas przypominaja pudrowanie trupa,.
tak inter32 masz bubla czasami takie też sie zdarzają to już wszyscy wiedzą ale jak chłopaki napisali ze nawet niewiem jakiej klasy auto zaniedbasz tak bedziesz miał niestety przykro mi z tego powodu bo ja mam A8 i nie chciałbym innego auta mimo że zaczynam przygode z tymi autami ... ja też kupiłem a8 po zrobieniu kilkuset klocków silnik padł ale nie zganiam winy na auto tylko na poprzedniego właściciela który zamiast oleju nalał auto doktora:/
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.